Stromeček

22.12.2008

Dobré ráno!!!Tak se holky pochlubte,která z vás už má nastrojený stromeček. Já jdu do toho teda dneska. Schováváte je nějak před svými ratolestmi? Já dám vždycky kolem něj sedačky,máme ho skoro až do stropu (umělý),takže je krásně vidět i přes zábrany. No a po večeři odděláme sedačky a je to.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ježíšek v noci na 24..Letos budeme mít menší, musíme ho dát na stůl, protože Karolínka všude vleze a mohla by si ho shodit na záda :girl: :girl: :///: :s: .Máme vždycky živý, borovičku.Jinak, dárky už mám skoro zabalený, cukroví ozdobený, úklid nijak se 3. dětma nehrotím, vánoce jsou svátky klidu :00: :s:

In reply to by RenataMor

No,tak to vypadá,že příští rok už taky budu úklid flákat a to hlavně proto,že i když mám poklizeno,tak je malý schopný udělat bordel už za hodinu.Příští rok už budeme čtyři,tak budu muset trošku víc zavírat oči,ať nevidím tam prach,tam drobky atd. S tím stromkem na stůl je to super nápad!!! A to máte asi vysoký stůl,že? Protože ten můj klučina mi vyleze i do metru a půl!!! :s:

co jsem tu řešila auto, tak chci dneska dodělat úklid, zítra jen přeluxnout a vytřít a nazdobit stromeček...takže 23 :) A už se na to strašně těším. Ještě jsem teď domalovala perník, abych ho na něj mohla pověsit :)

In reply to by Pechy

Takže taky spousta práce,jak čtu. Mi by na to zítra nevyšel čas,chci upéct vánočku,udělat salát a zítra si uklidit,takže dneska nahodím ještě zbytkovou pračku a jdeme do toho stromečku. Syn mi určitě u toho bude spolupracovat,takže to bude na delší dobu.

In reply to by kockral

velký úklid jsem dělala včera, dnes a zítra jen dodělávky. Upeču vánočku dneska večer. Salát zítra večer a nazdobíme stromeček s přítelem, až bude Honzik asi spinkat. Přes den chci jít ještě na trhy, ty jo, já to asi nestihnu :s: :s:

In reply to by Pechy

No,budeš mít co dělat,to opravdu. My už máme nazdobeno,ještě vyperu a zítra jen chystám papáníčka a trošku zhrcnu byt,ale už se moc těším,až si dám nohy nahoru a budu jen odpočívat. Už jsem říkala,že v lednu se ani nehnu,žádný úklid nic,už mě všechno bolí,jsem potom protivná atd. Ale naštěstí mi manžel poklidí,takže na mně zbyde jen normální starost o domácnost a prcka.

In reply to by kockral

a už jen udělám vánočku a zítra poklidím, čoveče, já to stihla :s: :s: Vyžehlí taťka, ho dneska zapřáhnu, ať taky něco dělá. Zítra se těším na ty trhy, už aby to bylo a přijde kamarádka, přinese nám dárečky a my jí dáme ty naše :) Jéé, já ty vánoce mám tak ráda. Kupodivu jsme letos sehnali dárky fakt brzy a vůbec mi to tak nějak šlape :)

In reply to by Pechy

Tak to já mám taky strašně ráda Vánoce,předávání dárečků,jsem zvědavá,co mi letos přinese. Vloni jsem asi nebyla hodná,tak doufám,že letos to bude lepší. Sice raději obdarovávám,než dostávám,ale víš jak. Mi taky zatím všechno šlape,neměla jsem ani jeden plech spálený,dárky jsme stihli už v listopadu,pro mimi mám všechno nachystané,jen si v lednu připravím tašku a už jen čekám a to doslova. Bude makat manžílek!!! Akorát to žehlení,to můj nemůže,za prvé to ještě nikdy nedělal a za druhé by se strašně u toho potil,už ho vidím!!! :s:

In reply to by Pechy

No tak u nás nepomohl ani porod :( ,byla jsem císařem a i tak když si nás dovezl domů,tak jsem si prala,žehlila,uklízela atd. a to pátý den po císaři. Ale zas jsem mu to tak trošku vyčetla,že to tak bylo,protože místo toho,aby mě tu čekal uklidený byteček,třeba květina a nachystaná večeře,tak jsem dva dny gruntovala. Tak snad se to teď trošku zlomí,myslím,že si to uvědomil,protože už teď,v druhém těhu,se snaží mi trošku pomáhat,kolikrát i opravdu moc (dokonce mi i umyl okna),tak jsem zvědavá.

In reply to by Pechy

Tak to máš super manžela :one: ,to ti povím,já toho svého ještě musím převychovat!!! :s: Ať si mě trošku víc váží. Zatím si váží všech ostatních a já si připadám jako zkumavka,která mu nosí jen děti a hospodyňka v domácnosti :§) ,ať neumře špínou.

In reply to by kockral

si měla rychle zasáhnout. Manžel to ale bohužel není, je sice super ( i když teď mě ráno nasral :s: :s: , ale nechce si mě zase vzít...takže ho míním o ruku požádat já zítra večer :) Má zapečený v jednom cukroví papírek - Vezmeš si mě? :) Jsme spolu 6,5 roku, máme Honzíka, tak co by ne, max. se zasmějeme :)

In reply to by Pechy

Jééé,tak to je krásné :one: ,hlavně,aby to ale nesnědl i s papírkem,ten můj by to určitě se..... ,jak ho znám. Tak to jste spolu dlouho,já měla taky sedmiletý vztah,ale skončilo to špatně,potom jsem potkala manžela,do roka jsme si koupili byt,do dvou let se vzali a taky měli Patrika.S ním to šlo tak nějak ráz na ráz.Asi po půl roce chození jsme si řekli,že chceme zkrátka spolu být a mít dítě,mít rodinu,mít svůj domov. Jsme spolu teprve 4.rokem a už se nám má za měsíc a půl narodit 2.dítě. Tak doufám,že to nebude mít tak rychlý konec,jako začátek.
A jak mám zasáhnout? Já už mu to několikrát řekla,dokonce jsem čekala,že alespoň pouklízí,ale na týden,co jsem byla v nemocnici se přestěhoval zpátky k mamince,kde to zkrátka řádně zapíjeli a když jeli k nám,tak mamka čuměla jen na bednu,takže ani ona rozum nemá.Ach jo. Ani kytku mi nekoupil,ani na večeři jsme nikdy nebyli,ani žádný krásný dárek mi nikdy nedal,on to má totiž ještě v hlavičce zpřeházené,je totiž strašně maminkovský,jen maminka,maminka,mamince kytice,mamince zlato,mamince vnoučátka. Ale poslední dobou bych řekla,že mu dávám co proto a že si to začíná uvědomovat. Však dám po porodu echo,jak to dopadlo.Doufám ale,že přitom nebudu brečet,že to dopadne zase tak stejně. :§) :§) :§)

In reply to by kockral

jsem na tom stejně. Źádný pugéty, dary a pod. Uklízí až od té doby, co jsem přišla z porodnice. Viděl, že jsem totálně mimo, ničeho neschopná, tak se toho ujal :)jé je, mamánka, no to bych chtěla...ale hlavně, abychom mamánky nevychovali z těch našich kluků, to by nám budoucí holčiny poděkovaly :s: :s: Tak to mi dej vědět. My se máme pořád stejně rádi, jako před tím, tak doufám, že nám to vydrží :)

In reply to by Pechy

Jej,to se snažím od narození,ať naní Páťa na mně závislý,strkám ho každému,kdo chce a řekla bych,že je se závislostí na tom stejně jako ke mně,tak i k taťkovi,naštěstí. To bych velice nerada. Fakt se mi to nelíbí a jsem ráda,že se pomaličku z toho manžel dostává.Tak to je super,že je všechno jak na začátku,tak to má být!!! :one:

Zdobili jsme vždy 24.12., pak 23.12. a letos zdobím už teď zrovna teda teď tady u PC kojím, ale pak hned budu pokračovat.Janinka a Honzík

In reply to by JaninkaU.

Jééé,tak to bych už taky chtěla takové starosti,já se do toho vrhnu hned,jak manžel doobědvá,jsem zvědavá,jestli dneska praskne nějaká baňka? Malý rád podává věci a nenechá si to vymluvit,tak spíš počítám s tím,že ještě pojedeme pro nové ozdoby!! :s:

My zdobili kazdy rok az na 24.12. ale poslednich par let zdobime uz 23.12.
letos mame krasnou dvoumetrovou jedlicku, tak se moc tesim ;)

Ahoj, já budu zdobit až zítra - vždycky zdobíme den před Vánoci. Jsem zvědavá, jestli i letos přežije ataky našeho kocourka :-) Loni, to byl ještě 7 měs. kotě, tak jsem ho musela vždycky ráno upravit a nandat shozené ozdoby :-)

In reply to by Radouš

No,já si myslím,že u dvou a půl letého syna by to tak nešlo,on ne,že by to pozhazoval,ale určitě by se snažil montovat světýlka a tak. Ten stromek bych už nedala dokupy.Je strašně zvědavý a chce všechno zkoumat.

In reply to by Radouš

No,dívala jsem se,že to příští vánoce už budete mít nejspíš chodící mimi,co? 9,10 měsíců,to je fajn,všechno chce objevovat.A jak zvládáš těhu? Už se určitě na mimi těšíš,že? Já,když si tak přečítám,jak rodí prosincové maminky,tak si to ani nedovedu představit,že za nějaký měsíc a půl budu já.

In reply to by kockral

jj, tak nějak to bude vycházet :-) Těhu zvládám celkem fajn, hodně mně pomáhá a baví těhotenské cvičení a různé přednášky. Využila jsem akce VZP za prosinec, takže jsem si jich hodně předplatila. Taky pročítám spoustu knížek - koupila jsem si super knížku Něžná náruč rodičů a tak v tomhle vánočním čase sem tam sednu, udělám čajík a dobrůtky a čtu si u krbíku. To víš, uteče to ani nebudem vědět jak. Zrovna dneska přiděláváme do dětského pokojíčku s manželem poličky, co jsme koupili v Ikee a už tam postupně dávám věci jako postýlku, komodu, skříň - když tak na to koukám, tak to bude mít ten náš Martínek opravdu pěkné, tak snad to ocení ;-)

In reply to by Radouš

Takže to bude Martínek? Krásné jméno!!! Určitě ten dětský pokojík ocení,to víš,že jo!!!Nejdříve,jak se bude učit stavět o nějaké věci,tak ti ty hrany bude krásně okousávat a až bude trošku zručnější,tak ti bude po poličkách lozit,bude ti všude něco schovávat,semtam ti urve madlo,nějaké to čůrání na koberec atd. :s: Tak jak to bylo u nás!!! :one:

In reply to by kockral

děkujem :-) Jaké jméno máte vybráno vy? To jsem si živě představila - četla jsem to manželovi a docela jsme se nasmáli. Ten náš kocour je totiž taky takovej okousávač všech možných rohů a věcí, tak jsem si představila z jedné strany Martínka a z druhé Mikulu :-)

In reply to by Radouš

My máme vybraného Jakuba,moc se mi to líbí,Kubík,Kubi. No,co ti budu povídat o tom kousání. Koupili jsme si nový konferák,kachličkovaný,krásný a teď? Teď jsou opravdu okousané všechny hrany,on se totiž stavěl o stůl atd. a kde se postavil,tam to taky zkoušel,jak to chutná. Dneska jsme dostrojili stromek a už jsme ho měli i odstrojený. Paťulka je šikulka. A to jsem ti ani nepsala takové věci,jako např.když měl malý průjem,tak to nestíhal na nočník,přišel jednou za mnou a říká:"Co to je?" a ukazoval mi ruce,já na to koukám,asi čokoláda,ale prd,čichla jsem k tomu a bylo mi to jasné,pak jdu do obýváku a tam průjem u sedačky,pak průjem u jídelního stolu,nočník celý omalovaný.A takových příhod je do týdne min.5.Ale i tak je to nádherné a veškeré ty krásné mazlící chvilky přetčí všechny ty neúsměvné okamžiky. :s: :a:

že musím mít každý rok živý, tak ho zdobím pravidelně 23. večer, když už je všechno uklizeno. V minulých letech jsem měla stříbrný smrk a letos prvně jedli. Musím ho mít až dostropu a pěkně hustý, žádný koště. Každý si asi myslí, že jsem praštěná, když nemáme děti,ale jsem tak zvyklá z domova a líbí se mi to.

In reply to by Makak

Taky jsem měla živý stromek ještě než jsem vůbec měla malou, bez stromečku nejsou vánoce a navíc ten živý tak krásně voní. My máme letos taky jedlčku. Loni smrček, rok předtím jedli a tak to máme na střídačku asi pořád. Naši maj každej rok borovici a u tchánovců si letos malá užije taky živej, jinak mají pidi umělý stromek.

Jé holky já vám tak závidím že už máte stromeček nazdobený, já taky chtěla ale prostě přítel řekl že ho nazdobí 24. ráno nechápu co je to zase za manévr, že je tak zvyklý z domu, no já se nechci už teĎ hádat tak ať je po jeho, ale myslím si, že do nové své rodiny by se neměli tahat zvyky odjinud ale měli bysme si zařídit ty svoje...chjo......no příští rok bude mým....

In reply to by Nightlin

My jsme taky kdysi strojili stromek až 24.taky se mi to nelíbilo,protože mi pak přišlo,že jsou hned Vánoce pryč,takhle je to delší a taky si chci na Štědrý den opravdu štědře odpočinout,takže jsem si jen nechala na práci jen normální starost o domácnost a nachystání večeře. Takže pěkně nohy nahoru,papání cukrovíčka a dalších dobrůtek.

ahojky, tak ja mam stromeček nazdobený už 14 dni ;) a už tyden sou pod nim i dárečky pěkně zabalene..A koukame se na ně a těšíme se na to :qu: přítel si už jeden rozbalil bo to nevydržel :qu:

In reply to by maarketa

Jééé,tak to musí být taky pěkná tradice,ale u nás by to asi neuspělo,já jsem totiž strašně zvědavá,asi by se manžel jednou probudil a já bych byla zasypaná haldou papírů. Kdysi jako malá jsem si vymodlila barbienu,šly jsme s mamkou ji koupit tak měsíc před Vánocema,takovou nádhernou s dlouhýma blond vlasama a sadou dalších šatiček,botiček,kufrů atd. No a co myslíš,že se ten měsíc dělo?Zjistila jsem,kde ji naši schovali a celý měsíc jsem si s ní po tajnu hrála.Když jsem ji potom dostala pod stromek,tak se jen na ni mamka udiveně dívala a ptala se mně,jestli jsme ji náhodou nekupovali v jiných šatech!!! :s: :///: :s:

Tak já chtěla loni zdobit stromek z 23. na 24 jako překvápko, aby malá ráno koukala, ale objevila ozdoby, tatíínek práskl, že je to na stromek, tak hned letěla, že jde zdobit. Takovou rychlostí jsme nikdy neměli stromek nazdobený. Takže letos budou zas asi zítra zdobit s tatínkem. Teda, jestli bude mít táta čas.

In reply to by Karluša

Jéééé,tak to jsem chtěla loni taky,nazdobit večer,tak jsme se do toho dali,ale potom nám tam popadala spousta jehličí,tak jsem vzala vysavač s tím,že to malého určitě nevzbudí,protože máme ultratichý a bohužel vzbudilo,ubrečený přišel do obýváku a čuměl na ten stromek jak na největší zázrak :jawdrop: . Letos to chci nastrojit už dneska,protože zítra mám v plánu péct vánočku,dělat salát,taťka bude v práci a z práce potom pojede pro kapry,tak nebude zítra čas.

In reply to by kockral

Kapra jsem koupila na výlovu už začátkem listopadu, dnes jsme udělali závěrečný nákup a zítra to snad nějak dořeším, tatínka možná budem mít doma, když nebude někdo ještě na poslední chvíli šílet že potřebuje počítač. V nejhorším si ho ozdobíe až 24, ale snad to všechno nějak zvládnem.

In reply to by Karluša

Takže manžel je opravář počítačů? Tak to snad nikdo nebude na Štědrý den potřebovat počítač,ne?Asi akorát my těhule,že? No,můj možná taky půjde na odpolední,to se uvidí,je to sice malé riziko,asi na 10 %,ale je tam. Modlím se,aby nám vyšly společné Vánoce,takhle by to bylo na nic. :( :\\:

In reply to by kockral

Sice moc oprav ne, ale spousta jich chce počítač pro někoho, takže sestavuje a sestavuje, tak to snad stihne. Jinak nevím, stejně by pak už asi těžko sháněl součástky. Fakt miluju všechny, co sháněj dárky za pět minut dvanáct, já už jen dnes pár drobností, aby se neřeklo, jinak střádám průběžně celý rok, tak mám v prosinci celkem klid.

In reply to by Karluša

No,to já taky už měla v listopadu nakoupené dárky,takže prosinec byl ve znamení jen úklidu a semtam něco pro mimi. Jsem zvědavá,jak letos bude Patrik zírat.Už je mu dva a půl,už to všechno strašně vnímá,těší se a tak.Ty papíry budou lítat po celém bytě,už to vidím!!!

In reply to by kockral

tak rozbalování dárků u nás bylo loni fakt zážitek, a letos možná ještě větší, malá má už tři a půl. Ale loni si to fakt užívala. Akorát s jídlem byl problem. Moc toho nepojedla k večeři, tatínek do ní furt, at papá, tak jsem ji zachránila, že se jí nedivím, já si pamatuju, že jsem taky jako malá moc nechtěla, ale jak bylo po dárkách, tak jsem si šla pro nášup. Tak nakonec večeřela až po nedílce, kterou si náležitě užila.

In reply to by Karluša

Tak můj kluk má zase strašně rád i to stolování,když loni seděl v židličce u stolu,jen pozoroval svíčky,jak potichu mluvíme,jak jsme nastrojení,úplně jiná atmosféra doma a tak. Já jsem zvyklá od našich si tu večeři docela prodlužovat,takže hodně chodů,louskání ořechů,krájení jablíčka.Taky si myslím,že letos už na mně Páťa hodí bobek a bude odcházet ke stromečku,no,uvidíme.Ale s dětma jsou ty Vánoce tak krásné,že?Letos budu určitě dojetím brečet,v tom těhu mi už stačí málo k tomu,abych se rozbulela,natož taková záležitost,jako jsou Vánoce a dojetí dětí.

In reply to by kockral

Jojo, bez dětí by ty vánoce už ani nebyly úplně ono, malá už šílý, co začly výzdoby, od konce listopadu jen samý Vánoce jsou tady. a pak otázka proč přišly a na co čekají? úplně unešená atmosferou. a příští rok ještě o jedno víc. to bude ještě hezčí.

a zatím ho nebudeme schovávat,Verďe je teprv 5.měsíců,takže z toho ještě nemá moc rozum. Příští rok s ní půjdu ven,taťka ho ozdobí a schová do ložnice a večer ho přinese taky ježíšek,takhle to fungovalo u nás celá léta :s:

In reply to by Guffanecek

Tak to jo, na první Vánoce s Patrikem bylo Páťovi nějakých 7 měsíců,takže ležel pod stromečkem,semtam se někde pohnul a hrál si,ale teď?Už loni to byla kalamita,neustále za něco tahal,stromek se kymácel,no hrůza. My v ložnici bohužel nemáme místo na ten stromek,máme dost velký obývák,tak jsme si koupili supr strom,který má dole v průměru asi tak metr a půl,leda,že bychom spali jinde,jinak bych to neviděla. :ww:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka