Dnešní kontrola - ne 37+2, ani 38+3 ale 40+2!!!

22.12.2008

Tak dnešní poradna s tím teda pořádně zamotala.
Podle PM by mi vycházelo 38+3, akorát že od začátku těhu byla malá menší a podle ultrazvuku to bylo pořád stejně, takže můj pan doktor se řídil tím, co vždy naměřil na něm, protože to odpovídalo. Podle těchto měření, kdyby byl růst rovnoměrný, bych byla 37+2.
No jo, jenže malá ukázala za poslední měsíc pěkný růstový spurtík. Už před dvěma týdny na kontrole pan doktor říkal, že je větší. No a dneska když měřil průměr hlavičky, tak to vyšlo na 40+2. :00: :jawdrop:
Jinak termín bych měla mít podle těch ultrazvuků z dřívějška 10. 1. Velikost je teď kolem 3,3 kg, kolem termínu by už mohla mít 4 kila. Plodové vody dostatek. CS2, děloha klidná. Ani jeden posel, žádné tvrdnutí od poslední kontroly jsem nezaznamenala. Na monitoru malá spala, za celou dobu jeden jediný pohyb. :) Tlak v pohodě, otoky žádné, moč také v pořádku.

Chtěla jsem už poprosit o odeslání do porodnice, ale po tomhle zjištění mi to navrhl pan doktor sám. Mám tam kontakty, známá mi zařídila, že se můžu nahládit k dobrému doktorovi a že tam budou o mně vědět. Chtěla bych nadstandard, porodní box s vanou a rodit do vody. No ale teď jsem trochu rozpačitá z toho, jak to bude. No uvidíme, zítra dopoledne si tam volám, abych se objednala na další kontrolu k nim. Zatím teda zůstávám v klidu. Porodit se dá i čtyřkilové dítě, že...

Jinak v naší rodině se vždycky rodily větší děti a ani manžel nebyl malý a větší hlavu má taky a já mám také poměrně oválný obličej. Vysocí nijak zvlášť nejsme, ale také žádné tintítka. :)
Samozřejmě přichází v úvahu domácí vyvolávání porodu. :) To jsem ovšem manžovi řekla, že bych ten jeho suplement potřebovala spíš injekční stříkačkou. :D Když jsme totiž zkoušeli sex, tak mě to dost bolelo a bylo celkově nepříjemné. Nedalo se to vydržet. Další možností je teplá vana, tu si dávám, tak možná zkusím ještě teplejší, a více pohybu. Mám doma balón, tak na něm budu skákat. :) Nohy mě ještě jakž takž nesou, jen se zase o něco zhoršily bolesti třísel, ale podpůrný pás to zatím docela zachraňuje. Malá šla hlavičkou o něco málo dolů, ale zatím mě to nenutí běhat na velkou.

Tož tak. :)

ja bych to nechala v klidu vyvinout podle sveho.me taky podle ultrazvuku vychazelo miminko o 2 tydny vetsi.kdyz jsem byla podle ms ve 38 tydnu tak mi vychazelo ze ma nekde kolem 3700gr a byla jsem jen na 2 prsty ,vse v pohode doktor mi rekl,ze se uvidime v patek(bylo pondeli) ,pak v pondeli a jestli do dalsiho patku neporodim,tak ze jdu do spitalu.no a jak to dopadlo?!
za hodinu jsem mu volala zpatky a rekl mi at ho za 15 minut vyzvednu v ordinaci a ze berem posledni lod (za 2 hodiny od konce kontroly u nej ,ktera byla v poradku) a ze jedem rodit.je fakt,ze nakonec jsem rodila az za 2 dny ve stredu ,ale miminko nemelo tak velkou vahu jakou mi nameril,melo jen 3kg a 50cm.
takze na malou vubec nespechej ,ona sama vy kdy ma vylezt .abys pak nemela zbytecne moc male miminko a navic tim,ze se mi malej narodil driv ,do dnes trpi se zaludkem ,stale mi moc blinka po kazdem kojeni i pred dalsim,proste stale. a to uz mame 3,5 mesice

In reply to by marty71

Já si taky říkám, že uvidím, co mi naměří druhý doktor v porodnici. No zkusím se víc hýbat, ale zbytek nechám na ní. Jak říkáš ty, to malé musí nejlépe vědět kdy je čas ven a já v to také věřím. Vyvolávaný porod nechci, takže se toho budu snažit držet. :)

tak vydrž chvilku ne? Ať nejsi na štědrý den v nemocnici.... :k: :k: :k: A třeba pan dr. jen zbytečně šílí - poslední ms se přece vždycky počítala, ne? :)

In reply to by Andělína

U mě ne, já totiž měla ovulku jinak, zřejmě hned po MS. Takže se to počítalo podle velikosti plodu na ultrazvuku a tam to vždycky na každé kontrole odpovídalo. Podle toho mám také stanovený termín.

ahoj už tady chodím dlouho ale jeste sem sem nenapsala a ted sem se docetla ze ke konci by to melo nutit na velkou achtela bych se zeptat proč?

Ahojky,tak to ti gratuluju a možná budeš mít ten nejhezčí dáreček pod stromečkem.Alespoň můžeš říkat,že ti těhotenství uteklo mílovími kroky. :k: Tak se drž a ať ti to vyjde přesně podle tvých plánů :e):

Teeeeda teeeda to jsou novinky :||): :||): :||): :qu: :qu: No aby to nebylo pod stromeček :///: ale jinak vám přeju jen to nejlepší a hlavně pohodu :h: :h: :h: a na tom míči opatrně, jak budeš skákat, tak abys malej neomotala pupeční šňůru kolem hlavičky. paaaaaaaaaaaa :a: :a: :a: :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky