Jak byste se chtěly jmenovat????????

20.12.2008

Holky, kdyby jste měly tu možnost vybrat si sama pro sebe jméno, jak byste se chtěly jmenovat???Mě tato otázka občas napadla, co Vás??? ;) :?
:a: :a: :a: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: :k: }:) }:) }:) :ww: :ww: :ww:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já jsem Ingrid, všichni mi většinou říkají Inka.
No je pravda, že z toho jména moc nejásám, ale zase není tak běžné. Své dceři bych ho nedala, chtěla jsem Renatku, to se mi opravdu moc líbí. Ale vyhrál přítel a naše zlatíčko se jmenuje Adélka.

Ingrid

v pubertě jsem se chtěla pořád jmenovat nějak jinak......
ale všichni z mého okolí si mně stejně pojmenovali jak jim bylo milé....a mně to neva
Jmenuji se Alice, rodinka a známí v čechách používá různé obměny zdrobnělinky, z přítelovi strany v zahraničí zase nejčastěji Lisa, Alisa, Elis
Lisa používám i tady a také nejčastěji - jsem si už zvykla :-))))
Podle UTZ čekáme holčičku tak váhám mezi jmény Angela a Angelika - z latiny, a kdyby přece jen chlapeček tak to bude Akil - jméno které časem bylo změněno na Achiles
Pak budeme celá rodinka (já, přítel i mimísek) mít jména začímající na "A"
papa mějte se krásně
Lisa

ahoj..zajímavý dotaz ;). Já jsem Dagmar..se svým jménem rozhodně spokojená, říkají mi všelijak - od Dagmarky, Dášky, Dáši, přes Dady až k Dalamánkovi :s: .. Jinak se mi líbila jména Ester a Ellen. Pro svou dcerku jsem vybrala nakonec Adrianku, ale popravdě to byla fuška se rozhodnout :s: ... :a: Jo a jako chlapeček bych byla Jiřík :)!

tak ja jsem Jitka a ziji v Nemecku a tady mi kazdy to jmeno komoli...Jinak jsem mela byt Josef...mamka chtela Josefinu,tak musim uznat ze i to Jitka je lepsi jak Josefina...ale je tolik peknych jmen..me se teda libi Liliane ... ja az budu mit mimco tak bude mit cizi jmeno...ale uz od mala se mi libilo jmeno Zoe... :-)

Ahojky,já se jmenuju Míša,ale tohle jméno se mi zrovna moc nelíbí,chtěla bych se jmenovat Natálie nebo Kamila :dance:

kdybych měla jinou možnost tak bych ani nemněnila,tak nějak to ke mně myslím jde,ale kdybych musela spíš bych brala něco co není v top 20tce a spíš exotického :girl: Gabča,Filípek,Domčulka

Když jsem byla mladší, nesnášela jsem svoje jméno, ale to asi každý. Jmenuji se Kamila a to je docela neobvyklé. Teď se mi to jméno docela líbí, ale jako puberťákovi mi připadalo strašný. Ale to bylo nejspíš tím, že prostě bylo moje a že mi ho vybrali rodiče. Ach ta puberta. Jinak kdybych se chtěla přejmenovat, tak bych si asi vybrala jméno Ema, to chci dát své dceři, jestli ji jednou budu mít. To se mi strašně líbí...

Me sice jmeno Lenka vyhovuje ale pokud bych si mohla vybrat tak bych se chtela jmenovat Julie (jmenuje se tak neter a strasne se mi libi, jak se tohle jmeno da komolit :s: :qu: )
Lenka & Kevin

na výběr chtěla by jsem se jmenovat ADRIANA hrozně se mi to jméno líbí tak jse měl jmenovat i syn kdyby byl děvčátko :h: :h: :a: :a:

já mám svoje jméno ráda, akorát mě celý dětství štvalo, že mamka má stejný ... no ale co jsem se vdala, tak mám aspoň jiný příjmení, tak už jsem zase v rodině originál :s: :s: :s: ale dovedu si představit hned několik jiných jmen, která bych měla ráda ... třeba některé z nich použiju, kdyby se nám někdy povedla holčička ;) ... ale taky si dovedu představit spoustu jmen, který bych mít nechtěla ... jo a moje babička říká, že každý jméno je hezký, když se hezky vysloví :one:

SilvieS

Mně se moje jméno líbí. Bylo vymyšlené narychlo, protože mamka počítala s tím, že budu kluk a to bych se jmenovala Lukáš. Zajímavé je, že kdybych čekala kluka, tak jsem se rozhodovala mezi jmény Michal (tak se jmenuje přítel) nebo právě Lukáš. I když bych si to musela prosadit, protože přítel chtěl Ondřeje nebo Jakuba.

Třeba Leian. Doufám, že jsem vás teď nezmátla. :D Akorát nevím, jestli by mi to jako jméno uznali, když teď vím, jak to s nimi u nás chodí. Ale v podstatě Leian už beru jako své druhé jméno, kopa kamarádů a známých mě takhle už léta oslovuje.

Tak ja se jmenuji Romana a to jmeno fakt nemam rada.Je to moc tvrde.Ale chtela bych se jmenovat treba Misa :)

ja jsem se svym jmenem taky spokojena - Veronika - libi se mi, ze se da ruzne preformovat: Verunka, Veru, Verun, ... pro oficialni styk Veroniko, ... je zkratka fajn.
Byly i dalsi dve varianty meho pojmenovani: Katerina a Marie. Podle me nasi vybrali to nejlepsi, co z tech tri mohli a jsem jim zaroven i vdecna, ze nejsem Maruska, to bych nechtela, Katerinu bych brala na druhem miste.
Holcicce bych rada dala jmeno Veronika, ale ma to dva hacky: nelibi se mi davat jmeno po mame a navic, cekam kluka :cc):

In reply to by roselini

Jé, ty máš ale pěkné jméno. Já jsem totiž taky Veronika a nikdy bych neměnila. Taky jsem se měla jmenovat Marie, jako ty. Kvůli otcové matce. Jsem ráda, že si mamka prosadila svou :!k: Je fakt, že je to praktické jméno a dá se různě skloňovat a tak. Přítel chtěl dát naší malé taky Verunku, ale já jsem nechtěla, tak jsme udělali takový kompromis a bude to Vanesska.

In reply to by wercca

to mi mluvis z duse. Ja jsem taky myslela pro holcicku trosku exotickejsi jmeno a mimo jine jednim z hlavnich favoritu byla Vanesa - ale je to kluk :)
kdyz chces dat Vanessu a neni v ceskem kalendari, musis neco dopredu zarizovat nebo to muze v pho napsat do porodopisu?

In reply to by roselini

Jé, tak to nevim. Já jsem zatím nic nezjišťovala. Ale do porodnice stejně musíš vzít papír z matriky o jménu dítěte, tak tam ti poradí. Já jsem tam ještě nebyla. Půjdu tam asi až nějak měsíc před termínem. Zatím mám čas...

In reply to by roselini

No jo, ale já tam stejně musím. Mám přítele, nejsme manželé a chceme, aby se Vanesska jmenovala po mě. Je s tím míň problémů, než aby jsem měla já i ona jiné příjmení. Stejně budu muset vše vyřizovat sama a tak nebudu muset pořád dokazovat, že jsem její matka. A holky říkali, že i u doktorů je to tak lepší.

In reply to by roselini

Jé tak já jsem se měla jemnovat Lukáš :00: :s: :s: , ale jsem ráda, že to nedopadlo :c: . Jinak jsem se svým jménem spokojená. Sice je Lucek plno, ale jsem to prostě já...

Já už mám i tak netradiční jméno, i když teď je jméno Natálie hodně populární a jsem s ním spokojena, tak nějak ke mně patří, ale kdybych mě rodiče pojmenovali třeba Anita, vůbec by mi to nevadilo ;)

Taky jsem o tom občas přemýšlela, protože zrovna se jmenem Karla moc spokojená na jednu stranu nejsem(původně jsem měla být Lucka, ale jak mě mamka viděla, tak jse Karla), ale pak jse si řekla, že se mi stejně žádný nijak extra nelíbí, tak asi nijak, navíc je mý jmeno tak málo frekventovaný, že jsem ráda, že ho mám.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka