Četnost koupání novorozence?

20.12.2008

Maminky,
jak často jste koupali novorozené mimčo, když jste si ho přivezli? Co vám říkali v porodnicích? Mě, že můžeme koupat obden, tak jsem zvědavá co říkali Vám :one:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, nám říkali tak 3x do týdne, ale malé je 5 měsíců a koupu jí každý den. Tak první 3 koupání se jí nelíbila, ale pak si zvykla. Večer bývá největší protivka, ale koupání jí vždycky zaručeně uklidní. Pak už jen namazat, napapat a spát. Máme to jako rituál a zatím bez problémů hned usne. Taky prý záleží na pokožce miminka, pokud je moc citlivá, tak by se každý den koupat nemělo, ale určitě omýt ty nejdůležitější místečka a záhyby ;) K.

Ahojky, tak nám říkali, že není třeba koupat každý den, ale sama časem zjistíš, že je to lepší. Já ze začátku koupala taky obden, ale kvůli pravidelnosti, jsem začala koupat každý den. Ze začátku jsme mýdlo používali jen obden a po koupeli olejíček. Teď už to neřeším. Viktorce jsou tři měsíce a pořád koupu každý den. Řekla bych, že po tom lépe usíná.

Effka a Viktorka

že klidně každý den, ale mýt a mazat PH 5.5. Já ho ze začátku koupala každý večr, protože byl takový celý ulepený a spocený a hlavně i kvůli zažitýmu rituálu aby si zvykl že se po koupíní večeří a pak spinká, ale nemazala jsem každý den, nebo neumyla mýdlem ale jen namazala, vždy jen jedno. A zhruba kolem 2 měsíce jsem to už neřešila a už jen mydlila a pak bud masírovala olejíčkem nebo když neměl náladu tak rychle namazat krémíkem, do pižama, nabaštit a šupajda do hajan... :s: Ale jak jsem tak slyšela tak v každém kraji je to jinak... Já jsem z Ústí nad Labem....
Papa a plno šťastných chvil s mimískem a hodně zdravíčka a krásné Vánoce a silvestra!! Tatranka a Honzíček :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka