Pavčí hlásí návrat.. :a: s Natálkou

19.12.2008

Ahojky holky, dneska nás s ovečkou propustili domů:) pořád mi spinká a je to andílek... pokusím se Vám popsat můj ,,dramatický,, porod :s: něco jako Borhyjka-kdo ví,pochopí ;)
takže maličká se narodila v neděli 14.12. Už v sobotu jsem měla bolení, ale sprcha rozehnala.. nu, tak jsem tady s holkama kecala do jedný do rána a pak nějak zalehla a usnula. V 8 ráno přijel Tomík z práce a mě začalo bolení, po 10ti minutách, ale nic hroznýho, tak jsem si říkala, že to přece nemůže být ono:) ale počítali jsme čas,kdyby nááhodou,postupně se to zkracovalo až na 5 min. Bolesti silnější, tak jsme si řekli že v 10 h. jedeme. Já šla mezitím 2x do sprchy,bolesti neustupovali. bylo 10h, já ještě zalila kvítka :s: sem věděla, že to moje trdlo by je nechalo zdechnout. Umyla jsem nádobí, uvařila si čaj a Tomovi kafe. Ale to už byli boesti jako prase. Tak jsme v 11h vyjeli. V autě jsem psala Katuš smsku že jedu rodit. Tak jsme přijeli okolo půl 12 do porodky a bolesti nikde :n: sem si říkala že to snad není možný, že je to zase planej poplach :r: ...ale Dr. říkal že miminka se jakoby leknou a bolesti ustoupí, tak jsem se převlíkla do té bílé košile a hupsla na lehátko, že natočíme ozvy..samozřejmě nic!!! Tak jsme si do třech hodin četli časopisy, Tom si četl knížku a vykladali jsme si. No a ve tři už začali bolesti pravidelné, já abych pravdu řekla, tak ani nedokážu říct že to nějak ukrutně bolelo. Já si vždycky zalezla do sprchy a hupsala tam na míči. Mezitím jsem dostala klistýr-jako nechápu jak jsem mohla řešit takovou blbost. To je to nejmenší na porodu. A navíc mi to bylo i příjemné.to teplo v bříšku. Pak mě vyšetřila PA a řekla, že jsem otevřená na špičku prstu!!!! No já jsem se orosila a Tomáše polilo horko, sme si řekli že s takovou můžu rodit do středy. Pak mi natáčely ozvy, to byl pro mě horor, nedkázala jsem ležet ale držela jsem se. Měla jsem hodně křížové bolesti, hodně ale opravdu HODNĚ pomohlo je vždycky rozdýchat hluboce a očima sjem se zaměřila na jeden bod v pokoji a ten neustále sledovala, Tomáš dýchal se mnou. Pak mě odpojili a já zase hups do sprchy, tam mě Tom našel jak sedím na míči a hlavu mám opřenou o vodovodní baterii :s:
říka, že musím chodit aby se to pořádně rozjelo a já že nemůžu, že to nejde a on že musím. 2x jsme se prošli a najednou děsně příjemný teplo a ze mě vylítla voda-úplně růžová, měla jsem ji na botkách:) bylo 17:30. Potom začli ale opravdu bolesti, tam to byl čajíček. Musela jsem opět ležet-měřili mi ozvy. Po 20ti minutách jsem šla do sprchy a už ani ta voda nepomáhala. A najednou šílenej tlak na konečník, volala jsem Toma ať to řekne PA, že musím tlačit a ona že to není možný. Nějak mě dotáhli na křeslo, tam mě vyšetřila a řekla že hlavička je úplně dole, a že jsem uplne otevrená a at si prstíkem šáhnu. Bylo to měkoučký a dala jsem tam JEN článek ukazováčku :) pak se šel podívat Tom, protože jsem chtěla vědět, jestli má maličká vlasy :s: :///: to se musela PA smát a roztáhla mi mezi kontrakcema pipinu aby přítel viděl. Pak jsem už fakt musela tlačit, ale neuměla jsem to:-( pořád jsem tlačila do hlav a hozně se tím vysilovala, pak jsem se nasrala a zatlačila jako při zácpě,ale fakt hodně a poprvé jsem si zakřičela, přítel na mě ať řvu, že mi to tak jde líp :///: potom nějak přišel doktor a dětská sestřička, ani jsem nezaregistrovala kdy:) pak mi PA píchla do žíly oxytocin, protože moje kontzrakce byli děsně krátký a vůbec to nepostupovalo. Píchla mi jen půlku injekce a já na ni, ať už nepíchá dál, že už to najíždí. Při další kontrakci-opravdu dlouhé mi Dr, hupsl na bříško a tlačil se mnou-o tom jsem ani nevěděla to mi pak říkali:) no a najednou hrozný teploučko a měla jsem maličkou na bříšku :h: :qu: to bylo 18:44. Ani nevím jestli jsem plakala, vím že jsem ji řekla snad 10x ahoj a pak taky že me kopala když byla v bříšku a přítel že ji dá na zadeček :) PA se pořád smála a říkala že lepší pár tu nikdy neměla. Pak malouška odvezli na měření a vážení, přítel šel s nimi, mezitím mě PA vycévkovala, pak přišla maličká kontrakce a placenta venku-to přišel přítel a říkal mi míry: 4030g a 51 cm :h: připadala mi horzně drouboučká na tu váhu, tak křehoučká a bezbranná.....a MOJE....nikdy víc jsem nemilovala .. miluji ji tak moc, že mi to až trhá :h: jak je to silné.
Pak šili-4 stehy, celou dobu jsem měla malou na bříšku, takže okolí jsem nevnímala. Pak 2 h na porodním sále a pak na pokojík. Malou jsem jim nedala, byla celou noc se mnou a já nespala. Vlastně jsem skoro vůbec těch 5 dní nespala. Pořád na ni koukám a brečím láskou. Vím že to zní jako klišé ale OPRAVDU jsem na tu bolest zapomněla. Můj porod byl pro mě prostě skvělým zážitkem. Tečka.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Krásně napsané,opravdu!!!Mohla bys být spisovatelkou,protože jsem se při čtení smála,tekly mi slzy,vše dokupy. Moc gratuluju,přeju hodně zdravíčka,ať jste moc a moc šťastní!!! :a:

moc gratuluju,jak jste to zvladli a ty uz to svoje stesti mas doma.Az se tomu nechce verit,ze je to fakt tvoje,vid?Tak at jste hlavne zdravi a v tom novym roce at se dari.

Nazdárek,
tak jsme to s tím nočním kecáním asi přivolaly, že? :s:
Já ti říkala že se malá lekne toho vyvolání a půjde dřív. :girl:
Móóóc vám gratuluju. Ať ti Natálka dělá jen samou radost a roste do krásy :qu: :qu:

Moooc hezký, i mně ukáplo několik slz. Moc gratuluju jak k malé a porodu, tak i ke krásnému popisu!! Mám už 2 porody za sebou a ani jeden tak hezký, ale určitě v mnohém podobný (jo ne jo ne..) :s: :n: V únoru mě čeká třetí a přeju si, aby byl nejhezčí, tak mi prosím držte palce, tak jako já vám.. :one:

SilvieS

Gratuluju k Natálce a přeju hodně zdravíčka. :k: Krásně jsi to popsala, až jsem měla slzy na krajíčku, když jsem to četla. :h:

je to moc krásný, úplně jsem si vzpomněla na ten můj, je to tak krásný pocit, že to snad nejde popsat. Šla jsem se na toho mýho andílka ještě jednou podívat. Za dva dny jsou to přesně 3 měsíce a já ten porod mám pořád, cítím jak tlačím a vůbec a časem se mi vybavujou i detaily :) Prostě je to tak úžasný, že si to chci tak 2x ještě zopakovat.
Přeji tobě i Natálce hodně zdravíčka a štěstíčka v tom vašem společném životě a oběma vám posíláme s Honzikem moc pusinek...ježiš, mě to dojalo :h: :h:

In reply to by Pechy

Děkuji Ti Pechy :-) s Natálkou pusinky opětujeme :girl: já když jsem náhodou usnula a pak se probudila, tak jsem si připadala jako ve snu..pořád tomu nemůžu uvěřit. Vrtání zubu je pro mě bolestivější- a taky jsem jim to tam řekla. A ihned po porodu jsem řekla PA že mě tam ještě uvidí..přesně jak píšeeš ty :dance:

In reply to by Pavčík

já taky říkala hned po porodu, že chci rodit znova. Je to fakt nezapomenutelné a vím, že třeba Honzovi je líto, že jako chlap to nemůže zažít. Viděl, jak jsem byla mimo. Prostě to je úžasný, že si to každá ženská musí vyzkoušet. Vím, že jsou i porody dlouhé, problematické a vůbec, ale stejně to stojí za to. Fakt se těším, až si ten zážitek dám znovu :)

Nazdárek, v první řadě moc moc gratuluju k princezničce a přeju všechno nej- a hlavně zdravíčko! :k: V druhé - hihi jsem ti to říkala, že tu ráno v neděli nebudeš a že to bude obřík. :s: A normálně si mě tím tvým článečkem rozbrečela, moc krásně si to napsala a vypadá to, že sis porod vážně užila. :one:

Napsalas to fakt krasne a mas pravdu ta laska az trha srdce.Gratuluju je to poradnej kus zensky,zvladla si to super.Hodne zdravicka a pohodicky. :h: :k: :one:

AHOJKY :girl: ,JÁ SI ŘÍKALA KDEPAK JSTE :s: VIDÍŠ,ŽE JSI TO ZVLÁDLA :one: TAK MOC MOC GRATULUJEM A PŘEJEM MOC ŠTĚSTÍČKA A ZDRAVÍČKA :k:

Ahojky pavčíku ještě jednou ti moc gratuluju a napsala jsi to moc hezky úplně mi ukáply slzičky. No mě to čeká v úterý,ale císařem a už se na malýho taky moc těším. tak ještě jednou velká gratulace a hlavně ať dobře roste. pa :\x: :qu: :\x: :qu: :one:

Já normálně u slaďáků brečím, ale tohle mě dostalo!!!! Krásně jsi to popsala. :§)
Moc ti gratuluju. Přeju moc zdravíčka oběma!

Pavčíku-gratuluji-já dnes taky dorazila domů se Štěpánkou-porod popíšu zítra,jak bude chvilka,užívejte si a mějte se rádi

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka