Prosim o radu dulezite!!!!!!!!!!!!!!!

25.12.2008

ahojik vsem nejdriv vam chci poprat hezke svatky a mam na vas radu. Na silvestra jsme byli domluvene s pritelem a s kamaradama ze stravime silvestra vsichni spolecne ale je tu problem. Kamaradka mi ted nedavno psala ze ma salmonelozu byla i v nemocnici a uz ji pustili ale strasne se bojim takze asi zadny silvestr nebude pac se bojime aby to nase skoro 9 mesicni Natalka nechytla..Nesetkali jste s tim nekdy? Jak jste se chranili? prenasi se to na male deti? prosim poradte dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jak se chránit?

Hygienou a zase hygienou. Osobní hygiena spočívá v pečlivém omývaní rukou a jiných částí těla, které mohly přijít do kontaktu buď s infikovanou potravinou nebo stolicí. Stačí běžné dezinfekční prostředky a mýdla. Hygiena v kuchyni obnáší správný výběr a uchovávání potravin. Pracovní nástroje jako nože mohou být taky hodně nebezpečné. Na vyvolání infekce u zdravého dospělého člověka stačí takové množství vaječného žloutku, které zůstane na noži po rozkrojení volského oka. Pak už ho jenom otřít do snítky chleba a sníst a salmonely se mohou začít množit.

Rezervoárem bacilů mohou být i zvířata chovaná na mazlení, ne k jídlu. Nejvíce vodivých provázků směřuje k domácím želvičkám. Větším problémem mohou být bacilonosiči, kteří se zabývají zpracováním potravin, nebo zdravotnický personál. U nich se zvažuje dlouhodobá antibiotická léčba. Nutná je opakovaná kontrola stolice na přítomnost salmonely.
Každé nové onemocnění salmonelózou je povinné hlásit!

Salmoneloza se přenáší slinama, takže nesmíš po kamarádce nic jíst ani pít a mělo by to být v pohodě.

In reply to by Theodwyn

se s pritelem jeste dohodneme a uvidime jak to bude...takze se to tedy jen tak nedostane kdyz budes s tou osobou v mistnosti a budes si myt ruce a takove veci? :? takze to take bude asi Vas prvni silvestr s prckem vid?..:-)...mno uvidime jestli ty nase maly drobecci budou spinkat kdyz bude takovy hluk venku.. :///:

In reply to by veselalola

Nene, to už je náš druhý...ten loňský strávil v bříšku a já jsem hlídala sestře byt a zvířata, takže jsme byli jen my dva, televize, čerstvý chleba a pixla pomazánkového másla :s:
Tak si to užij :\x:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka