Otázka dopředu...

27.12.2008

Nazdárek! :j)
Jsem sice teprve 17+1, ale už mě trápí otázka-Když máte nové oblečky na mimčo, je třeba je před použitím vyprat? A je třeba je vyprat v nějakém speciálním pracím prášku nebo můžu v normálním, ve kterém peru i vše ostatní? A ještě jedna dodatečná-dává se do kočáru-korbičky něco pod mimčo? Popř., co tam máte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

určitě bych prala i nové oblečky, prala jsem v Lovele. Do kočárku jsem si pod mimčo koupila takový pléd, je to vlastně vložka do zavinovačky, takové co se dávali hodně dříve s kraječkama. Nakonec jsem mi to pak, ale zůstalo ve skříni, protože bylo teplo, takže malá měla pos sebou jen plínku a byla v ložené tašce.

ahojky, tak peru i nově koupené věci pro nás, natož pro mimíska, a pro mimi určo v nějakém mimi-prášku, právala jsem v Lovele. Do kočárku určo deku nebo se prodávají special vložky do kočárku, které nejsou tak teplé a jsou lepší na léto...

tak já všechno peru, než mu to dám, přeci jen jsou v tom zbytky barev, sahají na to lidi a tak...peru vše v Lovele (dětský prášek), ale teď od 3 měsíce už budu prát v normálním a v korbičce mám teď v zimě deku, pak fusak a ještě je přikrytý dekou, je teď fakt zima.

já prala všechny věci jak nové tak starší. Prala jsem to normálně v Persilu a v aviváži, kterou používám běžně.
Holky píšou Lovelu atd. Já si mylsím, že ta je zbytečná. Martina :a:

In reply to by Llotta

Zbytečné to není, ty fosfáty v běných práškách mohou miminku škodit a může se osypat. Je určitě na každém, ať si to zváží, ale nikdy dopředu nemůžeš vědět, jakou pokožku bude mít tvoje miminko, tak proč to riskovat?

Holky, díky. Tu Lovelu už mi taky nějaká kolegyně doporučovala. Takže si jí chci také koupit, dobře, takže až budu doma těch 6 týdnů před porodem, tak budu prát-haha!

ahojky vecicky na miminko urcite pred pouzitim radne vyprat,nevis kdo na ne sahal a kde se valeli :00: ja peru v lovele-lepsi je gel nez prasek,lip se z pradla vymacha,prasek tam muze v tech vlaknech zustavat.Urcite bych i na pracce ze zacatku zvolila program s machanim navic-je lepsi z pradla veskere prostredky dukladne odstranit,nevis jak hodne bude mit tvoje mimi citlivou plet.ja mam mico zimni-je mu 7 tydnu takze kocarem mame v zimnim "tuningu",ve spodu mame deku,pak davame fusak..ty budes mit mimco uz asi v teplejsich mesicich,takze ti staci dat do spodu jen lehka decka a na to treba prosteradlo do kocarku,vcera ho tady nekdo ukazoval...ja teda netusila ze to vubec existuje-ale existuje :s: jinak moje kamaradka mela mimco v lete a do spodu kocarku slozila velkou frote osusku :a:

já nakupovala postupně tak nějak od třetího měsíce, dneska jsem 24.tt a mám skoro všechno, teda jako pro začátek, i kočárek i postýlku, no prostě fakt skoro všechno. Já budu prát určitě, a ty nejspíš taky, já četla, že je dobrý prášek Lovela nebo tak nějak ( pro mimi ) a že se nemá užívat aviváž, tak se toho budu držet, budu prát tak dva měsíce před termínem porodu. Do kočárku dám akorát prostěradlo nějaký plátěný starý, který nebo plenu, nic kupovat nebudu.

Určitě vyprat nejlíp asi Lovelou pro miminka, bez aviváže. Budeš rodit v létě, takže pod miminko do kočárku bych asi dala rozloženou zavinovačku a plínku :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky