zdravim

22.12.2008

Pěkně zdarvím všechny těhulky jsem tu přihlášená už asi měsíc čtu vaše odkazy,ale nějak mi nešlo vám napsat,tak se o to pokouším teď a hlasím k vám do klubu:o)čekáme holčičku bude to anežka termín porodu máme na 6.3,ale už od 25.týdne jen ležím a nic nemohu.Byla jsem zavřená týden v nemocnici na kapačkách.Mám 10.letá dvojčátka který se právě narodili ve 30.tydnu a teď jsem právě v té kritické fázi a bojím se,protože zdravotně jsou postižený,holčička mín kluk hodně,takže to není teď moc jednoduchý když musím jen ležet,ale naštěstí rodiče bydli hned vedle a přítel pomahá co může.Tak to je tak na začátek vše.

Kliknutím vložíte smajlíky:

já ležela od 26tt. Zkracoval se mi čípek a hrozil předčasný porod. Na vše jsem kašlala. Doma jsem měla 9 letého syna, který je také "dlouhodobě nemocný"(měla jsem těžký porod a to je boužel jeho následek, i když dnes vím, že mohlo být daleko hůř). Tak jsem jen vydávala přikazy co smí a co ne a opravdu jen ležela. Žehlila mi kamarádka a uklízel manžel. Matyášek se narodil v 38tt císařským řezem. (nastaly nám komplikace a vzhledem k diagnóze staršího a mého zdr.stavu se to vyřešilo velmi rychle. Ještě, že tak, jinak by jsme tam stejně skončili, přorozeně bych ho neporodila viz. popis mého porodu). Opravdu věř, že vánoce budou, i když se neuklidím nevysaje.........nenapeče atd. Teď je důležité miminko a ty. Drž se, vím, že to nemáš lehké. Pokud si budeš chtít jen tak pokecat tak klidně písni. Jinak ti také přeji klidné a pohodové vánoce. Ta "dětská radost" stačí. ahoj Martina

In reply to by Llotta

Ahoj Marti děkuji za tvoje psaní.Jo ten můj první porod byl katastrofa,za celé těhotenství mi nic nebylo já ani pomalu nevěděla že jsem těhotná a zničeho nic ze dne na den jsem porodila,museli mě převíst do Brna a už se pak ke konci vůbec nestarali o děti,ale o mě abych to přežila vůbec,šli císařem,takže i teď už doktorři hlasili že radši by to viděli císařem.Filípek je hodně postižený já říkam že snad krom leukémie máme vše :r: do nějakýho 6roku jsme byli pořád v Motole má spousty operací zasebou a tak Natálku vychovali pomalu moji rodiče,manžel na nás nakonec začal kašlat a začal na mě tak strašně žárlit že už se to nedalo vydržet tak jsem od něho odešla.Teď jsem štastná mám přítele je o 5let mladší než já a klobouk předním dolů protože ty moje dvě postižený děti má moc rád a pomáha mi sněmi tak strašně moc že mu jsme opravdu vděčná za každou jeho pomoc jak fizickou tak psychickou.Teď když musím ležet tak ještě že Filunka je hodný (nechodí,nesedí,nevidí....)Natálka nevidí na jedno očičko,pohybově dobrá,mentálně dost zaostalá,ale bojujem ze vším je to čert a teď se na tu naši malou Anežku strašně těší pořád mi hladí bříško ptá se kdy se narodí,že ji bude vozit tak má člověk ztoho radost.Moc se omlouvám,ale tak nějak se mi ulevilo když jsem něco napsala,moje povídání by bylo na víc řádku,ale zas třeba někdy jindy pokud nevadí.Jsem ráda že budem mít miminko doktoři mi to už dávno doporučovali abych se trochu odlepila od Filípka a nemyslela na to co mu je.jenže nebyl nikdo ským bych ho měla mít a věřila mu.Tak hezké vánoce hodně štěstí v novém roce a hlavně hodně zdravíčka.Pa Lenka

In reply to by lena1

tak teď jsem tady i uronila slzičku. Radek má epylepsii, záchvaty má jen ze spánku........, je to děs, strašně dlouho trvalo, než lékaři přišli na to co mu vlastně je. K domu cysta v hlavě, k našemu štěstí je na "mrtvém bodě" pokud by byla trochu hnutá tak by nechodil. No a dovršené to má astmatem. Z těch záchvatů má pravostranou hemiparézu, s poruchou jemné a hrubé motoriky. Nemá dobrou orientaci v prostoru. Ze začátku jsem pořád jen brečela a říkala si proč já, pak nás ale odvezli do Krče a já tam viděla tu "spoušť". O proti těm dětem byl Radek "normální" dítě! Zas jsem to tam probrečela. Předpovědi všech byla jedna velká katastrofa. Dlouhou léčbou a cvičením se nám to "jakštakš" urovnalo. S prognózou nepsat - píšeme, nečíst - čteme. Mám ho v normální ZŠ. Netrpělivě čekám na 4 třídu, abychom mohli přestoupit do dyslektické třídy. Další dítko jsem striktně odmítala! Pak jsme v roce 06 otěhotněla, čekal jsem dvojčátka. Nějak mě to chytlo a smířila jsem se s tí, ale příroda to chtěla jinak a já před vánoci potratila. Od té doby jsme se snažili o mimi. Otěhotněla jsem po roce a čtvrt. Matyášek je krásné, zdravé miminko. K mému štěstí jsem rodila císařem (malý měl omotanou pupeční šňůru kolem krčku a byl šikmo, nešel jim vytáhnout ani tak,já měla křečovou žílu na děloze, která praskla). Tady je na mně mail Llotta@seznam.cz, klidně písni, když nebudeš mít co dělat. Může me si v klidu pokecat. Uvidíš, že malá buder taky Ok a všechnu péči a starost a ty dva ti vynahradí. Jsi moc statečná, s takouvou starosí a péčí o dvě děti jdeš do třetího. Máš můj plný obdiv. :a:
Tý jo nějak jsem se rozepsala. Tak raději končím a přeji ti krásné a klidné vánoce. Martina

In reply to by Llotta

Souhlasím. Dětem je úplně fuk, jestli jsou umytý okna atd. Pro ně je nejdůležitější, že má doma rodiče, kteří je milují. Na vánoce stromeček a dárečky a celkově ta atmosféra. A pro nás rodiče by měly být nejdůležitější právě jejich rozzářená očka. Děti velmi rychle vycítí, že s námi není něco v pořádku, proto si to nekažme nervama, že nemáme to a to a radši se radujme, že jsme spolu :) ;)

Já taky skoro nic nesmím ..měla bych ležet nebo sedět a hlavně mi bylo řečeno vyprdnout se na úklid, pečení cukroví a tak. Já mám zas vysokej tlak ..nejdřív to vypadalo že porodím dřív a teď mám jen 6 dní do termínu a nic se neděje. Odpočívejte a zvládnete to..budu držet palečky. Krásný a pohodový Vánoce, čauky :)

In reply to by Flower01

jo tak cukrovi je vyreseny to mi donesli sousedky:o))a uklid prdim na to ono se to nejak vymysli to nejnutnejsi udelam protoze mame zlateho retrivra prave k filipkovi ktery je hodne postizeny takze vysat se musi chlupy,ale jinak na to kaslu (ja verim ze uklidi az budu v porodnici:o)))))to si fandim vid?:o)Prejem jinak taky krasne vanoce a stastny novy rok

In reply to by lena1

..luxování je u nás taky nutný ...máme dva malý a ještě ke všemu černý hafíky a jsou se mnou zvyklý doma ..takže to moooc dobře znám. Luxování obden je už šílenost, chtělo by to každej den ..ale co je doma se mnou teď manžel, tak ten nadává jak vzteklej jen když na luxování pomyslim ..je to hrůza :( Ale že by ten lux vzal a vyluxoval ..to ne a já mu to řikat nebudu .. :sick:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka