Prací prášky

29.12.2008

Ahoj :-)
Já jsem asi fakt hrozná :-). Čtu jak už některé, co rodí v březnu, žehlí oblečky a já je pomalu ještě ani nevyprala...ba jo vyprala je mááma :-) ale já na to ještě nešáhla.... Ale snad už začnu brzo žehlit...jen kdyby se mi furt nechtělo tak spáááááát :-). Chci se vás zeptat, jestli používáte nějaký speciální prášek na praní a jaký to je + který prací prášek byste rozhodně nedoporučily. Já sama mívám vyrážky a alergie, tak chci zvolit to nejšetrnější, ale přitom nejúčinější co existuje. Díky moc ! A jak se při dnešku máte? Já byla v poradně. Ještě že mě tam vezl manžel, jinak bych asi zmrzla!! :a: Leuš

Kliknutím vložíte smajlíky:

Leuš, já mám vypráno taky už října. Bylo pěkně tak jsme to věšeli venku ať to voní sluníčkem a taky to dělala mamka, když jsem já musela ležet. Takže já mám vše připraveno.
Jinak já peru v mýdlových ořechách - je to přírodní z Indie. takové ořechové slupky jakoby. Celkem to smrdí, ale jak to vypereš, tak to nijak nevoní, ale můžeš k tomu přidávat éterické oleje, takže já dávám levanduli. Bohužel ti to prádlo nevybělí, protože to není chemikálie. A mám ještě koupenou Lovelu. Ale říkají, že máš kupovat prášek, ten tekutý prý blbě pere.

In reply to by Romanca

To zní dobře ty ořechy. Mě dneska přišly svrchní kalhotky na plenky, chci používat látkové pleny, tak jsem zvědavá, jak dlouho mi to vydrží. K tomu mám lanolinovou impregnaci, prý je to dobré na pokožku dítěte proti opruzeninkám... Takže jak vidíš mě tyhle přírodní věci dost zajímají a ořechové slupky teda taky. Nemůžeš mi o tom napsat víc? Díky :-)

In reply to by Leuš

Já chci taky používat látkové, mám teda koupené i jednorázovky a pak se uvidí. Ale ze začátku bych asi chtěla ty látkové.
Podívej se na www.sanami.cz , z tama jsem to objednala. Bylo to tu do dvou dnů. Když tak třeba zkus ten zkušební balíček, já si objednala i to, i normálně kilo těch slupek. Zatím jsem v tom prala vše co jsem měla a dobré. To co jsem dostala už jako trochu zničené jsem vyprala v těch ořechách a přidala k tomu bělidlo( to je právě v tom zkušebním sáčku) a celkem dobré. No jako Ariel ti to nevypere, ale máš jistotu, že je to přírodní a bez chemikálií. Jak říkám první ty ořechy trochu smrdí, stačí ti dát do pytlíčku (pere se to v pytlíčku přímo v bubnu) tak 8 slupek. Takže kilo těch ořechů budeš mít tak 9 měsíců. Když je namočíš a pošudláš, tak trochu pění, ale ne moc. Na těch stránkách je o tom hodně psané.

In reply to by Romanca

No já mám normálně do porodnice pampersky a pak až přijdu domu a dám se do pucu chci používat ty látkové. Ty jednorázové bych pak používala třeba při cestě mimo domov a v obtížnějších situacích...
K tm šlupkám - nepíšou tam nic moc o desinfekčním účinku....co si o tom myslíš? Od Sanami mám už šátek :-). Jestli ho budu nosit, to se uvidí...

In reply to by Leuš

Podle mě nedezinfikuje nic, krom chemikálií. Ale stejně plínky a větši věcí pro miminko se vyvařuje, nebo pere na 60 stupňů a pak to žehlíš, takže to vysterilizuješ takto, a sterilizace je víc jak desinfekce. Taky to mám tak s těma plínkama. No uvidím jak to budu zvládat, ale chtěla bych dávat obyčejné a ne zbytečně zatěžovat prostředí jednorázovkama.
Taky mám od nich šátek a myslím, že ho využiju hodně.

:a: :a: :a: Já mám Persil sensitiv. Doporučila mi ho ségra, která je alergička ekzematička. Hezky voní a je i účinný. A co jinak? Jak je? Už jsi byla v poradně na Bulovce?

In reply to by MAYA

JJ, byla jsem dneska už potřetí na Bulovce. Je tam strašný zmatek. Objednáš se nahoře a za týden tam přijdeš a řeknou Ti, že máš jít dolů. Takže už jsem byla jednou nahoře a dvakrát dole, vždycky v pondělí. Ba ne, jednou to bylo...jé teď jsem to pochopila :-) V pondělí a v pátek je to dole a ostatní dny nahoře. Pako jsem já, ne oni, už mi to došlo :-). Ale stejně tam mají zmatek, mají moc těhotných..dneska nabírala sestřička nějakou pani (krev) a chtěla tam lípnout moje jméno bo jsem taky od P jako ona a obě jsme měly hnědé vlasy a brýle...Ta pani šla na příjem, tak naštěstí že se to vysvětlilo, mohli si tam taky nechat mě :-) Jsou hodní, ale je toho na ně moc. Jsem 38+2, tak už mi natáčeli monitor. Ten do teď nenatáčeli, až od 38 týdne. Taky jsem nahoře viděla jednu slečnu z kurzu, takovou tu jednu blondýnku... S tím monitorem - vůbec tu křivku nechápu. Nevytváří to žádný krásný graf srdeční akce, je to celé rozházené ale přitom se jim to zdá ok... Jo a ptala jsem se, kdy mi konečně změří a zváží prcka na ultrazvuku, a to prej za tejden to se prej dělá ve 39 týdnu...tak snad do té doby neporodím :-). Co u Tebe, snad ještě nepracuješ. :00: :a:

In reply to by Leuš

Já jdu v pátek naposledy ke svému doktorovi (to budu 35+6) a pak už taky na Bulovku . Doufám, že až budeme rodit my, tak nebudou mít zrovna stop stav. To by mě asi kleplo, kdybych musela jinam. Mám Bulovku fakt kousek. No a máš to teda všechno O.K. jako že už to bude nebo jako že ještě nic? Já jsem si přes svátky dala volno, ale zítra na skok musím, kvůli fakturaci (to víš prašule :s: ) Ale každej večer je mi tak, že preventivně kontroluju tašku :///:

Ahojky,já si pořídila Lovelu /dost si ji tady holky chválí/ a prát budu teprve příští týden,taky mám pořád moc času, a abych se pak nedivila.... :s:

My ppoužíváme Senzu a dobrý.Celý těhu jsem měla naprosto v pohodě a tak jsem si v létě ve 27tt vyprala a vyřehlila vše a byla jsem ráda, když jsemod 32tt musela do 36tt musela jen ležet a byla i v nem.pro hrozící předčasný porod.Tak hurá do toho.Janinka a Honzík

In reply to by JaninkaU.

Díky za info :-). Teď mám tři různé možnosti :-) No aspoň si můžu vybrat! Právě jsem se vzbudila tak se asi půjdu podívat co to všechno mám, vystěhuju jednu celou skřínku a začnu tam cpát věci...které teda nejdřív vyžehlím eeeee! Papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka