co umí mimi ve 4měsíci?

26.12.2008

Ahojky maminky, prosím o porovnání co všechno umí vaše miminka ve 4 měsících? Můj Honzíček se narodil 11.8 a je to pořád ještě takové miminko, sotva se překulí na bok, udrží už docela hlavičku ale pořád se kinklá, takže ještě to musíme jistit, ani se ještě nepřitáhne za ruce a nechce se mu ani moc pást... Kamarádce se narodil klučík na stejný den jak ten můj a už je v chodítku, nechává ho sedět, normálně drží hlavičku a vůbec celkově vypadá starší.,.. :? jediný rozdíl je v tom že můj byl o 6tt dřív narozen, má to nějaký vliv, na tento vývoj?? A kdy se to srovná a bude v rovině s donošenými dětmi? Děkuju moc za odpovědi!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, jak se tady píše a je to fakt, každé mimi je jiné. Ségra má o tři měsíce mladší holčičku a je úplně jiná než ta naše. je prostě klidnější.
A v chodítku ve 4 měsících? Jejda... To už umí sedět? já jsem tedy byla proti chodítku. jenže naše se brzy začala stavět na nožičky a je celá nějaká "hyper", tak jsme ho nakonec pořídili. pěkně se v něm vyblbne. Ale jen na chvilku.
Ale opravdu si z toho nic nedělej. Já mám holku a kamarádka má o týden staršího kluka. Někdo by čekal, že kluk může být pozadu. Ale prdlaj. Vždycky ji předběhne:):):)

ale je to její věc, ale svoje dětátko dokud nebude samo sedět bych asi taky neurychlovala jenom kvůli mojemu pohodlí... :n: užívám si ho v náručí a učím na mazlení :h: je to moje zlatíčko! Holky strašně moc děkuju za vaše příspěvky, měla jsem z toho trochu nervy... Jste moje zlatíčka a vždycky se tu dočkám pochopení a psychické podpory!!!!!Krásný večer všem!!! :a:

Ahoj, jak říkají holky, každé miminko je jiné a srovnávání je chyba. A to že se narodil dřív na to vliv určitě má, rozhodně nemá stejné tělesné podmínky pro vývoj jako donošené děti, takže mu dej čas a vůbec se nestresuj co umí jiné děti.
Kamarádčina klučíka je mi trochu líto, protože sedět by ještě neměl (nadměrně to zatěžuje záda) a chodítko mu kazí páteř ještě víc...ale jak kdo chce.

BUD RADA,ZE SE TI PREKULI ASPON NA BOK,ME ANI TO NE.NARODIL SE 3.ZARI2008
O HRACKY JESTE NEJAK MOC NEPROJEVIL ZAJEM,JEN ASI KOLOTOC A TROCHU ANDILCI V TELOCVICNE KTERYCH KDYZ SE DOTKNE,,TAK HRAJOU.
JINAK SE NAM PRED 2 DNY POPRVE STREFIL ASI 3X DO PUSINKY S DUDLIKEM.CUCI STALE NA TELEVIZI,NEBO NA PC.MA RAD KRTECKA,ZA RUCE SE NEPRITAHUJE ,ALE ZVEDA SAM HLAVU ,JAK BY CHTEL VSTAVAT.VYDAVA SPOUSTU ZVUKU A KDYZ KOUKA S TATINKEM NA FOTBAL,TAK VYDAVA ZVUK,KTERY SE PODOBA JAKOBY RIKAL GOOL TAK NEVIM...ASI TO JE NAHODA,ALE MANZEL SE TOHO CHYTIL...
PASEME DOBRE A NEJRADEJI BY LEZL ASPON SE TAK POHYBUJE ,V NOZICKACH MA SILU,KDYZ HO MAM NA SOBE TAK SE STALE ODRAZI NOHAMA.HLAVICKU DRZI DOBRE BEZ KLIMBANI,JEN OBCAS MU UJEDE

In reply to by marty71

tak to on když je na bříšku tak zvedá taky krásně hlavičku ale pak má zase třeba týden že vůbec, jen se zaboří a neudělám s ním nic. ale když mu zarazím nožičky tak se pěkně odráží, má v nich sílu, jako by chtěl už lízt, ale neví co s rukama, má je bud na místě a jen si zvedá prdelku a nebo je má položený volně podél těla... Už se i krásně směje, za hračky se taky snaží chytat, ale nejvíc si vstačí s vlastníma pěstičkama, začal i strašně slintat.Mám strach aby nebyl třeba nějak pomalejší, nedej bože zaostalejší, když porovnávám ostatní dětičky, tak mu jakoby odečítám těch 6 týdnů... Kdy se to jakoby srovná? Ten rozdíl mezi donošeným a nedonošeným dětátkem?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka