Mateřská

19.12.2008

Ahojte holky!!! Jste tu některá,která čeká druhé a vyřizuje si mateřskou? Já jsem skoro už třetím rokem na mateřské a vůbec nevím,jestli mi znova něco dají nebo ne. :?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Určitě dostaneš, vyřídíš si to tak jako u prvního. Gynekolog ti vystaví potvrzení. Pokud ti ovšem bude mateřská vycházet méně, než rodičák, tak dostaneš 7.600,- (musíš si rodičák zrušit u prvního). :a:

In reply to by Michaelaa

Ahojky,takže mám nejdříve zajít na sociálku a zrušit rodičovský příspěvek a pak si mám vyřídit znova mateřskou?Mám v tom totální chaos!!!Co jsem na mateřské,tak mi příjde,že jsem čím dál tím víc blbá. Já jsem myslela,že dostanu ten půl rok tu vyšší od zaměstnavatele, to jsem měla nějakých 11 tis.,to by mě to pěkně vypeklo,kdyby to tak nebylo. Moje švígra měla 3letou holku,když se jí kluk narodil a dostala zase ten půlrok tu vyšší,ale zas je to už skoro tři roky zpátky! :a:

In reply to by kockral

Na socce si vem takový fialový papír, (tam ti OSSZ potvrdí, kolik ti vychází mateřská). Pak vem potvrzení od doktora a ten fialový papír a zajdi na OSSZ, tam ti ten fialový potvrdí a stím pak běž tam, kde sis vyřizovala rodičák (Jsem z Ostravy a každý úřad máme jinde). Oni ti hned pozastaví dávky na prvního a podle toho potvrzení oni uvidí, jestli budeš dostávat mateřskou větší nebo ve výši rodičáku. U druhého se to počítá jinak. U prvního jsem mateřskou měla malou a teď u druhého mám jednou tolik, takže jsem si pomohla :-) no a po půl roce zase vyřizovat rodičák.........:-) A buď v klidu, já z toho taky byla jelen, všude možně jsem se ptala................:-)

In reply to by Michaelaa

Já jsem právě taky z Ostravy!!! Ty úřady jsou tu katastrofální,vůbec nevím,kam chodit. Ale vím,že s Patrikem jsem si brala papír od doktora,pak jsem to nesla do práce,potom jsem byla na socce u úřadu práce,na té socce u radnice mi nic nedali,tam se to bere podle toho příjmu domácnosti,i když,když teď čekáme druhé,tak jsme vlastně na tom hůř,že?

In reply to by kockral

Na toho zaměstnavatele jsem zapoměla, omluvám se..............Takže potvrzení od doktora si necháš ještě potvrdit zaměstnavatelem. Vyzvedni si ten fialový papír tam kde se vyřizuje rodičák a přídavky a zajdi na OSSZ (to je na ul. Zelená, naproti Vítkovického kulturaku), tam dáš to potvrzení od doktora a ten fialový, oni ti to potvrdí a stím fialovým, pak půjdeš zpátky tam, kde se vyřizuje rodičák a dětské přídavky. Hůř na tom nebudeš, buď stejně, jako doteď a nebo líp, já si polepšila.

In reply to by kockral

Na socce si vem takový fialový papír, (tam ti OSSZ potvrdí, kolik ti vychází mateřská). Pak vem potvrzení od doktora a ten fialový papír a zajdi na OSSZ, tam ti ten fialový potvrdí a stím pak běž tam, kde sis vyřizovala rodičák (Jsem z Ostravy a každý úřad máme jinde). Oni ti hned pozastaví dávky na prvního a podle toho potvrzení oni uvidí, jestli budeš dostávat mateřskou větší nebo ve výši rodičáku. U druhého se to počítá jinak. U prvního jsem mateřskou měla malou a teď u druhého mám jednou tolik, takže jsem si pomohla :-) no a po půl roce zase vyřizovat rodičák.........:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky