Vynechané Vánoce

23.12.2008

Já vám všem samozřejmě krásné vánoce přeju, ale pro nás se ta přáníčka vaše míjí účinkem. Letos totiž vánoce nemáme.

Má to i své výhody - opravdu si užíváme klid. :) Žádné extra uklízení, pečení a vaření (tchýně zítra všechno přiveze :s: ), žádné shony - i když nějaké nervy by tu byly. A ani žádné dárky - manžel si akorát koupil oblek na potápění a já foukací kulmu. Žádný stromeček, ani světýlka - vždycky jsem stromeček moc ráda zdobila a dělala i jinou výzdobu, ale letos mi to ani nijak nechybí, s tím pupkem by to stejně bylo o držku. :)

Mysleli jsme si, že už budeme na vánoce v novém bytečku, což se nekoná. Spíš až tak na konci ledna. Měla jsem nervy z toho, že nevím, kam s malou přijdu, až se narodí - bohužel to bude ještě sem do podnájmu, z čehož nejsem nadšená, ale lepší než nic, že. Podařilo se nám ho prodloužit ještě na leden.
Ke všemu se nám předevčírem pokazilo auto a bude až tak kolem pátého ledna, snad do té doby nezačnu rodit. I když porodnice je blízko, tak bychom museli někoho shánět na odvoz. Nedej bože volat taxíka. :00:
Dneska jsem si do porodnice volala, abych se tam objednala na kontrolu, tak jdu na Silvestra. :) Včera jsem tu psala, že ač mám termín 10. ledna, malá je už teď hlavičkou velká na 40+2, ale to sestřičku v telefonu moc nezajímalo.
Dneska jsem se konečně pořádně vyspala, ale spala bych snad celý den, pořád jsem unavená. Asi doháním ty dny předtím. Obvykle to mám tak, že spím v noci tak 2-3 hodiny, vzbudím se kvůli nečemu, pak nemůžu zaboha usnout a odpadnu třeba v sedm nebo osm ráno. Spím zase dvě tři hodiny a pak si třeba ještě zdřímnu odpoledne. Mezitím jsem schopná fungovat docela normálně, až se sama divím.

PS: Mimochodem, Vynechané vánoce či Vánoce s Krankovými je přesnější překlad zítřejšího večerního filmu na Nově (Vánoce naruby), který je můj oblíbený a všem, které nezajímá pohádka na ČT1, ho vřele doporučuju. :D

PPS: Ještě přikládám fotečku naší pesany, která se dokáže rozvalit tak, že zabere celý taburet a obtisk bříška, který jsme vyrobili s manželem - byla to pěkná fuška!

Ahoj Leian,vubec se ti nedivim.My to taky nak neprozivame.Sice je poprve slavime ve vlastnim bytecku,stromecek mame,ale darky jsme si taky nekupovali,nemusime kvuli nim cekat na vanoce a stejne nas nejkrasnejsi darecek je miminko zatim v brisku,TP mam28.12.Dnes jsme byli na obede u mamky a uz jsme nemeli hlad na veceri,tak jsme si ji proste neudelali a jen tak jsme si uzivali pohody,coz je urcite lepsi nez se honit a vsechno se snazit stihnout za kazdou cenu.A s tou unavou a spankem jsem na tom uplne stejne,taky spim na etapy po nekolika hodinach,jo a na Vanoce naruby jsem taky koukala.Tak se mej fajn a uzivej si pohody,az se nam to narodi,uz nebude tolik casu :a:

In reply to by mondisek

Musím říct, že jsem ráda, že to s tím spaním nemám tak pošahané jen já. Dneska jsem celý den prolenošila, spala jsem jen trochu odpoledne, v noci skoro vůbec, tak jsem byla dost grogy. Ale nemusela jsem nic dělat. :)
Tak hezký zbytek večera.

Vánoce podle mýho gusta :s: ne, teď vážně, vždyť to není o shonu, spěchu, nervech atd.... a abych byla upřímná, vánoce držím jenom tak ze setrvačnosti a dneska kvůli dítěti. vždyť ani nejsem křesťan,tak bych to slavit neměla.
takže užijte si klidu, ať už doma nebo na porodním sále :-)
P.S. a otisk bříška je naprosto úžasný. doufám, že ti to nebude vadit, ale až budu zase těhu, tak se asi nechám inspirovat. díky

In reply to by Leian

Ahoj kotě,
je to krásný!Naprosto dokonalý :h: !
Kdyby to šlo,tak bych si nějakou takovou "sochu" pořídila domů,ale nikde jsem na žádnou nenarazila :s: .
S těma Vánocema..my je moc slavit taky nebudem..
Dohodli jsme se,že si dárky dávat nebudem,protože přání si plníme po celý rok.Já si myslím to samé..proč to všecko shrnovat zrovna na 24.prosinec?
A Vánoce by ani neměli podle mě být o těch dárcích,ale o tý atmosféře a o tom,že ty lidi jsou spolu.
Navíc je děda v nemocnici a bez něj to prostě není ono.
Od mala trávíme Vánoce vždycky u babi s dědou (bydlí přes ulici :s: ) a letos (sakra..vlastně už dneska :00: :s: ..)u máminýho přítele.
Je to fajn chlap.Hodnej a má nás rád,ale..já nevím čím to je :n: ,ale něco mě táhne domů..
Vánoce - ty letošní,bych vůbec neslavila :n: .Vlastně ani nevím proč,ale nemám na ně nějak chut.
Jinak..mě se ten "odlitek" tvého bříška moooooc líbí! :one:
Udělala bych na něm jen nějakou drobnou ozdůbku,ale zase aby toho nebylo moc.

Tobě,Hannel (omlouvám se,jestli je to napsané špatně.. :P ),tatínkovi a celé tvé rodině,přeju do Nového roku 2009 vše nejlepší,hodně zdravíčka,lásky,úspěchů a radosti a ty letošní/dnešní Vánoce si užíjte.Jste už tři :cc): .

Mějte se krásně a opatrujte se. :k:

Papa :a: lucy

In reply to by Leian

em..já jsem Lucka :s: :s: :s: ,ale to nevadí.
Jako malá jsem se chtěla jmenovat lenka,protože všechny Lenky okolo mě byly strašně hezký. :s:
Vánoce no..Štědrý den nic moc.Musel ajsem být s mámou u jejího přítele,ačkoliv jsem chtěka být u babič a dědy jako každý rok a ted jsem po tom toužila ještě víc,protože na Štědrý den pustili dědu z nemocnice.
Nějak jsem to nevnímala a až toho 24. se ve mě něco zlomilo a mě bylo do breku.Všichni mi vynadali.I děda,což mě mrzelo nejvíc.
Nakonec jsem byla teda u máma a u Karla a žiju.¨
Jen jsem tedka sama.Máma je u Karla a já jsem tu sama až do pondělí.
Tátovi se to vůbec nelíbí,je na mámu naštvanej a celý se to nějak hroutí.

Věřím,že bude líp,ale vím,že bude určitě ještě mnohem hůř.
Jen tyhle Vánoce se pro mě moc nevydařily.

A co ty,Leni?

In reply to by boule12

Ehm, já jsem Andrea. :s: :s: Aspoň jsem to měla na L. :s:
Štědrý den jsem prolenošila, protože jsem byla nevyspaná a od včerejška mi vedle postele stojí připravená postýlka. Jsme tak u ní s manželem stáli a on říká "hop!" a naznačoval, aby tam jako Hannelinka už byla. Tak jsem mu říkala, že jen tak "hop" to nebude. :s:

In reply to by Leian

Jejda...promiiiiiin! :jawdrop:
Já bych dala ruku do ohně,že jsi Lenka... :00:
Omlouvám se... vynechává mi mozek.. ://:

Jinak přeju vše nej nej nej do Nového roku! :k:
A pozdravuj princeznu.. :h:

my minulý vánoce, taky tak trošku vynechali..sice jsme měli stromeček i výzdobu, i kapra a tak..ale nijak jsme nic nehrotili..miláček měl nakonec teploty a tak jsme měli pyžamkovou večeři a pelíšek..:-D

Ahoj Andrejko, jsem si včera ten tvůj článek četla, ale už jsem nereagovala, byla jsem nějaká KO. Stejně je to síla takhle pořád měnit. No jsem zvědavá jak to s tebou nakonec bude.

Jinak s bydlením jsi nakonec dopadla tak jak my. Ale aspoň, že ti aspoň prodloužili ten nájem. Já budu v lednu ještě u našich a pak se stěhuju.

In reply to by white_tie (neověřeno)

Asi hlavně kvůli tomu bytu - původně jsme se měli už teď stěhovat, ale vlastně předminulý týden ve středu se to vyvrbilo tak, že nemůžeme. Pořád jsme nevěděli, kde budeme a spíš nakupovali nábytek a sháněli kachličky a ještě poslední věci do výbavičky pro mimi.
Taky další fakt je, že tady v Brně nemáme rodinu a já teď už nikam jezdit nechci, manželovi rodiče tedy přijedou za námi. Tak nás tu bude dost v malém bytě, kde ani není kam dát stromeček. Jeden malinkatý umělý i s výzdobou máme ještě od minulého roku v nice, ale ta je teď zabarikádovaná sbalenými krabicemi a dalším haraburdím, takže se tam ani nedostaneme. :)
Ráda peču vánoční cukroví, ale tuhle kuchyň nesnáším, těšila jsem se, jak budu péct už ve své krásné, nové, moderní...
No a prostě tak nějak celkově není nálada. Těšíme se na malou a příští rok si to s ní vynahradíme. :)
Jinak je to i trochu kvůli financím, ale to je samozřejmě to nejmenší.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky