Kolik mlíčka 2,5měsíční mimčo?

17.12.2008

Ahojte, maminky, mám dotázek. Nebo vlastně hned několik dotazů. Omlouvám se, bude to takové zmatené.. Po přečtení si asi budete myslet, že jsem padlá na hlavu.. :) I tak vás prosím o komenář či radu. Předem vám moc děkuji.

Kolik vám vypijí odstříkaného mlíčka vaše kojená miminka ve 2,5 měsících ?
A druhý dotázek. U starších miminek -třeba šestiměsíčních, když maminky plně kojí, kojí při jednom krmení z obou prsou, nebo jen z jednoho? Vrtá mi to hlavou, protože když malé odstříkávám mlíčko k večeři (dávám jí do toho kapky, proto odstříkávám), tak mi připadá, že jí dávám málo, i když si sama určí, kolik si toho dá. někdy si dá 90, někdy 140, ale už se mi stalo, že mi vypila i 160, (ale většinou pije kolem 125-135)ale to jsem měla odstříkané zbytek z jednoho prsa plus jedno celé prso. :D Nemám problémy s kojením, malá krásně přibírá a roste, je spokojená, v noci krásně spinká a přes den si taky umí občas pěkně schrupnout, takže asi je fakt spokojená. Jde mi o to, že i když si odstříkávám levé prso, i když je "plné", dostanu z něj maximálně 90, většinou mezi 70 a 80, kdežto z pravého dostanu i 150, když je plné. Vím, že se mi teď tvoří mlíčko spíš průběžně, když malá pije, ale stejně mi to nedá a mám strach, že je málo najezená.. Občas se mi taky stane, že se po pěti minutách začne hrozně vrtět a šít sebou a poplakávat a prso už nechce, tak ji zvednu, Ivka si brkne, ale zpátky k prsu na dojezení už nechce.. Snad tyhle otázky vrtaly hlavou ještě někomu... Moc děkuji za vaše názory a moc se mi prosím nesmějte. Já zvládnu padesát chlapů na stavbě levou zadní, ale co se týče tohohle malého tvorečka, tak jsem ze všeho vytřepaná.. Asi jako každá máma... ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky Janka,

odstříkavam skoro od narození a teď nám je 2,5 měsíce. Malá vypije na jedno krmení tak 100 až 130ml ( jak kdy ) a pije tak 7 až 8x denně.
Také odstřikám z jednoho prsu více... to je normální... malá pokud ti po kojení ( nebo pokud ji dáš flašku ) krásně spinká... je vše ok. je najezená a spokojená... co víc si přát...

Hezké vánoce Jani a tvé malá také. papa
Henka a Laura

ahojky, tak ja to vezmu poporade,netrap se s tim kolik toho mala vypije, kazdy mimco pije jinak,ja sem malou krmila jako novorozene treba kazdou hodinu, proste kdykoliv se vzbudila, tak sem ji prebalila nakrmila a spala dal.Tchyne mi pak rikala "ty ji jdes zase krmit jo"?no proc bych nesla ze jo kdyz si dala.Dneska je maly cacorce presne osum mesicu.Ja mam pri kojeni problem ze se mi z pravyho prsa mlicko ztratilo tak kojim jen z levyho ale syna sem takhle kojila do roka takze neni problem mlicka mam porad dost a mala je taky po nem poradna :a\|: :s: jo a k tomu piti z obou prsu to bych ti nedoporucovala doktori rikaj ze na jedno kojeni mas pouzit vzdycky jen jedno prso protoze z predniho mlicka se napije a ze zadniho naji a kdyz ji das z obou tak se treba jen napije ale najezena nebude.Taky nevim kolik toho mala vypije protoze sem si odstrikavala jen v porodnici a flasku mi vubec nechce sice si s ni hraje to jo ale aby z ni pila to ne :n: :s: taky se ti v jednom prsu muze tvorit mlicka vic a v druhem min.Tak ti drzim palce at to v klidu zvladnes ty zacatky jsou nejtezsi ale ty uz si skoro u tretiho mesice a pak uz je to o moooc lepsi neboj

Ahoj. To si piš, že kdyby malá nebyla najedená, tak ti to dá pěkně najevo. Můj Škubánek se vždycky rozeřve jak siréna. Mám málo mlíka, takže nakojím a jdu mu ohřát umělý a celou tu dobu než se to ohřeje prořve hlady. Když ti přibírá a je spokojená, tak bych to neřešila.
Mlíčka by se ti mělo dělat tolik, kolik ho tvoje mimčo potřebuje, takže v šesti měsících by ho tam mělo být pro šestiměsíční. Nám jsou teprve necelý tři měsíce a krmíme z obou už teď, takže tenhle problém asi ani řešit nebudu, protože v šesti měsících už asi kojit nebudu vůbec. Holt mlíko ubejvá :\/: .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka