mateřská OSVČ

09.12.2008

Ahojte holky, netusite jak je to s materskou a nasledne s rodicovskym prispevkem pokud nejsem dostatecne dlouho nemocensky pojistena? To nemam narok na zadne davky nebo neco dostanu od druhe socialky (magistrat mesta, socialni odbor)? Prijde mi to docela nespravedlive, v cervnu jsem ukoncila studium na VS, tudiz od cervence nejsem student a od cervence jsem si zacala platit nemocenske, ale jak tak na to koukam, tak ty dny co musim byt pojistena mi asi o mesic nevychazi, tj. nejsem pojistena dostatecne dlouho. Kdybych ale prinejhorsim nemela narok na materskou, tak rodicovsky prispevek se snad dostava plosne, tedy dostane ho kazdy? Achjo, to uz sest let pracuju, i pri studiu, furt na socialce i jinde platim plno penez, dostuduju a nakonec nedostanu ani materskou. priznavam, ze me to docela mrzi... To je podpora mladych rodin a drobnych podnikatelu... Tak hodne zdaru a hlavne zdrava miminka. Jasne, ze penize nejsou vsechno :-)

ahoj,taky jsem OSVC a pritom jeste dalkove stusduju(jsem v posl. 5.rocniku)...a tohle je fakt veda-ted jsem to min. tyden resila s ucetnim...jako OSVC narok na PPM(dostava se prvnich 28tydnu vc. 6tydnu pred porodem), ale budem dostavat az normalni rodicovskou a az ode dne porodu(driv nam ten stat podelanej neda ani korunu!!) a nemuzem si ani vybrat formu cerpani-rovnou nam priradej spomalenou verzi, coz jsou 4roky!!!...ja jsem tak nasr....mo tfuj, kdyby mi to nebylo blby, tak bych byla sprosta jeste vic!!fakt me tohle sere!!makam jak idiot, zamestnavam statu 4lidi, platim za vse, jeste u tohos studuju a presto mi neda stat posranej zadny zvyhodneni a jeste nas podela pri matersky...budeme mit ve finale min.penez a naroku do cehokoliv kecat, nez nasi zamestnanci!!!..a jeste budu muset chodit s prckem do prace...jiny jsou v pohode teplicku doma s ditetem a maj vic penez...jooo, ale takhle to v nasem state chodi-pojdme podelavat vsechny podnikatele!!..

In reply to by nathali

ahoj Nathali, Tve pocity zcela chapu a jsem taky hodne nastvana a mrzi me to. Take roky poctive studuju a u toho pracuju a pak to takto dopadne... Proste u nas opravdu plati, ze s poctivosti nejdal dojdes. Ale nemuzeme se rozcilovat, neb to skodi jen nam a nasim mimcum a paprdum nahore je to stejne sumac... Ale je to fakt smutny...

jsme na tom trosku podobne,jestli nemas zaplacené nemocenské pojištění 270 dni, tak máš tak akorat narok až se mimi narodi na 4 letou variantu, 21 mesiců 7600 a zbytek 3800 :( :a:

In reply to by very06

Ahoj Very, a nevis jak to prakticky probiha? Na jake socialce se zada a zda musis mit pro dr. nejaky formular nebo nam da formular dr. a s tim pak pujdem na socialku? No budu se tam na te socialce muset nekdy zastavit :-) Takze pri nastupu na materskou nedostaneme nic a teprve az se mimi narodi, tak dostaneme ty davky, co jsi psala?

In reply to by Ewa

Ahojda tehulky, uplne chapu vase rozcileni, jsem na tom uplne stejne jak vy. Minuly tyden jsem byla na OSSZ a ptala se jak je to s PPM a rodicovskym prispevkem. Jelikoz na PPM jako OSVC a studentka nemam narok budu od data porodu dostavat pouze rodicovsky prispevek a jedorazove porodne. O tyto prispevky se zada na prislusnem pracovnim urade (alespon u nas to tak je:). Je dobre si tam zajit tak mesic dva pred porodem a vyplnit formulare.

In reply to by Ewa

u mě to probehlo tak,že mi doktor dal papir se kterym jsem sla na socialku no a tam mi řekli,že jsem si neplatila nemocensky pojisteni,takze proste nemam na nic narok dokud se malý nenarodí :( takže tak no a pak budem dostavat to co jsem psala a já si celou dobu naivne myslela,že budu brát hodně peněz :s: no a nakonec nic z toho :O

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka