Pavčí hlásí návrat.. :a: s Natálkou

19.12.2008

Ahojky holky, dneska nás s ovečkou propustili domů:) pořád mi spinká a je to andílek... pokusím se Vám popsat můj ,,dramatický,, porod :s: něco jako Borhyjka-kdo ví,pochopí ;)
takže maličká se narodila v neděli 14.12. Už v sobotu jsem měla bolení, ale sprcha rozehnala.. nu, tak jsem tady s holkama kecala do jedný do rána a pak nějak zalehla a usnula. V 8 ráno přijel Tomík z práce a mě začalo bolení, po 10ti minutách, ale nic hroznýho, tak jsem si říkala, že to přece nemůže být ono:) ale počítali jsme čas,kdyby nááhodou,postupně se to zkracovalo až na 5 min. Bolesti silnější, tak jsme si řekli že v 10 h. jedeme. Já šla mezitím 2x do sprchy,bolesti neustupovali. bylo 10h, já ještě zalila kvítka :s: sem věděla, že to moje trdlo by je nechalo zdechnout. Umyla jsem nádobí, uvařila si čaj a Tomovi kafe. Ale to už byli boesti jako prase. Tak jsme v 11h vyjeli. V autě jsem psala Katuš smsku že jedu rodit. Tak jsme přijeli okolo půl 12 do porodky a bolesti nikde :n: sem si říkala že to snad není možný, že je to zase planej poplach :r: ...ale Dr. říkal že miminka se jakoby leknou a bolesti ustoupí, tak jsem se převlíkla do té bílé košile a hupsla na lehátko, že natočíme ozvy..samozřejmě nic!!! Tak jsme si do třech hodin četli časopisy, Tom si četl knížku a vykladali jsme si. No a ve tři už začali bolesti pravidelné, já abych pravdu řekla, tak ani nedokážu říct že to nějak ukrutně bolelo. Já si vždycky zalezla do sprchy a hupsala tam na míči. Mezitím jsem dostala klistýr-jako nechápu jak jsem mohla řešit takovou blbost. To je to nejmenší na porodu. A navíc mi to bylo i příjemné.to teplo v bříšku. Pak mě vyšetřila PA a řekla, že jsem otevřená na špičku prstu!!!! No já jsem se orosila a Tomáše polilo horko, sme si řekli že s takovou můžu rodit do středy. Pak mi natáčely ozvy, to byl pro mě horor, nedkázala jsem ležet ale držela jsem se. Měla jsem hodně křížové bolesti, hodně ale opravdu HODNĚ pomohlo je vždycky rozdýchat hluboce a očima sjem se zaměřila na jeden bod v pokoji a ten neustále sledovala, Tomáš dýchal se mnou. Pak mě odpojili a já zase hups do sprchy, tam mě Tom našel jak sedím na míči a hlavu mám opřenou o vodovodní baterii :s:
říka, že musím chodit aby se to pořádně rozjelo a já že nemůžu, že to nejde a on že musím. 2x jsme se prošli a najednou děsně příjemný teplo a ze mě vylítla voda-úplně růžová, měla jsem ji na botkách:) bylo 17:30. Potom začli ale opravdu bolesti, tam to byl čajíček. Musela jsem opět ležet-měřili mi ozvy. Po 20ti minutách jsem šla do sprchy a už ani ta voda nepomáhala. A najednou šílenej tlak na konečník, volala jsem Toma ať to řekne PA, že musím tlačit a ona že to není možný. Nějak mě dotáhli na křeslo, tam mě vyšetřila a řekla že hlavička je úplně dole, a že jsem uplne otevrená a at si prstíkem šáhnu. Bylo to měkoučký a dala jsem tam JEN článek ukazováčku :) pak se šel podívat Tom, protože jsem chtěla vědět, jestli má maličká vlasy :s: :///: to se musela PA smát a roztáhla mi mezi kontrakcema pipinu aby přítel viděl. Pak jsem už fakt musela tlačit, ale neuměla jsem to:-( pořád jsem tlačila do hlav a hozně se tím vysilovala, pak jsem se nasrala a zatlačila jako při zácpě,ale fakt hodně a poprvé jsem si zakřičela, přítel na mě ať řvu, že mi to tak jde líp :///: potom nějak přišel doktor a dětská sestřička, ani jsem nezaregistrovala kdy:) pak mi PA píchla do žíly oxytocin, protože moje kontzrakce byli děsně krátký a vůbec to nepostupovalo. Píchla mi jen půlku injekce a já na ni, ať už nepíchá dál, že už to najíždí. Při další kontrakci-opravdu dlouhé mi Dr, hupsl na bříško a tlačil se mnou-o tom jsem ani nevěděla to mi pak říkali:) no a najednou hrozný teploučko a měla jsem maličkou na bříšku :h: :qu: to bylo 18:44. Ani nevím jestli jsem plakala, vím že jsem ji řekla snad 10x ahoj a pak taky že me kopala když byla v bříšku a přítel že ji dá na zadeček :) PA se pořád smála a říkala že lepší pár tu nikdy neměla. Pak malouška odvezli na měření a vážení, přítel šel s nimi, mezitím mě PA vycévkovala, pak přišla maličká kontrakce a placenta venku-to přišel přítel a říkal mi míry: 4030g a 51 cm :h: připadala mi horzně drouboučká na tu váhu, tak křehoučká a bezbranná.....a MOJE....nikdy víc jsem nemilovala .. miluji ji tak moc, že mi to až trhá :h: jak je to silné.
Pak šili-4 stehy, celou dobu jsem měla malou na bříšku, takže okolí jsem nevnímala. Pak 2 h na porodním sále a pak na pokojík. Malou jsem jim nedala, byla celou noc se mnou a já nespala. Vlastně jsem skoro vůbec těch 5 dní nespala. Pořád na ni koukám a brečím láskou. Vím že to zní jako klišé ale OPRAVDU jsem na tu bolest zapomněla. Můj porod byl pro mě prostě skvělým zážitkem. Tečka.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka