dotaz ohledně odstříkávání mlíka po porodu?

26.12.2008

ahojky maminky,chcise jen čistě hypoteticky zeptat,zda je nevyhnutelně nutné pořizovta si v případě,že bych měla mlíko navíc nebo tak odsávačku mateřskýho mléka?když jsme o tom tak přemejšlela,tak v dřívějších dobách odsávačky neměli a nějak to dělat přece jen museli ,ne?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,já taky měla tu zkušenost,že jedině odsávačka mi pomohla,ze začátku se mi tak nalívaly prsa,že mi nepomáhala ani horká sprcha a ruční odstříkávání.Dostala to ze mně odsávačka a je fakt pravda,že s odsávačkou jsi hotová za 5 minut a s ručním odstříkáváním kolikrát až za 20. Já ji mám a jsem za to fakt ráda.

JA JI NEMELA A RUCNE TO MOC NESLO,KDYZ BYLI PRSA JAK KAMEN,TAK MUSEL MANZEL PUSOU A PAK TO PLIVAL DO HRNKU A TO HO PRESVEDCILO,ZE BUDE LEPSI MI JI KOUPIT.MALEMU BUDOU 4 MESICE A POUZIVAM JI JESTE MINIMALNE 1X DENNE

In reply to by marty71

Ahojky,tak ten můj chlap se kojil každý večer.Malý vždycky při večerním kojení usl,nedopil se a vstával až ráno,tak nastupoval manžel a to i před noční,ale nic neplival,normálně byl kojený,docela mu to i šlo!!! :s: :///: :s: :a:

In reply to by kockral

DO KAFE MU I CHUTNA ,ALE SAMOTNY JE MOC SLADKY.JA HO TAKY ZKUSILA,ALE NECHUTNAMI NEMAM RADA SIRIVY VEJCE A MLICKO MA CHUT JAK BILEK ,ALE JE HODNE SLADKY.
NO A NAVIC TO BYLO JESTE MLEZIVO,ZE ZACATKU,TO BY SE ASI DOBRE POSR.....
HEHEHEH

In reply to by marty71

Však co se manžel kojil,tak mi přišlo,že má taky pravidelnější stoličku a více ho nadýmá!!! :s: :s: Mu to prý moc chutnalo,akorát říkal,že kolikrát to stříklo až na ten váček,co je v puse,tak ho kolikrát až natáhlo,byla to ale pořádná psina!!! :!k:

In reply to by marty71

To si piš,že to byla úleva,kdyby takhle sály všechny mimča,to by byla nádhera,nakojené za půl minuty,pořádně vyždímané prsa,paráda,žádné okousávání. :one: To by byla radost kojit!!! :one:

In reply to by marty71

Tyjo, úplně jsem si představila toho svého, jak mi pomáhá jako ten tvůj tobě.. :D Musíš být ráda, že ho máš..
Můj ty moje zvětšený prsa nemá rád. :D Líbily se mu béčka, ale ty moje nynější D-E.... Stejně to musí stát za pohled.. :D Představila jsem si manžela v roli naší malé, když na začátku kojení lapká po bradavce.. :D :D Sakra, já se asi utluču smíchy. :D

Ahoj, v pripade, ze budes kojit, si ji urcite porid. Je to super vec i kdyz chces treba na nejakou dobu vyrazit z domu. Mlicko muzes odstrikat do zasoby a miminko muze nakrmit treba manzel z lahve. Navic se odstrikane mlicko da zmrazit. Ja mam odsavacku elektrickou, v cizine si ji nastesti muzes pujcit a pujcovne hradi pojistovna, takze starosti s koupi jsem nemela. Ale je to v kazdem pripade prinos. Hodne stesti do Noveho roku.

Ahojky, musím říct, že mě zachránila odsávačka po návratu z porodnice život. Měla jsem nadmíru mléka, prsa jako kameně, v porodnici jsem odstříkávala co hodinu z obou prsou a vždycky jsem měla kolem 150 z každého a ještě jsem měla dost pro malou.. Měla dost silnou žloutenku, takže byla hodně spavá a vždycky se napila jenom na žízeň a spinkala dál, hodně mi ho zůstávalo..
Odstříkávání rukama je dlouhé a občas i dost a dost bolestivé.. Moje máma říkala, že to bylo hrozné a pak se jí stalo, že v jednom prsu ztratila mlíko.. Určitě na to přijdeš sama, jeslti ji potřebuješ nebo ne. Já jsem si koupila v DM drogerii za 250kč balónkovou a nemůžu si ji vynachválit. Hlavně úlevu, kterou mi přináší. :) Není nutné, aby sis ji pořizovala před porodem. Já jsem pro ni poslala tatínka taky, až když jsem zjistila, že budu kojit, protože jsem nevěděla jistě, jestli budu mít mlíčko. Taky jsem brala prášky na tlak, kvůli kterým mi hrozil pediatr hned dva dny po příjezdu z porodnice, že je musím buď vysadit, nebo přestat kojit. Risknuly jsme s mojí doktorkou to vysazení.. Pár dnů se motala hlava, ale pak už to bylo dobrý.. tak pa, pa.

Ahojky, já za ni byla vděčná, je pohodlnější použít odsávačku, než tahat ručně. Určitě si ji kup, bude se hodit.Pa Venda

říkla jsem si,,na co?'' Ale pak, když jsem měla mléka hafo, prsa jsem měla jako dva balvany a pořád jen brečela, jelikož už jsem nevěděla co s tím, letěla jsem si jí koupit. Do dnes nevím, jak bych si bez ní poradila! Je pravda, že odstříkávat jde sice ručně, ale pro mě to bylo namáhavé a věčné!!! Sice než se to urovná, to taky sakra trvalo, ale teď má už malej přes půl roku a už na ni koukáme jen na poličce!!! Každopádně vím, že bych se bez ní neobešla, ale všechny maminy to nemusí mít takové ,,drsné''jako já. (Stála sotva dvě kilča-takže díky bohu za níííííí)

Úplně nutné to není, ale když se mi malý jednou zprčil, že nebude jest a já jsem myslela, že mi prsa explodují, tak jsem byla moc ráda, že ji doma mám...ruční odstříkávání mě totiž bolí a je to pomalé.
Ona není zas tak drahá, já mám vakuovou ani né za 200,-a už párkrát mi udělala moc dobrou službu.

Já ji ted nemám, protože když jsem porodila dceru tak jsem ji měla a stejně my byla na prd.Odstříkavala jsem si rukou to my šlo nejlíp.A měla jsem zánět a bylo my řečeno že odsávačkou to mléko stejně neodstříkám všechno tak jsem odstříkávala rukou.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka