zeleninové přikrmy

15.12.2008

Ahojky holky,nemám vůbec čas sem chodit.Malej si vyžaduje neustálou pozornost.Do toho nám lezou zuby,takže paráda.
Chci ze zeptat,jak vám miminka papají?Malej už skoro nechce flašku.(Jsme na Sunaru+příkrmy).Do mlíka musím dát piškoty,kaši nebo udělat kokteil,jinak ho nechce.
A zeleninové příkrmy ty vůbec.Ty jedl dokud neochutnal mlíko s piškotama.Ale od té doby když mu zkusim dát zeleninu tak hází takový držky.A sladit mu polívčičky moc nechci.Máte nějáký fígl?
Ještě se chci zeptat jak vám papaj mimi ráno?.Malej si dá v noci flašku mlíka tak ve 3 a ráno dostane hled nejdřív v 9 a toho ještě musim přemlouvat.Mě se to zdá moc dlouho 6 hodin bez jídla ráno (a někdy i víc).
Že by ten náš prďola byl už tak vybíravý. :00:
Děkuju za každou radu a tip. :a:

Ahoj Luci,
naprosto chápu tvoje trápení. My teda plně kojíme, takže jsme na radu paní doktorky začaly s příkrmama až od půl roku. Ze začátku Kačka trošku snědla (té kupované mrkvičky a mrkve s bramborem), ale asi po dvou týdnech se zasekla a od té doby to prostě nechce, kdybych se zbláznila. Když má dobrej den, tak sní jednu lžičku, jinak ani neotevře pusinku. A to jsem jí nic sladkýho nedávala... Prostě mlíčko od maminky je mlíčko od maminky. Tak nevím, co s ní budu dělat. Už mě napadlo, dát jí ovoce nebo piškotky, ale bojím se, že to bude ještě horší - přesně jak píšeš ty.
Držím palce, ať se vám to papání spraví.
Pa pa

In reply to by Suza

Děkuju za palečky.Snad mu to nakonec zachutná.Aspon,že nás je víc co mají děti s odporem k zelenině.Panimáma mi furt cpe ať mu ten zeleninový příkrm přisladim,že oni to tak taky dělali.Jo,ale před 30 lety a to si furt nechce uvědomit,že je jiná doba a slazení už odzvonilo.
:a: :a: :a:

Ahojik,tak ja bych skusila 2-3dni tvrdej rezim,uplne bych vysadila ovoce a vsechno co je jen trochu sladky,davala bych jenom mliko a zeleninu,pry taky pomaha zeleninku malicko ale fakt jenom trosicku prisolit je to lepsi nez vsechno sladit(zubni kaz).My to meli taky,takze tvrdej rezim,ze zacatku byl hroznej rev,tak sem ho nechala at si teda neji ked nechce a ono mu vyhladlo a pak bylo dobry i mliko.Nejhorsi je dat mu neco sladkyho do flasky,to pak mysli ze to bude tak pokazde.Tet papame krasne,mlicko s flasky a zbytek jenom lzickou a ji zelenimku,masicko,ovoce,kase nic nesladime,nesolime...A jeste neco-chce to PEVNY nervy a neustopit,jak ustoupis pak budes sladit vsechno a cim dal tim vic,aby neco vubec snedl...Tak si vyber maminko,ja vim je to kruty,ale u nas to zabralo,hodne stesti...pa pa

In reply to by Allessia

Mě už to taky nypadlo.Něco podobnýho.My teda nesladíme,máme sladký jen ty piškoty ráno.A když mu dám přes den jen mlíko,tak ho nakonec vypije,když má hlad,ale do hodiny ho vyhodí ven,sice né všechno,ale prostě mlíko později blinká.Jen to co mu dám v noci a nebo to co dostane s piškotama nebo v kaši v něm vydrží.Tak si říkám,že už mu přes den nejede to řidký tekutý.Zlatý to období kdy jedl jen mlíčko. :a:

Ahoj Luci,nas malej je zatim pouze na materskym mliku. Nicmene prvni lzicku mrkve uz jsem zkousela a to bylo ksichtiku. Polovina sice byla na brindaku,ale neco snedl. Za to takova presnidavka, ta mu jela rychleji. A co banan? Maxik jej primo hltal. Jo, jak ochutna cukr, uz jim ty neslane-nemastne jidla nelezou :w:
A vydrzet 6 hod. bez mlicka, to by bylo :§)

In reply to by Marichen

No ještě před 2 týdny by taky ráno nevydržel bez jídla.Asi se mu mění režim.
Banán ten přímo miluje a jahodovou přesnídávku taky.
Já mu zkusila do zeleninky nastrouhat jablíčko,aby to měl sladší ale nezabralo to.
Ale třeba když mu udělaám bramborovou kaši ze sunaru tak ta mu šmakuje,ale to je zaitm jediná zeleninka.Zatracený piškoty,že já je vůbec zkoušela.

Ahojky, ja ti asi neporadim. Ale preju, aby se ten tvuj prdolka jeste jaxe patri rozpapkal! :a\|:
A jak reaguje na ovoce? To mu leze? :hu:
Nase mala (*25.5.) ma zeleninku porad rada, pripada mi dokonce, ze snad cim dal vic. :\x: Brambory ji na zacatku nelezly, ale uz si na ne v pohode zvykla. Ted uz par dni pridavame fenykl a kasicku mrkev-brambor-fenykl ma moc rada. :hu: Dneska jsme byli v poradne a tam nam rekli, ze uz bychom mohli pomalinku zacit s ovocem jako odpoledni svacinku. Tak uvidime, co drnda rekne na jablicko a bananek. :dance:
co se piti tyce, v noci se budi tak 2x, to si pokazde vezme prso. Rano je pak taky jeste dost nasycena a chce pit az tak kolem 9h (prso a popripade jeste i flasku HA), pak asi tak 1/2 hodky pred zeleninkou dostane znovu napit (totez) a k zelenince davam cajik nebo prevarenou vodu. Nekdy kolem 2h a 4h pak jeste mlicko a navecer flasku se zahustenym HA a pri usinani prso... Takze rano mi papa taky strasne malo ale je spokojena a tak ji to asi staci.

In reply to by luccil

Oloupu, nakrajim na sirsi kolecka a fakt dlouho povarim v trose vody, nez uplne zmekne, a pak ji i s tou vodou (kvuli vitaminum) rozmixuju na kasi.
Ted uz primo do hrnce davam i stejny pomer zemaku a vsechno to spolu umixuju.
Zvlast varim tu druhou, vlatne treti zeleninu (zacly jsme s fenyklem) a tu pak po malych castech pridavam k mrkvi s bramborem tak dlouho, az je to v pomeru 1/3:1/3:1/3
A samozrejme toho vseho delam moc a davam to pak v malych porcich na mrazak.
Tu kupovanou mrkvicku davam jen, kdyz jsme pres poledne nekde mimo a nemam jak tu vlastni pripravit - rozmrazit, servirovat....

In reply to by Räberka

Děkuju za tip.Ale samotná zelenina mu moc nejede,ale zkusila jsem mu do té rozmixované kašičky nastrouhat jablíčko,aby měl jakoby přírodní cukr a najednou baštil. :one: :a\|: :a\|: :a\|:
Jsem tak ráda,že jsme nad tou zeleninou zvítězili a že už jí papá a že jsme nemuseli sladit nebo solit. :hu: :a: :a: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky