Máme schválené jméno!

19.11.2008

Hurá, přišel dopis od paní doktorky Knappové, tak to máme oficální. :\x:
Vybrali jsme si jméno Hannele, které je ve švédském a finském kalendáři, ale u nás ještě ne, takže na radu od matriky jsem jí napsala dopis a dnes jsem si ho vyzvedla na poště - obsahoval znalecký posudek a rozepisuje se tam o původu jména a kde se všude nachází.
Jinak dopis přišel na dobírku za 780,- , 700 činí znalecký posudek, 80,- administrativní poplatek - kdyby to někoho zajímalo a potřeboval si to také vyřídit, tak ať vás to nepřekvapí.

Taky jsem dneska byla u zubařky zkontrolovat zoubky a všechno v pořádku. :) Dostala jsem také pár rad o tom, že bych měla maximálně dbát o ústní hygienu a ať mimiko neocuclávají ti, co ji mají špatnou. No myslím, že to stejně ani nikomu nedovolím. :)

Ahoj, hodně zvláštní jméno, ale teď je moderní dávat neobvyklá jména :-).
Kdyby náhodou jela do cizini, tak nebude mít aspoň problémi s přejmenováváním :-)

In reply to by Andělína

Ano má - má to základ v hebrejském "channáh" což znamená "milostiplná, líbezná". U nás z toho pochází Hana i Anna.

Jinak jsem ani nevěděla, že moje jméno znamená statčená - nebo jsem to už zapomněla. Díky. :)

Ahoj, to si snad dělají srandu s těma penězma. Zase na druhou stranu, je to tak lepší, protože nebude mít problémy na matrice. No a s tema zoubkama...souhlasím se zubařkou. A co úplně nesnáším, když matky přikrmují a první olíznou lžičku a pak ji dají mimču, fuj.

In reply to by markytka.j

Tak takle ujetá nejsem. Nevadí mi po dítěti něco dojídat nebo ho pusinkovat atd. Prostě mi vadí to, že matky olížou lžičku a pak to olízané dají dětěti. zaprvé mu půlku sní - tak pak ať neříkají že jsou tlusté a za druhé ty své bakterie dávají miminku. To je to nechutné. No každopádně ať si to každá dělá jak chce, já to tak dělat nebudu.

no stojí to pěkné penízky, ale proč ne :-) pokud bysme se rozhodli pro cizí jméno, taky bysme do toho šli :-) gratuluju :k:

In reply to by Martii

Co se dá dělat, na matrice mi přímo řekli, ať paní doktorce napíšu. Mohla jsem to i risknout a jméno nahlásit a třeba by nikdo nic neřekl, ale co když by kolem toho dělali nějaké problémy - raději jsem to chtěla mít ošéfované. Holt je to poplatek za výkon právníka, tomu zaplatíš už jen když přijdeš k němu do kanclu a řekneš "ahoj". :D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky