Od ktereho tydne tehotenstvi, muze dite prezit predcasny porod

20.12.2008

Ahojky chci se jen zeptat ve kterem tydnu tehu je realne aby dite prezilo predcasny porod????Diky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky co já vím tak 24+1 a má šanci na přežití samozřejmě čím později tím líp. Hlavně záleží na celkovém zdraví mimča. v Ústecké nemocnici na jipce co jsem si všimla byli 600g mimča

Ahoj, nedávno běžel v TV pořad o předčasně narozených dětech - zachraňují od 24tt, vyjímečně 23tt, ale 50% z nich, pokud přežijí, tak je mentálně postižených nebo mají jiné trvalé následky. I ten 28tt není ještě nic vyhráno. Hodně záleží na hmotnosti samotného děťátka.

Ahojky, asi takový nejdřívější týden je 28., ale taky to záleží mimo jiné na vybavenosti zdravotnického zařízení, kde by takové dítě přišlo na svět, a na celkové kondici takto předčasně narozeného dítěte, ale nikdo ti nezaručí, že to skutečně přežije a navíc bude muset strávit moc dlouhou dobu v nemocnici v inkubátoru. Co já vím, tak pokud hrozí předčasný porod a matka je v nemocnici, tak se doktoři snaží to udržet aspoň do 35.týdne. Třeba v Brně je schopna se o předčasně narozené děti od 28.tt postarat porodnice na Obilním trhu a v Bohunicích, se kterými tvoří jeden celek FN, v podstatě až od toho 35.tt. U Milosrdných bratří nevím, jak to chodí.

narodilo se miminko ve 26tt a přežilo asi fakt štěstí. Normálně sem ale četla kolem toho 30tt že už může mít šanci.

že do 24 tt by je to na potrat protože díte by nepřežilo,od 24tt takže 23+1 SE u předčasných porodu tyhle miminka zachranuji,ale i tak je to moooc brzy proč se ptáš

In reply to by elixiiirek

Ja jen tak, protoze mam nekdy pocit ze bych mela rodit, silene tlaky na spodek delohy.I treba vecer, je to me druhe tehu, a tedka mi doktorka rekla ze mam delohu nizsko posazenou,cipem k vnitrni brance.Takze mam strach a radsi se ptam.

In reply to by Naninka2002

A neřekla ti, že máš PLACENTU nízko posazenou cípem k vnitřní brance? To mi přijde logičtější ...... a není to nic hrozného, já to měla taky.

In reply to by vodnanka

Jo to je ono, vim ze to neni nic strasneho, ale mam v sobe proste divny pocit ze muzu rodit drive, u prvni holky sem nemela zadne problemy a ted, vecer tlak jako blazen na delohu, nemuzu chodit ani moc na prochazky, ujdu 100-200 metru a zacnu mit silene krece ve spodnim brisku, a jsou takove ze nemuzu ani chodit, a jdu v predklonu, to mam poslednich 14 dni, a desim tim i meho muze.Ten vecerni tlak, mi pripomina to nez me chytl prvni porod.

In reply to by Naninka2002

A nebylo by lepší dojet si k doktorovi a nechat se prohlédnout,ať máš klid? Já mám taky placentu na přední stěně a taky mi zasahovala k brance .... ale takovéhle bolesti jsem nikdy neměla. Myslím, že to s tou placentou nesouvisí a já bych asi raději jela, ať mám klid.

Tak to nevim a ani nadtim nepremyslim...byvalemu pritelovi se narodil syn na konci 6teho mesice a zemrel :-(Michalka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka