Jak donutit dítě ležet když chce sedět??? }:)

26.12.2008

Ženský jak to děláte, když mimčo ještě neumí sedět, ale samozřejmě se mu to moc líbí a pořád to chce dělat??? Jak jí vezmu pochovat tak hned sedne na klín, nebo se staví na nožky (což je záda ještě horší :n: ). JAk to dlouho bude trvat než se naučí sedět sama, to asi ještě dlouho,ne?

Jsem toho názoru, že pokut to chce dělat, tak bych ho nechala. Nše malá se začala posazovat za ručičky ani ne ve dvou měsících. A po měsíci jsem jí nedokázala donutit, aby jen ležela. I kočárek měla lehce přizvedlý, jakmile jsem ji položila řvala jako tur. Na prohlídce ve 4,5 měsících se místo přitažení do sedu zapřela za nohy a postavila se. Všimla jsem si předtím, že to dělá, ale aby to udělala u doktorky, jsem myslela, že mi vynadá...a ona koukala jak blázen. Samozřejmě, že pokud bych ji do toho nutila, je to špatně, ale jek jí v tom mám zabránit. Tak jí mám nechat dělat to, jak sama chce.
Oproti tomu kamarádky MUDr. byla absolutně proti tomu a jejich malá se mohla posadit až v 6měsících. (mluvím o posazování, ne že by sama seděla). A zdá se mi, že to je fakt zvláštní, nechat ji (jak jsem to viděla i u naší ve 4m) zvedat hlavičku, když leží na zádech, neposadit si ji na sebe, když se tak trápí a snaží se.Nejsem doktor, asi podle někoho je to špatně pro vývoj.
Jak jsem malou nechala se přitáhnout do sedu, ve 4m se výstavně přetáčela, dokáže se poodstrčit na bříšku pro hračku, a teď v 5,5 měsících otočí se na bříško, přítáhne se, klekne si a přitáhne do stoje... A sama bez maminky

Jsou to lumpvé ti naši mimouši. My teda budeme mít 5.1. půl roku, tak snad už sama zvládne a nebudu z toho jejího věčnýho posedávání :s: mít špatné svědomí...

V půl roce už by mohlo sedět samo...ale u nás je to to samé, malý má čtyři měsíce a ležet ho baví jenom když je řádně unavený, tak ho hodně dávám na bříško a učíme se přetáčet, ale stejně ho pak vemu, on hned napne nožičky a už chce stát :) A musela bych mu je zlomit aby povolil :s: Tak mu to sem tam dopřeju...i to sezení ho hrozně baví.

To ti neporadim, ale náš malej to dělá taky. Chovat se nebude, ležet taky ne, ale sedět na někom, to jo. Taky se bojim, že to bude špatný na zádíčka, ale jeho to vůbec nezajímá :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky