Co si myslíte otom mít pevný režim u miminka?

20.12.2008

No ted mi kamarádka dala čočku :n: máme knim dneska jít na návštěvu domluvit silvestra a ona mi říká at přijedeme v šest večer a já jí říkám že šest je pozdě že po šesté koupeme a po sedmé jde malej spát. A víte co mi řekla? Obořila se na mě že to přeháním a že si stím režimem akorát poseru výchovu, že malej bude vyžadovat ten můj režim a že ještě budu v létě nešťastná že budu muset s ním dříve domů... :-g( no podle mě nemá pravdu a celkem čumím že malá jí takhle funguje dle přání mámy kdy se půjde hajat. Ona má půlroční holčičku a 7letého kluka. Co si myslíte vy? No celkem mě dostala..

jste mi sem zareagovaly díky neměla jsem nák časík vám hned všem odepsat tak promiňte :///: já si taky myslím že to dělám dobře a že dětem nákej režim máme vytvořit . A taky nelpím zase přesně na minutu ale plus mínus autobus:-)jerabina

Věroušek

Myslim, ze rezim je treba. My ho taky tak nejak mame a snzazime se ho dodrzet ale nekdy se stane, ze proste chce spinkat driv nebo tak neco a tak se to dela podle Vercunky. Ono se to v lete podle me zmeni. Budou vetsi a vic vydrzej, takze s tim nebude nejspis problem. Jen si pekne dodrzuj svuj rezim a prd na ni :one:

Ahoj Jeřabinko, pevný režim je určitě důležitý. My ho dodržujeme +-půl hodiny a malou tím určo netrápím, sama si řekne. A miminka, která zatím režim nemají, tak jednou ho mít budou.mimi není zmatené, co se zase děje, cítí se bezpečně a tyto děti se lépe adaptují do mateřské školy. Moje máma je ředitelka MŠ a já pracuji s dětmi s postižením a jak u zdravých, tak u dětí s potižením je reřim velice důležitý. A to máš vidět, když dítě nechodí měsíc do školky, to je masakr. Ve školce se taky dodržují hodiny a určité rituály. Příchod do MŠ, svačina, výuka, procházka, oběd, hygiena, spinkání. To jsou potom ty děti, které nespinkají po obědě a zlobí.Malé jsou 4,5měsíce a naučila jsem ji spinkat po obídku vedle v ložnici a jde nám to perfektně, v obýváku v postýlce si hraje. A večer už taky nikam nechodím. Není kam a taky miminko je hezky zklidněné a není rozrušené. No a s posunem času?Tak se to o hodinu postupně posune, Nepujde to sice naráz,ale půjde. A starší děti už nejsou tak citlivé, jako miminka.Je to kařdého věc,ale režim je důležitý.taky i kvůli autoritě. Hezký den :///:

ahoj Jeřabinko, my jsme skoro stejně starý... přece ;-) s tou tvojí kamarádkou nesouhlasím. když má potřebu chodit takhle pozde po nácštěvách tak ať tedy příjde ona k tobě když jí režim nezajíma a tobě může jít malej klidně spinkat :-) myslím,ýe režim je důležitý, kor u takhle malého miminka. v létě už bude prckovi rok a už bude mít jiný režim, nevidím důvod proč by tě měl omezovat. drž se svého a ať si to dělá jak chce, souhlasím s tebou a taky nikde s malou po 6 nechodím,jelikož v 6 koupeme a když někdo něco chce,nebo chceme vidět někoho my tak chodí k nám,aby mohla malá jít spát tak jak jsme zvyklý....

ahojky, tak já jsem ráda že máme režim, alespoň vím co si můžu dovolit a kdy půjde spát, a taky si myslím že ho děti potřebují, mají pocit bezbečí. A v LÉTĚ? šoupnou čas o hodinu napřed, takže bych z toho neměla strach, teď choději děti spát kolem 6h a pak budem rádi když usnou v 8h, my jedeme podle starýho času, malýho se mi nepodařilo šoupnout, má svoje vnitřní hodiny a ví že je čas na spinkání kolem 6h :'zz): :'zz): :///:

ahoj, ja proti pevnemu rezimu nic nemam, jen u nas to tak strasne moc nefunguje. je fakt ze ted v zime chci byt maximalene do sedmi doma aby malej byl v osm pripravenej do postylky.. ovsem on chodi spat az tak v deset, jedenact :( a taky je fakt, ze v lete si neumim predstavit, ze bych obcas nebyla s malym venku dyl jak do sedmi.
Ale taky vim stopro, ze na navstevu bych na sestou nejela, to je pozde na to "zacit" navstevu.. Doufam ze to pisu srozumitelne, dneska mam nejak myslenky jinde, tak se blbejc soustredim :s: :s: :s:

tak Terinka neni ritualni "zviratko"jak ja rikam :///:
dodrzuju cas koupani kazdej den v sest nebo v pul sedme......ale Terinka spinkat chodi pozdeji a neusina sama,takze si bud hrajem nebo se snama kouka na telku atd......myslim,ze jak ktere miminko rezim vyzaduje a pokud mu ho narusis je to v haji,Kazdopadne si myslim,ze aspon trochu nejakej rozim je dobrej,ale na druhou stranu jak jsem psala....jednou do toho cokoliv prijde a nedodrzi se to a miminko z toho mpak je mimo...Treba zitra letime a letadlo nam leti az v 17:50hod tak jsem zvedava co to s malou udela a jeste je tam o hodinu min :00: ale minule to bylo celkem o.k.

nějaký režim by měl být, nějaká půl hodina někdy navíc zas tak nevadí, já malou dávám spát ráno v 8 a pak po obědě v 13h, ale když nějak odpoledne chceme jít tak ona mi spí skoro do 15h, tak když tak ji třeba nedám spát v těch 8, ale snažím se ji udržet nějak do 11h a pak spí jen jednou a my můžeme po obědě vyrazit, ale nedelám to často je to boj ji zabavit aby nebyla protivná. A s tím silvestrem to nechápu, vy tam jako jdete bez dítěte na 6?

ahojky, u nas se ten rezim udelal tak nejak sam...az ted kolem tretiho mesice :) nedodrzuju tedy cas na minuty a nekdy se zpozdime venku a jde spinkat o pul hodky pozdejc a taky se nic nedeje :) jinak bych si urcite nenechala nikym cizim kazit zavedene a fungujici veci :)

Deti rezim potrebuji,do leta mas casu dost aby se naucil trochu dyl vzhuru.Aspon kdyz ti v sedm usne tak mas konecne cas vydechnout a venovat se sama sobe.Jako by z ni mluvila zavist?Delas to dobre,nedelej si starosti. :one: :a:

muj osobni nazor je, ze rezim dava miminku pocit bezpeci a ze je pro nej dulezity... stejne si to casem upravi sam s postupem veku...

no jako ja teda rezim maly dodrzuju taky! viz vise dotaznik :) jako kvuli naky nasteve si nehodlam rozdḧodit dite aby mi pak treba v noci nespala a tak ne? no a v letee si to kdyztak pomalu posunu o hodku dyl (to koupani ...) ale tak ze jeden dem nejdriv o 10 min druhej taky a tak postupne a ne najednou ;)

Já jsem Terezce režim nijak nezaváděla.Sama od sebe vstává kolem sedmé,sama od sebe chce kolem desáté a kolem jedné spinkat.Sama od sebe chce být kolem šesté ve svém prostředí a připravovat se ke spánku,sama od sebe chce být kolem sedmé v postýlce a spinkat :) Takže můj názor je ten,že pravidelný režim ja přirozenost :wink: takže je správné miminko v něm podporovat :)

In reply to by Monča K.

No ona mi většinou usne u kojení,tak ji jen přendám do postýlky...když ji to probere,tak si hraje a pak usne :///: Přez den ji nechám spát,tam kde ji kojím - na gauči na posteli v ložnici
Ona je fakt extrémě hodná!!!!Až je mi někdy před ostatníma maminkama trapně....

In reply to by Monča K.

Já na to čekám každým dnem :s: .....,si říkám,že Terinka bude asi hodné dítě pořád a to druhé to bude asi :evil: Někde si to vyžrat musíme :s:
Mamka to tak taky měla,já jsem byla extrémě hodná a brácha...to bylo číslo,že se mamka před ním zavírala na balkoně :oci: :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky