První příkrm

19.12.2008

Ahojky holčičky :s: ,
tak dnes jsme začali s příkrmama :a\|: . Mrkvička s brambůrkem. Měla jsem trošičku strach jak to bude malýmu šmakovat a ono jo :a\|: :qu: . Měl děsnou radost a pak se začal rozčilovat, že už papů není :§) . Tak z toho mám radost :one: .

ahoj...my jsme taky už začaly...a tay máme radost...malá sice ještě nemá 6 měsíců...narodila se 14/7...ale vždycky když jsme jedli a ona na nás koukala, dělala jazýčkem takový ten pohyb, jako když něco žmoulá v puse a polykala při tom...bylo vidět, že by ráda zkusila něco jinýho...
Mrkvička s brambůrkem nám taky jedou...už 3dny... :a\|:
Máme radost s váma... :s: :a:

In reply to by -Manosek-

Ahojky my jsme se narodili o den dřív :s: . Přesně jako u vás, bylo mimrňouska líto, když na nás koukal jak papkáme a on nic, tak teď už si taky dává. Už je to něco jinýho, že jo? A kdy tak začneme s jinou zeleninou? Doktorka říkala, že za 3 týdny, jak jste na tom vy?

In reply to by martinace

Já jí začala dávat zeleninku bez vědomí doktorky...ta chtěla, aby jsme začali až po 6ti měsících. Ale vždyť to bude už za dva týdny, tak co...malé to chutná a do toho pořád kojíme.
Já někde četla, že se začíná s mrkvičkou, za 3 dny přidat brambor, pak za tři dny třeba brokolici...aby tam byl vždy nějaký čas na případný projev alergie. Já ji asi nebudu 3 týdny krmit jen mrkví a bramborem...ať to má holka pestrý, když je tolik zeleninky...a pokud jí to nebude dělat problém, tak proč ne.
Záleží na mámě...to víš...sto lidí...sto názorů... :s:

In reply to by martinace

jéje, my 15. :s: ale příkrmy baští už cca 14 dní. asi mu mlíčko přestávalo stačit a zase baštil co dvě hodiny a přestal přibírat....no a teď přibral půl kila :s: jinak zítra chci už začít s masem. do teď baštil mrkev (3 dny), pak k tomu dostal bramboru, potom brokolici, květák, tak jsem dělala různé obměny z týhle zeleniny a včera dostal rýži s mrkví a jablkem a to mu asi šmakovalo nejvíc :-) no a na večer jsem mu začala dávat rýžovou kaši, sem tam do toho vrznu nějaké ovoce a po tom se může utlouct

In reply to by Tesa

Tak myslíš, že bych třeba mohla dát odpoledne tu ovocnou přesnídávku, myslím třeba jablíčko. To víš, sama nevím. Doktorka ti řekne až později, mamka a tchýně mi radí, že už můžu i teď. Jo a taky jsem se doktorky ptala na kašičku na večer a samozřejmě až od 8.měsíce. To víš, máme takovou starší dámu :s: . Jo a změnila jsem si ikonku, pěkná, že? :s: :s:

In reply to by martinace

hele, juni na www.kojeni.net a najdeš tam odkaz na příkrmy. mají to tam moc pěkně popsaný. určitě bys mohla dát nějaký ovoce odpoledne. zkoušela jsem to, ale nějak se to u nás zatim nechytlo, takže ráno kojim, pak kolem desáté zas, pak chrupe do půl jedný, to dáme oběd...odpoledne kojení, v půl šestý kaše, v půl sedmý zase kojení. jinak s ovocem doporučují počkat až po zelenině a to z jednoho jedinýho důvodu - ovoce je sladší a to sladký jim prostě šmakuje a dítka pak někdy zeleninu odmítají. no, ale dělám to tak - tchýně mi nadělala mraky mrkve a ta je sama o sobě sladká a mám i pocit, že krapet jí dosladila - že, když mu něco nejede, třeba brokolice, tak mu jí namíchám s tou mrkví, druhý den zase, ale mrkve dám míň a pak dám brokolici třeba s bramborem....zatim to tak funguje

Ahojky, my se chystáme taky prvně přikrmovat - začneme od pondělka ;) Ale asi jenom mrkvičku. A kolik toho snědl?

In reply to by natalliev.

Ahojky, jo my jsme taky prvně zkusili tu kupovanou mrkvičku První lžička, ale to jsem ochutnala a nic moc. Tak jsem uvařila jednu mrkvičku a brambůrku, dala trošičku olivového oleje a bylo to. Mám ještě na zítřek. Dnes jsme snědli tak 2 polévkové lžíce. Doktorka říkala, že během 3 týdnů se musíme dostat na množství jednoho mlíčka v poledne. Já nekojím, jsme na UV a papáme 180 ml. Takže k obídku měl tu mrkvičku a pak už jsem mu dala jen 150 ml mlíčka. Zítra dáme zase o trošičku víc. Držím palečky ať malému nebo malé chutná stejně jako našemu prďolkovi, :s: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky