Příkrm

27.12.2008

Ahoj hoĺky, prosím vás od kdy dáváte svým prckům něco jiného než mlíčko? Třeba čajík nebo přesnídávku. Čtu tady že od 4 měsícu to maminky zkouší z mrkvičkou a podobně. Na to máme asi eště určitě čas, teprve jsme s Vojtou skončili 2 měsic,a le nevím jestli bych mu taky neměla dávat čajík třeba. Ikdyž to vypada že s mlíkem je zatím maximalně spokojeny.

máme 5a a půl měsíce, kojím, ale večer si po kojení ještě "dupne" o nutrilon. Paní doktorka mi říkala, že pokud se kojí a dává se jako příkrm umělá není potřeba dávat čaj. Pokud tedy nejsou horečnaté nebo průjmové stavy. Prý do 6 měsíce nemám dávat nic jiného než mlíčko nebo umělou. Myslím, že ikdyby se dával i jen Nutrilon, tak se nemusí dávat čaj. Oni pak mají falešný pocit zasycení a nechtějí tolik "jíst". Pokud máš pocit, že se třeba prcek dost potí - třeba v důsledku přetopené místnosti, dej mu mezi kojením krátce napít - vypije jen přední mlíčko-to mají na žízeň a nemusíš dělat čaj. Šimon+Petra

Nám byly včera 2 měsíce. Nekojím, takže dávám čajík. Střídám to: fenyklový, pro dětské bříško a na dobrou noc... Donedávna mi vypila skoro půl litra denně. Posledních pár dní, ale čajík moc nechce.
Jinak já osobně zkusím přikrmovat po tom 4 měsíci...
Ale pokud kojíš, tak platí to, co Ti už holky napsaly.

ahoj, zalezi jestli kojis nebo ne... pokud ano tak prvni prikrmy se davaji az nejdriv od 6. mesicu.. jestli ne tak snad uz od 5. mesicu.. jinak ja cajik davala od asi mesice... fenyklovej na brisko. moc mi ho pit nechtel ale aspon se naucil dobre na lahvicku :)

In reply to by Hankitacz

Doktorka mi řikala, že ten fenikl mam pít raději já než ho dávata malému, ale co člověk to názor. Nedávala jsem ho,ikdyž to byl boj s prdíkama. Někdy sem už ned´věděla jak mu pomoct abvy ho bříško nebolelo, ale ted jsou mu 2 měsíce vypada to zatím že už si s prdíkama dokáže bravůrně poradit :) Na bolest nám nepomáhalo nic, fenikl, flatulin, nic, ale vydrželi jsme a je to už lepší. Tak zatím nevypadá že by toužil po něčem jinem než mlíku :)

Do 4 měsíců nic,jen mlíko.Pokud nekojíš,příkrmy jsou od 4.měsíce,pokud kojíš,tak od 6.měsíce.Na www.kojeni.net máš podrobně o zavádění příkrmů,pokud chceš,můžu ti to poslat,není problém.

In reply to by jituška

Jj díky. Ja sem si myslela že do 6 mesice stači mlíčko. Kojím, jen občas dám jednou za den nutrilon na noc. Zatím ani čaj nedavám to by se asi taky nemělo. Jj tu stránku znám, mrknu na ni. Diky za info.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka