kolko ml umelej výživy?

27.12.2008

ahoj holky,davate mimiskum tolko ml mlieka kolko vypiju alebo sa držite niejakych tabuliek? jak tak čitam na tom nutrilone tak mame v 7.tyždnoch 4,8kg a teraz neviem či sa mam držat veku alebo kilogramov pretože vyčnievame, konzultujete to s Dr? a ako to može mimi ubližit ked dam viac mlieka?? ja kojím a dokrmujem,včera večer som dala malej prvu davku nutrilonu všeobecne a to som ju kojila pracne s oboch prs a ešte mi vypila 70ml nutrilonu,neviem ako si to mam vysvvetlit ked sme boli v pondelok v poradni a vraj pribera krasne,tak žeby vyžadovala proste viac mlieka?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky nám bude 6 měsíců a stále papáme 120ml po 3-4 hodinách a to vážíme 7500g jen na noc vypije i 180ml kašičky :)

In reply to by Chuchi

od 3 měsíců nekojím, musela jsem přestat kvůli lékům :( do 3,5 měsíce mi pila 90ml no a pak už jen 120ml a to pije pořád, zkoušela jsem jí dát i 150ml ale vždy 30ml nechala tak jsem řekla že je to zbytečný to pak vylívat... takže každé dítě je jiné a když to tvoje chce víc tak mu dej proč ne....

ale existuje neco jako vzorecek...
vaha ditete deleno 6.. a ten vysledek deleno poctem krmeni za den...
takze jestli krmis 10x tak to mas 4800:6 = 800 a to deleno 10 je 80 ml....

In reply to by Chuchi

tenhle vzorecek ti povi kazda doktorka. ale najdi si www.kojeni.cz a tam mas databazi vsech otazek a odpovedi tak tam neco snad najdes...
jen pro priklad ti tam odtud prekopiruju kus odpovedi ..
----
Děti nepijí podle věku, ale spíše podle váhy, je to zhruba 1/6 váhy, ve Vašem případě asi 600 ml denně. Vy kojíte zhruba 8x denně, takže ta dávka se pohybuje na jedno kojení mezi 70-80 ml, ale je to velmi individuální. Někdy si dítě vezme více, jindy zase méně.

Me malej ve trech mesicich sni 150 ml. na krabicce je napsano 120. tak sem volala dr a ta mi rekla at ho necham. co sni to sni... on vi kdy ma dost. a ze tem tabulkam nemam verit. kazde dite je jine.

ahojky ohledne te vyzivy nevim,ja plne kojim.ale chtela jsem se zeptat cim vycnivate?vahou?moje mala totiz mela 4,5 kg v necelych 6tydnech :00:

In reply to by Zaneta

no neviem ako to teraz vysvetlit ale ked budeš v krame vezmi do ruky krabicu od nutrilonu 1 a tam si pozri tu tabulku..vek dietata / vaha dietata, / pocet davok na den / doporučene množstvo na den.
2-8tyždnov, 3,5-4,5kg 6 670ml

a my mame tych 7tyždnov a 4,8kg :e):

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka