konec kojení:-(

18.12.2008

Ahoj. Tak dneska je ten den, kdy končím s kojením :\/: . Mlíka už je tak málo, že fakt nemá cenu malýho dávat k prsu. Stejně se u něj pořád vzteká, že to neteče. Takže nastává čas kamarádky flašky :\/: . Stejně ho baví víc než moje prsa. Ty jenom vidí a řve, zato pro falšku má úsměv od ucha k uchu. Tak mu to holt dopřeju. Aspoň si konečně začnem to krmení trochu užívat. S kojením bylo stejně jenom trápení. Alespoň že jsme vydrželi ty tři měsíce. Podle toho, jak to vypadalo na začátku, jsem si myslela, že nedoklepem šestinedělí. taky mám jednu otázečku. Mám začít dávat čaj, když bude teď Škubánek na UM? Ještě si teda budu odsávat, abych ho o ten zbyteček nepřipravila, ale to bude tak málo, že to ani nestojí za to.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak my jsme skončili po týdnu a půl. Podle váhy jsme zjistili, že Natálka vypije 10 a končí a měla hlad. Tak nám doktorka řekla, ať najedem na umělou stravu. Čajík dáváme taky. Je mi to líto, že jsem jí nemohla kojit, ale když to mlíčko prostě nebylo, tak se nedalo nic dělat.

:cc): Tak jak to tak čtu,tak vidím,že kojení není jen náš problém :\/: .Zatím tedy stále plně kojím a musím přiznat,že poslední dva dny je to už o něco lepší ;) ,ale...Maťulka se mi při každém kojení kroutil a plakal :§) ,pil tak pět minut a pak řev,takže každé kojení tak hodinové a pak strach jestli je vůbec dostatečně najezený :\\: .V pondělí to vyvrcholilo,už jsem byla s nervama pryč,tak jsem zavolala paní doktorce a ta poradila koupit Nutrilon 1 HA a lahvičku s co nejmenší dírečkou(aby se při pití řádně nadřel :s: )jen pro jistotu,kdyby nebylo možné ho nakrmit.Taky jsem si koupila homeopatika Ricinus communis 5 ch na zvýšení tvorby mléka,protože mi přišlo,že mám nějak mléčka míň(to prý může být psychikou :( ).No a uvidíme :ww: .Zatím jsem tu umělou nepoužila :n: ,ale jsem klidnější,že mám přinejhorším co mu dát :ww: .V pondělí jdeme ještě na převážení,minulý týden jsme měli 4360g.,takže Maty je droboučký,ale divoch a šibal :!k: .Jsme ale s manželem rozhodnutí(to spíš on mi to navrhuje,já si kojení stále bráním),že pokud by to bylo i nadále takhle problematické,přejdeme raději na tu umělou,za ten stres to nestojí :n: ,vždyť i ten mimísek z toho má mít potěšení a ne uplakanou záležitost ;) .Jak říkám,ještě zkusím zabojovat :one: .Ale dokážu Tě plně pochopit :) . :a: :a: :a:

In reply to by ined77

Ty homeopatika jsem měla taky a musím říct, že trochu pomohly. Ono to bude asi nejvíc o tý psychice. Musíš věřit, že ti pomůžou a pomůžou. Přeju ti, abys byla tenhle případ a díky za podporu :a: :°: .

In reply to by ined77

taky a jsou to prdíci. Ono je to bolí, nemůžou si prdnout a ono je z toho bolí bříško, proto se kroutí. Už je to lepší a lepší. Dříve jsem kvůli tomu kojila v leže, teď už zase začínáme kojit v sedě, ale občas si to v leže taky dáme. Někdy mi řve, když už je hodně unavený, ale kvůli tomu nebudu přestávat kojit. Přibírá krásně a řval by i po UM, prostě bříško bolí, ono to přejde :)

In reply to by Pechy

:cc): Prďany máme stále :\/: ,ikdyž je to už nesrovnatelně lepší :) .Ze začátku to byla hrůza :O ,Maťulka dokázal plakat(spíš řvát :!k: ) i tři hodiny v kuse,to bylo o nervy :00: ,hlavně proto,že jsem mu neměla jak pomoci,tedy krom běžných rad jako cvičení nožičkama a pod. :\\: .V leže kojím v noci a to je v pohodě :? .Ale přes den nepomůže nic :n: ,to můžu kojit v jakékoli poloze a je to stejné :\/: .Ale je fakt,že se mi zdá,že je to o něco lepší :ww: ,i toho mléčka mám zas normálně,nevím jestli je to těmi homeopatiky nebo tím,že mám při nejhorším v záloze ten Nutrilon,těžko říct :? .My navíc přibíráme obtížněji,kojím co dvě hodiny,stoličku má tak dvakrát za den pořádnou(pěkně žlutou a tekutou),čůrá taky dost,tak bych řekla,že mléčka má dost :? ,ale my s bídou za tři týdny přibereme půl kila :ooo: .Paní doktorce to zatím stačí říkala,ale jak to půjde dál,těžko říct :) .Každopádně Nutrilon otevřu až v případě největší nouze ;) !!!Kojení zdar :c: :!k: !!! :a: :a: :a:

In reply to by ined77

ze začátku co 14 dní to 500g, ale pak už se zastavil a za 3 týdny 460g, tak uvidíme, co teď ve 3 měsících. Počítám, že za ten měsíc přibral tak 600-700g a to bude stačit....
NAZDAR!!!!

In reply to by Pechy

:cc): Třeba taky začneme pěkně přibírat :) ,Maťulka je samá ruka samá noha,je takový dlouhý :!k: .Při narození měl 49 cm a teď už máme 60 cm :00: .Tak si říkám,že zase roste hodně do délky :s: .Holt asi faldíky mít nebudeme :n: .Hlavně ať jsou naši mimísci zdravoučcí :h: !!! :a: :a: :a:

In reply to by ined77

zvládá i faldíky i délku, tedy neroste tak jako třeba Sárinka od Simpi, nebo Davídek od Haniny, ale snad to špuntík nebude. Jsem zvědavá na vážení a měření ve 3 měsících :h: :h: A hlavně jak píšeš, nejdůležitější je zdraví :h: :h:

In reply to by Pechy

Ahoj Pechy. Jo růstovej spurtík. Tak to ho máme už 3 měsíce, protože já Škubánkovi nestačím už od narození :\/: . To víš, že bych radši kojila už kvůli němu. Závidím vám, jak vás to kojení uspokojuje, ale my se fakt akorát trápili.

In reply to by Pechy

To už děláme 2 měsíce. Přibíral hrozně málo, takže jsem začala přikrmovat už v šestinedělí. Ještě si odsávám a budu mu to zahušťovat, aby mi to neblindil, protože dneska jsem mu dala svoje nezahuštěný a hodil grcku, že jsem to nestačila chytat do bryndáku. Udělal to při dvou krmeních za sebou. Už jsem se bála, že mu něco je a volala doktorce. Teď dostal flašku zahuštěnýho a byl klid. On mi po kojení vždycky blindil dost, ale to co předved dneska už bylo moc. Já ho doteď v noci (teda v 5 ráno) jenom kojila, protože se mi tam to mlíko přes noc stačilo udělat, ale teď mi tohle noční kojení už asi třikrát skoro celý vyhodil, takže už nemůžu ani to :\/: .

Jsme na tom úplně stejně, u mě to bylo taky skoro jen trápení, jednoho dne přestalo se dělat úplně a malá je spokojenější na umělé výživě, samozřejmě čaj dáváme jelikož umělá výživa není na žízeň, a to časem poznáš jestli má dítě hlad a nebo žížu :-) Jinak do homeopatik na vyvolání jsem nešla, i když jsem moc dobře věděla že jsou, možná si někdo řekne že jsem sobec, ale i matka se má u kojení cítit dobře a pokud jí dítě řve a vzteká se, tak ji to moc nepřidá, navíc nutrilon je první volba po mateřském mléku (dávám ho) tak flaškám zdar :s: :a:

Prý jsou náký homeopatika na rozjetí kojení,když už toho je málo..a pak se má hodně jíst mrkev a mléčné výrobky a hodně pít(3-5ldenně)..podporuje to tvorbu mléka..Jinak to je tvoje věc..jestli s tím skončíš..?

In reply to by Kachka

Ty homeopatika jsem měla. Trochu pomohly ale ne moc. Fakt jsme se snažili. Čaje piju, mléčný výrobky jím taky. Kojila jsem z obou prsů. Mám plochý bradavky, tak jsme to zkoušeli přes kloboučky, no užili jsme si s tím oba svý. Nakonec nám z kojení zůstala minutka u každýho prsa, potom pekelnej jekot, protože to neteklo. Teď mi ještě začal po kojení blinkat, protože umělou mu zahušťuju Nutritonem a to moje je řídký, takže pokaždý hodil šavličku. Vypadalo to, že vyblindí všechno, co do něj pracně našťouchám a to už byla fakt konečná :\/: .

Ahoj, nebuď smutná, aspoň budete oba víc v klidu.Já jsem kojila dva měsíce a taky jsem z toho byla dost špatná, v porodnici to vypadalo, že bych ukojila v klidu tři děti a pak malýmu narostl zoubek-perlička(zub bez kořene) a jedno prso mi strašně rozkousal, takže jsem si ho dost šetřila a mlíko zmizelo, no a druhý prso na to zase nestačilo, protože malej je podle paní doktorky extrémně žravej. Takže teď jsme na UM a jsme oba spokojení. Jinak doktorka mi řekla, že čaj až od měsíců, ale vrchní sestřička z JIP novorozenců mi řekla, že čaj dávaj i novorozencům, takže klidně na noc ho můžeš dávat, je to lepší, protože mně přijde, že z UM má tuhou stolici, i když já teď přešla na německou výživu, po který se to zlepšilo.Tak hodně štěstí! :a:

Ahoj,
tak mě se zdá taky, že máme míň mlíka a to je nám teprve 14 dní....vím, že se to ještě může upravit, ale moc v to nevěřím....ach jo...prsa mám pořád "měkké", vůbec né tak nalité jako třeba minulý týden.... ://: :§) ... když teda kojím, tak přikládám k oboum prsům, ale zatím efekt žádný.... no žádný - hlady neřveme, ale i tak....prsa jsou jak před těhotenstvím... :(
Poradíte?

In reply to by Cherry

:cc): Souhlasím s Žanet :) ,vydrž,ono se to v šestinedělí upraví samo a začne se Ti dělat přesně tolik mléčka,kolik mimísek potřebuje :c: .Taky jsem to měla tak rozhaprované,chce to vydržet :one: !!! :a: :a: :a:

Ahojky u nás to bylo to samé...kojila sem do 3 měsíce,ale to bylo řevu, vztekala se,kroutila..a byla hladová a nepřibývala na váze...tak sem začala dávat flašku..a tak 2x denně ještě kojila..ted je malé půl roku a už nekojím vůbec...sice je mi to líto..ale taky se mi na flašku směje a konečně se pořádně nají...jo a čajíček jí dávej...aspoň můj doktor mi řekl ať dávám...tak sem dávala...už i vaříme obídky a je to fajn..tak držíme pěstičky

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky