velký ultrazvuk

22.12.2008

Ahojky holky.5.1. jdu na velký ultrazvuk,ale vůbec nevím co mi tam čeká a jestli se to platí.Ještě mám jeden dotaz,trápí mě nízký tlak.Jsem dost unavená,točí se mi hlava a už se sebou i sekla v krámu.Zkoušela jsem colu,ale nic.Napadlo mi může mít nízký tlak vliv na pohlaví mimča.Děkuji za odpovědi

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky tak s tim tlakem si radeji jdi k doktorovi at se mimiskovi nic nestane,ja mela neco podobneho jako ty ve 3 mesici jsem omdlela ve vane pri koupani nastesti tam semnou byla segra jinak nevim co by se stalo.u tehotnych nizky ci vsoky tlak je obvykly.radeji si dej misto coly neperlivou vodu protoze tyhle humusy obsahuji same chemikalie ktere mimiskovi skodi akort jeste ted kdy se mimi zacina v :a: :a: yvijet :||): dej si na sebe pozor a bud opatrna pri vsem co delas,pa

Ahoj Jituš, s tím tlakem ti neporadím. Už si to řekla dr.?
My měli před UZ ve 12tt i odběry krve. Byl to první genetický test na vroz. vady. Por. asistentka nám změřila hlavně šíjové projasnění (hlavní idikátor downova syndromu), ale jinak nám přeměřili i páteř, nohy, hlavu, bříško, a zkontrolovali kolik máme ručiček a nožiček. Poslechli si srdíčko a změřili jeho frekvenci. U mě zkontrovali uložení placenty a množství plod. vody. Pojišťovna hradí tři UZ (nejčastěji se dělají ve 12tt, 20tt a 30tt).
V 16tt tě čekají ještě krevní testy AFP (vývojové vady) a ve 20tt je UZ zaměřen kromě vad (roštěp úst a páteře) především na srdeční vady. To jsou asi ty nejdůležitější. U nás veškerá UZ byla venkovní (jen v 5tt byl vnitřní, na povrzení těhu). Krásné a klidné těhulkování :a: .

Na velkém ultrazvuku se zjišťuje, zda miminku tluče srdíčko a je živé... a v pořádku. ;) Většinou se i vystavuje průkazka, protože tento ultrazvuk potvrdí zdravé těhotenství nebo ne. Jestli se platí, to nevím. :n: Záleží na doktorech. Já jsem zaplatila na začátku na celý rok 400 Kč za ultrazvuky. Ale potom už nic. Nevím, jak to je u vás. Pokud máš nízký tlak... nepomáhá ani kola.. tak nevím. :? Já trpím spíš opačným problémem... vysoký tlak. Podle tlaku se pozná pohlaví? :D A jak by to tedy mělo být??? ;) Já už tedy vím, co čekáme, ale jen by mě zajímalo,. jestli se to shoduje s těmi pověrami... :one:

In reply to by jitulinka555

Na pověry já absolutně nevěřim!!! :n: Všichni mě do poslední chvíle tipovali na kluka a všechny "pověry" tomu nasvědčovali, ale už 3 krát nám potvrdili skoro 100% holčičku. :D Jak to tu čtu, tak by jsi už nemusela mít vnitřní... spodem... ultrazvuk, ale já ho ve 12. týdnu spodem ještě měla. Záleží na doktorovi-ce. ;) Tak hodně štěstíčka, ať je miminko v pořádku!!!! :c: :k: A užij si ten krásný pohled na mimouše, protože jsem zjistila, že ve 12. týdnu uvidíš celý miminko a dost aktivní... :) :dance: jak bude větší, tak se nebude tolik hýbat.... Já jsem ve 12. týdnu zažila rodeo.... :///: připadalo mi to, jako by to miminko byla ryba na suchu, jak sebou mlátilo... :s: A vyfotit ho... mno to byl zázrak!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky