Šestinedělky - Váš největší problém v šestinedělí

16.12.2008

:jawdrop: :jawdrop: Napište Vaše největší problémy v šestinedělí,které jste prožívali nebo prožíváte s miminkem nebo sami se sebou.díky :k: :k: :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Celé šestinedělí je náročné, ale pro mě bylo nejhorších prvních 14 dnů, kdy se mi hojilo šití po nastřižení hráze a poranění čípku. Stehy mě bolely tak, že jsem si nemohla 14 dnů sednout bez kruhu a dalších 14 dnů jsem je pořád cítila. Nemluvě o pobytu v porodnici, kdy jsem měla v sobě první 3 dny drény a nešlo si skoro ani lehnout do postele. Kromě stehů mě trápila veliká únava, v porodnici toho člověk moc nenaspí a po návratu domů to taky ty první týdny nebyla žádná sláva, protože Honzík si musel zvykat na nové prostředí. Naštěstí byl většinou hodný a hodně spinkal, jen ze začátku nerozlišoval den a noc a musela jsem i v noci vstávat každé 2 až 3 hodinky, takže jsem musela odpočívat i během dne, když Honzík spinkal. Vlastně celý první měsíc jsem hodně odpočívala, většinu domácích prací za mě převzal manžel, abych se mohla věnovat miminku. S kojením jsem naštěstí neměla žádné problémy, snad jen po návratu z porodnice jsem měla dost nalitá prsa, ale jak jsem se rozkojila, tak se to zlepšilo a množství mlíčka se upravilo podle potřeby miminka. Plně jsem kojila až do konce 6. měsíce, pak jsem začala pomalu se zeleninovými příkrmy a od začátku 8. měsíce i s ovocnými, ale jinak kojím stále.
Než si miminko udělá trošku režim ve spaní, tak je to vždycky náročné. Až po šestinedělí jsem občas v noci spala i 4 hodiny v kuse, a místo 3x za noc jsem vstávala jen dvakrát.
Co se týče psychiky v šestinedělí, tak mě naštěstí nějaké větší depky nepotkaly, jen jsem se občas cítila osamělá, když byl manžel v práci a mimčo spalo, ale jinak jsem byla (a pořád jsem) moc šťastná, že máme takového nádherného človíčka, který se má čile k světu.
Jen mě po 14 dnech od porodu potrápila vysoká horečka kolem 40 stupňů, kterou jsem dostala díky nedodržování pitného režimu. Rodila jsem 2. května a pak uhodila vedra. Já jsem trošku zapomínala pít a tak se mi moje tělo pomstilo a připomnělo mi, že nemám nic podceňovat. Naštěstí mi paraleny do druhého dne zabraly a teplota mi nenarušila kojení. Jen mě to poučilo, abych si dávala na pití pozor.

problém, když jsem přijela z porodnice, tak se mi zaprvé nalili strašně prsa, takže mi až tvrdli, takže ve sprše rozmasírovat a nahřát teplou vodou, nakojit a odstříkat do ulevení, s tím jsem bojovala dva dny, od té doby pohoda. Druhý problém byl, že jsem byla jak v jiném světě, nebyla jsem zezačátku doma schopná vůbec fungovat, byla jsem asi hodně unavená, i když Honzík spinkal pěkně a téměř neplakal, ale prostě v porodnici jen ležíš a staráš se o mimčo, teď najednou máš fungovat i doma, to mi prostě nešlo, takže všechno dělal přítel, fakt úplně všechno. Já jen ležele, spala kdy se dalo a starala se o malýho. Asi za týden se to uklidnilo (přítel byl se mnou týden doma). No a pak jsem první dva dny, kdy jsem přijela z porodnice brečela. Když byl přítel doma, bylo to ok, ale jak šel jen nakoupit, se psem, tak jsem byla v prdeli, že to tak řeknu. Brečela jsem hodinu v kuse a nešlo to zastavit. Když mi řekl, že půjde na hodinu na pivo, tak jsem dostala takový záchvat, že jsem byla úplně mimo a on nešel a jen mě utěšoval. V pátek jsem přijela z poro, v neděli už jsem byla jen lítostivá a pak už jsem byla naprosto v pohodě...
Ježiš, to jsem se rozepsala :)

tak u mna to zozaciatku bol pobyt v nemocnici..tak som mala 100% poporodnu depku..potom kojenie a nakoniec sme skoncili na UM no ale jednoznacne najhorsia bola moja noha..bolela ma viac ako cely porod...asi zasekly nerv :00:

No, prvních 10 dnů to bylo bulení, teď už mne to přešlo a největší problém je lenost - v noci se mi nechce vstávat ale fakt šíleně a taky mám někdy špatné svědomí, když malý nespí a mně už se s ním fakt nechce mluvit, tak mu třeba jenom pustím hudbu. Ta sice není interaktivní, ale on ostatně taky ne. A třeba včera během celého dne spal jenom asi 3 hodiny a podvečer se mi už do nej nechtělo hustit a povídat mu, zpívat a štěrchat nad ním, když z něj zatím žádná odpověď není. Tak doufám, že to tak má víc holek a nejsem jediná, kterou to po chvíli už nebaví...
Jinak ale skutečné problémy žádné, tak snad se ani žádné nevyskytnou později :dance:

my měli problém s mlíkem, bylo ho máálo, tak jsem si připadala neschopná a krom toho jsem se necítila ve svém těle dobře, spíš jako v nějakým cizím a lezlo mi to parááádně na mozek :spid:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky