Četnost koupání novorozence?

20.12.2008

Maminky,
jak často jste koupali novorozené mimčo, když jste si ho přivezli? Co vám říkali v porodnicích? Mě, že můžeme koupat obden, tak jsem zvědavá co říkali Vám :one:

Kliknutím vložíte smajlíky:

my jsme asi první měsíc koupili obden, ale asi od druhého měsíce koupeme denně. Máme takový večerní rituálek - koupání, mazání, kojení a spinkání. Někdy se stane, že okoupat nestihneme, protože Honzík usne, tak ho pak jen omeju žínkou a dám zase spinkat.

My koupeme Honzíka už od narození obden, a vyhovuje nám to. Ze začátku prvních 14 dnů měl suchou loupavou kůžičku, kterou jsem musela promazávat olejíčkem a proto jsme nekoupali každý den, a i pak jsme to tak nechali a Honzík je spokojený. Večer usíná ve stejnou dobu jak po koupání, tak i když ho nekoupeme. Už máme 7 a půl měsíců a ve vodičce se mu už moc llíbí, ze začátku ve vaničce strašně křičel.

od začátku každý den. Honzik byl vždycky takový ulepený nebo tak a udělali jsme si z toho rituálek. Koupání, masáž, kojení, spinkání. zatím nám to funguje. Honzik bude mít 3 měsíce. koupeme jen vodou, 2x týdně šamponkem.

Tak u nás se koupe většinou obden. Napřed jsem myslela, že bez večerního rituálu, nám třeba nepůjde usínání, ale je to stejný i když nekoupu. V porodnici říkali, že to stačí, ale je to na každé mamince, jak se rozhodne.

my koupali a koupáme denně - jen nám sestřička radila, že dvakrát do týdne stačí "mydlit" a zbývající dny vodou--mě to přišlo dobré pro mimi každý den, je to jako takový "rituál" před spaním. ale stalo se párkrát, že třeba spinkal a čas koupání prospal, takže šel spát na čuňátko :pig:

mě neříkali nic o koupání a koupala jsem denně, ale ted už někdy koupu obden... malá se narodila v červenci a to byli docela vedra takže jsme museli koupat denně...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka