Holky co jste už rodily

27.12.2008

mám dotázek ;) , psaly jste si svůj porodní plán a nebo jste se na to vyprdly??? Díky za odpovědi :one:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, my máme takovou spešl porodnici, že si myslím, že by mi byl celý porodní plán k ničemu a stejně by se tím nikdo neřídil. Navíc si myslím, že je to jak ve všem v madicíně, prostě se během minuty změní situace a doktoři snad vědí co dělají. Takž já se prostě budu řídit tím co mi řeknou. Nějaké extra požadavky nemám a co bych chtěla, tak to je v dnešní době normální. Takže jsem se na to prostě vyprdla.
Porodní plány jsou tak dobré pro nějaké velké prodonice v Praze, Brně a podobně, v těch malých se tím nějak nezabývají. U nás teda rozhodně ne. Dokonce i porodopis vypisuješ až při příjmu, takže někde v křečích a bolestech vypisuješ papír, fakt super.

In reply to by Romanca

Právě když si ten plán přineseš, tak oni jsou povinni se jím řídit - ale! jen pokud probíhá normální fyziologický porod, při vyvolávačkách nebo císařích samozřejmě nemá smysl a PP zaniká ve chvíli, kdy se právě vyskytne nějaká odchylka nebo anomálie, pak je třeba se samozřejmě přizpůsobit doktorům a tomu, co ti řeknou.
A nepíšeš ho na příjmu, ale musíš si ho sebou do porodnice už přinést, nejlépe mít tři vyhotovení.

In reply to by Leian

Já nemluvila o porodním plánu, že píšeš v porodnici. Mluvila jsem o porodopisu, ten papír co vypisuješ když tě přijímají, jako anamnézu, jména dětí atd. Pokud to teda správně chápu, ale vím, že v porodnicích právě dávají papír předem, u nás, ale taky se nikde nemusím registrovat už půl roku předem.
Je to sice možné, že se jsou povinni se tím řídit, ale u nás fakt ne. Ty jsi tu - bohužel pro ně - ne oni pro tebe.
Ale já bych ho stejně nepsala, protože se to mením už te´d co minutu, takže bůhví jaký bude porod a když tak poslouchám známé a kamarádky co tady rodily, tak ani jedna to neměla tak jak si to představovala, vždy do toho něco vlezlo (nějaký problém)

In reply to by Romanca

Jo, já to chtěla jen upřesnit, protože mi to trochu vyznělo, že se porodní plán píše na příjmu, tak aby to někoho nezmátlo. :)
Já také doktorům věřím, ale jde mi i o ten princip - že právě oni jsou tu pro mě. Aniž bych to myslela nějak zle, tak většina holek jde do porodnice s tím, že tam "budou porozeny", já tam chci jít s tím, že "rodit budu já" a oni mi mají pomoci.
Ještě jsem nerodila, takže nevím, co se semele a jak budu reagovat, ale chci mít prostě co nejlepší porod a pokud pro to sama něco neudělám, tak by se mi mohlo lehce stát, že mě semele ta nemocniční mašinerie. Právě díky kurzu mám ale dost dobrou představu co by jak mělo být, takový ten pohled do zákulisí. Třeba chci mít v PP stanovené, že nechci, aby na malou hned svítilo ostré světlo nebo aby ji koupali, protože pro miminko je to hrozný stres. Nemocniční zářivky je nutí zavírat očka, když přijdou na svět z toho temna dělohy. Dokonce mohou dočasně oslepnout. A nemohou nasávat ten svět kolem sebe a nás, své rodiče. Chci prostě, aby měla ty první chvíle krásné, aby tam bylo to pouto, kdy na sebe koukáme a jakoby si říkáme "Jé, ahoj, tak ty jsi mě celou dobu houpala v bříšku." "Ahoj, tak ty jsi mě celou dobu kopala zevnitř." :)

In reply to by Leian

Já to chápu jak to myslíš, i když jsem nemohla nikam chodit tak jsem toho hodně přečetla, a mám taky svou představu jak bych to chtěla. problém je v tom, že v Jeseníku je tohle prostě nereálné. Jak jsem psala níž, nemůžeme si moc vybírat a jsme vůbec rády, že tu nějaký gynekolog je. A někdy mi opravdu příjde, že toho (obecně doktoři zde) zneužívájí a myslí si, že mi my tu jsme pro ně a ne oni pro nás. Vidím to ze své profese, jak se chovají. problém je fakt v tom, že jsem jak se říká "prdel světa" a nemáme moc možnost - kor v zimě - si prostě vybrat.
Přeju ti, aby tvé přání vyšlo. Já se pro změnu budu snažit svojí holčičce tohle všechno co bude muset prožít vynahradit. Už ji to tak trochu vynahrazuju teď. Romča

In reply to by Romanca

Jestli je to jak píšeš, tak je mi to líto, že tam u vás doktoři mají takový přístup. Snad osvěta jednou přijde i do takových končin. :) Ale myslím, že to dost i záleží na pacientech, jestli si to začnou vynucovat nebo ne.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No přesně, právě o tom mluvím (já teda nikam nechodila, páč jsem nemohla od 19. týdne jsem byla připoutaná k lůžku), ale co vím od kamarádek, každá to studovala atd a nakonec to bylo úplně jinak. Doktoři ví co dělají. A navíc my máme malou porodnici na celý okres a můžeme být vůbec rády, že nás někdo odrodí a nemusíme jet do nejbližší porodnice přes kopce 50 km. Ta cesta se nezdá, ale v zimě je to na dvě hodiny - pokud se tam nezpříčí nějaký debilní pražák s kamionem, což je denně tak pětkrát.

já budu rodit v únoru a na nějakej plán jsem se vykašlala protože jsem i při prvním těhu chodila na přípravu k porodu a potom mi to bylo stejně prd platný ;)

Ahoj, ja plan nepsala a i kdyby, tak vsechno nakonec bylo jinak. Chtela jsem rodit ve drepu v drzeni manzela, zkouseli jsme to, ale nakonec jsem je prosila, abych uz mohla na kozu :-) Nektere veci se proste naplanovat nedaji. I kdyz je urcite dobre vedet co nejvic. Hlavne se ale k tomu planu nesmis moc upinat, aby Te nebrzdil...

Já se na to vyprdla, ani bych asi nevěděla, co do něj napsat. Klystýr mi nevadil, nástřih jsem chtěla, než abych se natrhla (i když i to se stalo..) a jinak já fakt nevím, jako prvorodička jsem byla ráda za radu zkušenejch PA.

Na kurzu nám dula radila, že si ho určitě napsat máme, ale opravdu musíš být informovaná a vědět co chtít a jak, jak má probíhat správný fyziologický porod (pro který PP platí) a jak se pak zachází s miminkem a co je pro něj nejlepší.
Já si ho teda psát budu, k rodičkám s PP pak prý přistupují trochu jinak.

ahojky ja si zadny plan nepsala a popravde ani moc nevim co by tam melo byt...odrodila jsem v pohode bez toho :///: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka