Embolie

19.12.2008

Zdravím všechny těhulky a moc prosím, nevíte některá, jaké jsou normální hodnoty vyšetření D-dimerů v těhotenství? Mám podezření na sukcesivní plicní embolizaci a D-dimery 973. Norma je do 500, ale v těhotenství prý stoupá, ale nikde jsem nezjistila na kolik je to ještě v normální. Moc děkuji za jakoukoli radu! Michaela

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak já jsem měla v těhotenství hodnotu D-dimerů kolem 900 a píchala jsem si poslední 3 měsíce těhu a celé šestinedělí nízkomolekulární heparin - Clexane. Je pravda, že mi předtím po prodělané žilní tromboze zjistili, že mám trombofilní mutaci MTHFR, tak to bylo raději pokryto těmi injekcemi. Drřím palečky, ať Ti všechno dobře dopadne. :a:

In reply to by barcalka

myslíte, že budu tím pádem píchat nízkomolekulární heparin tj.Fraxiparine nebo Clexan už od úplného začátku těhotenství? Prodělala jsem malou plicní embolii v 7.měsící a od té doby jsem musela 2xdenně píchat Fraxiparine a to ještě i v šestinedělí. Teď užívám tablety Warfarine a moje malá měla 3 měsíce, a když jsem přešla na ty tablety tak jsem ztratila mléko což je asi 3 týdny. Má s tím někdo zkušenosti?

In reply to by gabulicka

Zkušenost přímo s tímhle nemám ... ale myslím, že by tě v případě tehotenství preventivně převedli na Fraxiparin nebo Clexan atd. J8 měla loni trombózu, na genetice před těhu mi vyšla mutace MTHFR 1/2 (což není nic vážného) a jelikož jsem k tomu měla po dceři 2 potraty (a z toho jeden následkem odloučené placenty), tak mne poslala dr. na hematologii a tam mi preventovně nasadili Fraxiparin a sledují mne. Takže si píchám od začátku a dávky se s přibývajícím těhotenstvím zvyšují podle výsledků krve.

Ahoj, tohle jsem našla na Googlu ....
Referenční meze
Muži, ženy 0-0.19 mg/l
Těhotné: 1. trimestr 0.27-5.22 (průměr 0.67)mg/l
Těhotné: 3. trimestr 0.85-5.22 (průměr 2.10)mg/l

Varovné intervaly: › 0.40 mg/l
Kritické intervaly: › 1.0 mg/l

Jinak jsme se o tom včera bavily v diskuzi http://www.mojetehotenstvi.cz/d-dimery-v-tehu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka