Očkování proti rakovině děložního čípku

27.12.2008

Ahoj holky,nebyla jste některá na tom?Já jsem měla když jsem byla v 6měsíci KONDYLOMATA-(to jsou takovýnárůstky na konečníku.)A musela jsem na vyříznutí.A pak když jsem šla po 6-ti nedělí na prohlídku,tak mi dr.doporučil tohle očkování.Ale,že prej stojí 10000,-a na to já bohužel nemám :r: Ted mám docela strach,protože rakovinu máme v rodině :§) V lednu jdu na stěr,tak jsem zvědavá jak to dopadne :O

SilvieS

Dědičné to není určitě. Kondylomata představují nejčastější pohlavně přenášenou chorobu a jsou způsobena virem (HPV) - human papilloma virus. Nejzávažnějším rizikem neléčené infekce je zvýšené riziko výskytu rakoviny čípku.

myslim,ze to dedicny neni je to vir.Nejcasteji se nakazi zeny,ktery casto meni sve sexualni partenery.....
ja asi Terinku necham ockovat....ikdyz doufam,ze tech chlapu moc mit nebude :c:

Ja jsem taky ockovana- jsou to tri vakciny, ja mam zatim naockovany dve (pac jsem tehotna), na treti pujdu po sestinedeli. Za kazdou vakcinu jsem davala 3500kc. U jake jsi pojistovny? Ja vim, ze nektera prispiva celkem hodne - kolikrat i polovinu - myslim, ze je to Metal aliance. Zkus se podivat na webovky tve pjistovny, jestli neco nedava :-)

nejsem dr. a určitě bych nechala očkovat dceru, ale co jsem o tom slyšela, způsobuje to vir :? , který přenáší muž a není to dědičné. Takže prý, když má žena jednoho muže a doposud byla v pořádku, mělo by jí to minout.

In reply to by janina.55

jj, jsou to hajzlové, na tomhle vydělávat. Byla jsem s čípkem na operaci(konizace nebo tak nějak), naštěstí už jsem v pořádku a věřím, že to bylo změnou partnera(ne že bych ho měnila kvůli tomu ;) ). Jak říkám, dceru ano, i kdybych si měla půjčit, ale docela věřím doktorům, takže jsem teď 6tým rokem s jedním partnerem a kontrolu u dr. mám v pořádku. Opravdu se zkus nejdřív informovat, zda je to dědičné, mně bylo řečeno, co už jsem psala výše. Setkala jsem se i s názorem, že je to z velké části komerční a očkovat se má před začátkem sex.života. Nevím, opravdu by to chtělo slyšet více názorů od více lékařů...

ahoj já to očkování mam a ted jsem v 9 měsíci,,,, myslim si že je to dobrá věc kort pro toho kdo tu rakovinu v rodině má.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka