co pořád vaříte?

19.12.2008

holky nemáte nějakou dobrou inspiraci, dobrý, rychlý receptík na masičko, těstovinky :hu: ? Já už nevím co vařit. To je pořád dokola. Hlavně, že mám plno kuchařek a receptů, stejně z nich nevařím :s: :s: :s:
A co receptík pro mimísky na dobrou polívčičku :a\|: ?

já právě dojídám:
nakrájíš mrkev na kolečka, cibuli na větší kostky, jablka na malé kousky, brambory na velké kousky, dáš do zapékací mísy, prosypeš kořením co ti padne pod ruku (já mám ráda s grilovacím, nebo na pečené kuře, ale je to jedno), a dáš do trouby (dá se i v remosce) do hodně měkka. event. se dá nahoru dát kuřecí stehno či jiné maso, ale pozor - vždy o hodně víc brambor než masa, páč brambory jsou "prudce žravé"

jinak dneska jsem četla supr recepty na zpracování hovězího:

Prošpikovat, hodně prošpikovat, pročesnekovat (myslím ten zasunutý celý stroužek česneku v mase), vcelku upéct jen tak s divokým kořením, nakrájet a udělat buď dobrou křenovou omáčku nebo znojemskou - s okurkami.

Vložit jen tak do hrnce, zalít červeným vínem, pomerančovým džusem a rajským protlakem, aby maso bylo ponořené, přidat na plátky krájené citrony i s kůrou, hřebíček, sůl, kousek vanilky vcelku a dlooooouho lehce vařit - tak jakoby spíš táhnout. Omáčka zhoustne, je příjemně nasládlá, barva tmavohnědá, ale strašně dobrá, s rýží je to vynikající středomořský pokrm. Jedla jsem to na Kypru a nemělo to chybu! Dělám často a vždycky to má úspěch. Chce to ale opravdu dlouho a pomaličku nechat probublávat!

A také dobré jsou rozklepané hovězí plátky, jen tak obalené v mouce, oprásknuté na oleji. Pak vložené i se šťávou do pekáčku, zalité trochou černého piva a vody, přidám zázvor - mletý sušený i kousek čerstvého, nejlépe strouhaného. Dusím doměkka, pak přidám obyč. horčici a dohustím omáčku buď zakysanou smetanou nebo klasickou jíškou.

dobrou chuť!

kureci maso (prsa i stehna), jablicko na kostky, sul, paprika mleta sladka, rajcatovy protlak, sladke chilli, brusinky (misto chilli muzes dat trochu medu a nebude to pikantni, nebo si dej papriku palivou, kdo chce pikatni) - neni do palive, jen trosku ostrejsi, pri kojeni to obcas varim, ne kazdy den ;o)) - priloha spagety, testoviny, brambory, ryze, hranolky, co kdo ma rad

Mám takovej jednoduchej receptík:
Šanghajské nudle
Potřebuješ pytlík těstovin, nejlíp flíčků
kuřecí prsíčka
čínský zelí
sojovou omáčku
worčestrovou omáčku
ocet
Prsíčka nakrájíš na kostičky, na pánvičce je osmahneš, nakrájíš čínské zelí na menší "cáry" přidáš je k masu, toho zelí tam dej co nejvíce, ono jak projde varem tak se dost zcvrkne.
Mezitím si uvař ty flíčky, pak je přidej na pánev k masu a zelí a ochuť sojovkou, worčestrem a octem, od každého tak polévkovou lžíci, to záleží kolik toho navaříš, množství nepíšu, protože já tam většinou dám 3 prsíčka, skoro celej pytlík těstovin, ochucuj prostě dokud se ti to nebude zdát dobré.
Fakt je to moc dobrý, dokonce to chutná i mýmu hoooodně mlsnýmu příteli:-)

mám taky jeden dobrej a rychlej. Kuřecí prsa na kostičky, obalit v solamylu a koření Adžika. Rajčata a papriku na kousky. Maso osmahnout na cibulce, přidat rajče, papriku, osolit, zalít smetanou a chvíli dusit. Je to dobrota :a\|:
Strávníci to mají rádi s těstovinama, nebo s gnochi

Já jsem taky zoufalá! do kuchařek moc nenahlížím,ale mám jich požehneně! já měla kuřecí maso na kousky osmahnuté na pánvi,přidala jsem papriku a mírně uvařenou brokolici a když to bylo hotové, tak jsem tam k tomu šoupla uvařené těstoviny!zalila jsem to trošičkou smetany! jíst se to dalo!!Katka a Vivi

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka