Proplakané Vánoce

24.12.2008

Ahoj holky, tak jsem tu různě četla, jak má kdo zkažené Vánoce a rozhodla jsem si také postěžovat na osud. Včera jsem si volala o výsledky krve ze screeningu a ačkoliv mě ani ve snu nanapadlo, že by mohly být výsledky jiné než negativní, sestřička mi smutně oznámila, že mám 2 hodnoty vysoko a musím na amniocentézu. Od té doby jenom brečím a brečím a představuju si, co kdyby plodovka opravu prokázala postižení miminka. Myslím, že ohryzek už mít nebudu, protože mám neustále příšerně stáhnuté hrdlo, jaký mám strach. S přítelem jsme se domluvili, že kdyby se to opravdu potvrdilo, tak požádáme o ukončení těhotenství, takže teď vůbec nevím co mám dělat. Pořád jsem pozorovala, jestli už ucítím pohyby a hladila si bříško a teď nějak nemůžu, protože se strašně bojím, že pak o miminko přijdu a bude mě to ještě víc bolet. Tyhle Vánoce měly být ty zatím nejkrásnější a místo toho budou jenom plné slz a strachu... :r: Doufám, že Vy všichni ostatní je nakonec prožijete klidně a v rodinném kruhu. Můj přítel totiž ke všemu musel dnes do služby a přijde až zítra ráno :r:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky, moc se tím nestresuj- pokud ti vyšel NT+ test v pořádku tak je velmi pravděpodobné že je vše OK. My sme se s manžílkem nakonec rozhodli na TT vůbec nejít když nám NT vyšlo v pohodě, protože ty nervy co kolem toho jsou podle mě mimču škodí mnohem víc.
Nevím kolik je ti roků, ale TT byl primárně vyvinut pro ženy nad 30 let a čím méně pod 30 máš tím je pravděpodobnější že ti dopadne blbě- v 25letech máš skoro 50ti % pravděpodobnost (takže si taky můžeš házet korunou a výsledky budou stejně pravděpodobné...:-S )
Držím palce ať to všechno zvládnete a ty i mimčo jste v pořádku

In reply to by marka1

Ahojky, já bych zase nevydržela čekat celé těhotenství na to jestli nebudu mít postižené dítě, když mi vyšel test špatně. Jestli to dobře chápu tak tím TT myslíš tripel test (ten podle kterého mi právě pravděpodobnost postižení miminka vyšla vyšší). Mě se nikdo neptal, jestli na něj chci jít. Prostě mi ho udělali a rozhodnout jsem se teď mohla až u amniocentézy, se kterou jsem samozřejmě souhlasila, jelikož je prakticky 100% pravdivá. Doktor mi teď při poradě před tím odběrem plodovky říkal, že pro každou věkovou skupinu je nastavena určitá pravděpodobnost (např. u žen ve věku 20 let je pravděpodobnost postiž. mimi 1:1070) u mě je ta pravděpodobnost, že je něco špatně podle tripel testu vyšší a proto se musí podezření potvrdit nebo vyvrátit testem chromozomů z plodové vody, aby se případně mohlo těhotenství ukončit. Každopádně je dost holek (už jenom ty co mi napsaly tady), který taky vyšel tripel test pozitivní a nakonec bylo vše ok, takže v tuhle chvíli já už jsem vlastně klidná a prakticky si žádnou možnost pozitivního nálezu na plodové vodě nepřipouštím :)

In reply to by VeronikaK

určitě ti to vyjde dobře, když ti vyšel dobře test v I. trimestru...
Doktoři se většinou neptají jeslti chceš udělat triple test, ale máš nárok ho odmítnout stejně jako jakékoliv jiné vyšetření.
Já tě uplně chápu že jdeš ted na plodovku, když ti TT vyšel hůř, to bych taky nevydržela čekat- proto si raději ani TT nenecháme dělat abych byla v klidu, spoléhám se na to že výsledek v 1.trimestru je přesnější a tak mu věřím a už nechci nic zjišťovat...

já vím, že být na tvým místě, tak by mi taky nebylo do zpěvu, ale když mě brali krev na tyhle testy, tak mě sestřička dost důrazně upozorňovala, že to vůbec neznamená, že miminko není v pořádku, je jen potřeba potvrdit to ještě dalším vyšetřením ... uvidíš že všechno dobře dopadne :k:

In reply to by ha.nka

Ahojky Hanko, to mi samozřejmě říkala sestřička i doktorka i doktor, který mi bude odebírat plodovku taky...ale jak jsi říkala...ten pocit, že by něco mohlo být špatně je hrozný. Ale jak už jsem tu psala, jsem teď už v pohodě. Mám trochu strach z toho odběru, protože sice pravděpodobnost ztráty těhotenství po zákroku je jenom 0,5 - 1%, ale je...Ale jinak se už prostě jenom těším, že mi řeknou, že je všechno ok a navíc se dozvím na 100% pohlaví miminka :cc): Ale těch prvních pár dní potom, co jsem se dozvěděla výsledky tripel testu, bylo vážně dost těžkých. Chce to jenom věřit a mít internet, aby Ti mohly naprosto neznámé ženy poradit a podpořit Tě :) :k:

chci Vám ještě jednou všem poděkovat za podporu. Díky tomuhle serveru a hlavně Vám jsem dospěla k tomu, že kašlu na nějaké výsledky a dál se budu těšít na zdravé miminko. Dneska jsem poprvé silněji cítila to nádherné šimrání v podbřišku, jak se tam drobeček mele. Přece by se nemohlo mimi mít tak k světu, kdyby nebylo zdravé, že? :dance: Doufám a věřím, že mi tuhle skutečnost výsledky amniocentézy jen potvrdí. A ještě jednou díky. Nebýt Vašich zkušeností, tak bych jenom brečela do polštáře a představovala si jak jdu na ukončení a jak jsem pak zničená a tak...jak to my ženské máme ve zvyku - v tom nejhorším světle. DĚKUJU :k: :k: :k:

Ahoj Verčo! Nadále si nic špatného nepřipouštěj, jak píší holky z vlastních zkušeností, hlavně, že jsi screening v I.TM měla OK!!!! Je to určitě moc nepříjemný pocit, ale nepřipouštěj si to a zkus si Vánoce normálně užít, určitě bude mimi v pořádku!!! Uvidíš :w: Máme hodně přísné Dr. - což je dobře, ale ty často zbytečné nervy jsou hrozné, jak píší holky...:-(
Jo a navíc budeš alespoň na 100% vědět jestli čekáš kloučka nebo holčičku :dance: To ti budeme všechny závidět:-)

vím naprosto přesně, jak se cítíš, vloni jsem to taky prožila, sice ne o vánocích, ale to je jedno, kdy tahle informace přijde. Nervovala jsem se do odběru, pak 2 týdny po odběru, stále jsem přemýtala, co bude, jestliže se poškození prokáže a každý večer chodila spát v slzách a depkách.Miminko kopalo jako o život a vůbec jsem si neuměla představit, že by tam už nebylo.Nakonec amniocentéza vyloučila postižení a mě 2 dny docházelo, že je to za náma.Sestra u dr. mě říkala, že pozitivní testy vychází každý 4. těhuli, mají to moc citlivě nastavený a pak to ukazuje zbytečně pozitivně.Nebo stačí, že jsi šla na odběr třeba o den dva dýl a už jsou výsledky zkreslený.Dr. říkala, že za dobu její praxe /to je více než 25let/ měla jen 2 postižený miminka, který museli vzít.Vím, že je to asi chabá útěcha, ale určitě to dobře dopadne a příští rok budeš mít taky mrńouska v santovským oblečku a budeš nevyspalá, protože v noci bude zlobit........Držíme pěstičky, Renata a Karolínka.Nenervuj se moc, miminko to cítí a je z toho smutné

Ahojky, nezoufej, nám vyšly špatně výsledky I. i II. screeningu a plodovka prokazala, že je vše v pořádku :-). V únoru bude naše zlato na světě a tak doufám, že budeme šťastný a zdravý holky a tatínek na nás bude moct být hrdej!!! Odběr plodovky nic není, jen je to trochu nepříjemný, ale co z lékařskýho štourání není,no ne?

to je mi moc lito drz se treba je to jen preventivne kamaradka to mela taky tak a pak bylo vse v poradku.drzte se a preji hodne stesti

jestli tě to trošku potěší a zbaví strachu a obav, prožila jsem to samé. Ve svých 38 letech čekám s přítelem mimčo a tripple testy vyšly také pozitivní, dokonce s rizikem 1:45 na Downův syndrom a 1:20 na Edwardsův syndrom. Příšerně jsem se bála odběru a možných komplikací po něm ..... ale pak člověk zjistí, že už to stejně neovlivní a smíří se se všemi variantami. Obděr samotný vůbec nic není, nemusíš se bát, nebolí to a je to otázka chvilky ..... a zeptej se, jestli u vás dělají tzv. FISH test, to máš předběžné výsledky do týdne. Uvidíš, že všechno dobře dopadne a dočkáte se tak krásných výsledků jako my - čekáme zdravou holčičku. Snaž se neplakat a nemyslet teď na to, zbytečně stresuješ sebe, ale hlavně to miminko. Já vím, že se to lehko říká, ale pokus se o to. Je to ten nejlepší dárek, který mu dnes můžeš dát - klidnou a pohodovou maminku. Držím palce, ať všechno dobře dopadne !!!!!

In reply to by vodnanka

Fish test vím, že tu standartně na genetice dělají, ale já pojedu se svým doktorem do jiného města, kde dělá odběry on sám, ale vzhledem k tomu, že je to bývalý primář, předpokládám, že všechno dostupné budu mít i od něj. Moc Ti děkuji za Tvou odpověď a přeju Tobě i všem co máš ráda, krásné Vánoce. Člověk by vážně neřekl, že ho pár slov přes internet může uklidnit.

Já sama mám několik známých, které taky byly na plodovce a mají zdravá děťátka, ale ten strach je vážně hrozně ubíjející a také představa, že na konečné výsledky se čeká 3 týdny. Tohle bude opravdu nejdelší měsíc v mém životě. Ale Vám holky strašně moc děkuju za podporu a určitě Vám potom dám vědět jak jsme dopadli. Jediné pozitivní na tom odběru je, že mi pak dokážou na 100% říct pohlaví miminka. Tak se prostě musím modlit, že bude mimík ok a že pak budu moct začít nakupovat věcičky v barvě. Ještě jednou Vám moc děkuji, že jste se utrhly od Vánoční nálady a podpořily mě. Moc to pro mě znamená :k:

In reply to by VeronikaK

moc na to teď nemysli, tím si akorát uškodíš a miminko může být zdravé a ty ho tam jen stresuješ. Vyšel ti špatně screening v I.trimestru, nebo triple testy ve II.trimestru? Triple testy jsou dost často falešně pozitivní, tak tím bych se vůbec nestresovala, jeslti screening, mohl to někdo špatně změřit, to se stalo švagrový, když tě nepošlou k někomu, kdo to třeba úplně ještě neumí. Takže hlavu vzhůru, uvidíš až po plodovce, teď si užij vánoce a mysli jen na to pozitivní, ať se tam má prcek dobře :)

In reply to by Pechy

špatně mi vyšel až tripel test. Jinak UZ a krev v I.trim. ok. Určitě se budu moc snažit, abych prcka zbytečně nevystavovala stresu, ale víš jak to je...nejde si moc poručit :\/:

In reply to by VeronikaK

moc bych se tím netrápila. Když ti screening vyšel dobře, tak triple testy fakt bývají často falešně pozitivní a přikláněla bych se k tomu screeningu. Já třeba byla jen na něm a Honzik je 100% zdravý!!!! Nestresuj se, nekaž si vánoce. Spousty dr. už triple testy ani nechtějí dělat...mají jen 69%, kdežto screening je skoro 100% - tedy 99%, takže je ti jasný, jak dopadne plodovka jo! Koukej si užít vánoce..já bych na tu plodovku ani nešla, upřímně řečeno.

Ahojky Veru, tak to je mi opravdu moc líto. Vím, že to jde asi hodně těžko, i když se to lehko říká, ale zkus myslet na to, že všechno bude dobré a mimi bude zdravé, jak tu psala už "kolegyně" pode mnou. Já sama jsem v těhu problémy s tímto neměla, byly zase jiné, ale ta víra, že bude všechno v pořádku mě držela nad vodou. Nicméně pokud by se přece jen stalo a výsledky v poho nebyly, tak bych se rozhodla úplně stejně jako ty a zkusila bych později otěhotnět znovu. Ale naděje umírá poslední a opravdu věř tomu, že všechno bude dobré. Moc ti držím palečky, aby to tak opravdu bylo. Dej nám potom vědět výsledek, jak to dopadlo, myslíme na tebe!
Ahoj, Markéta.

ahojky to je mi moooc lito..Zkus myslet na to že všechno bude v pořádku, většinou vysledky z plodovky jsou OK, co tady tak čtu diskuze jinych holek..Ja nemam s timto zkušenosti,a le když sem otěhotněla, byl u mimicka hematon nějaky větší a dr mi říkal že se nemam radovat..byla sem 14 dni v nemocnici a každy den sem si říkala že vše bude v pořadku že hematom zmizi..A když mně propouštěli z nemocnice hematom se vstřebal sam..ja vím že to neni to same,ale vím že psychika dělá hodně..Tak ti mooooc držím palečky

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky