Zapití miminka!

16.12.2008

Ahoj Rozárky!
Už dlouho jsem se neozvala, jak se vám všem daří? V neděli mám první termín, už aby to bylo už si připadám jako mobidik. Ale mám problémeček. Měla jsem poměrně hlasitou výměnu názoru s manželem. Je v přestavitelstvu fotbalového klubu a má taky poměrně dost přátel. Taky bydlíme na vesnici a můj muž je dost oblíbený. Stručně řečeno má hodně přátel a představte si, že každý chlap ve vesnici by byl už nejraději, abych porodila a aby byl důvod k pití zadáčo. Jsou natolik sprostý, že když mě někde potkají tak na mě halekají, co prý tu ještě dělám. Dokonce už mi někteří známí volají, jak to u mě vypadá a jak to vidím. Jsem z toho čím dál víc zdeptaná. Nejsme na tom vůbec špatně finančně, ale příčí se mi jen to pomyšlení, že by si měl někdo opíjet na můj účet. Řekla jsem mužovi, že si to nepřeju a on mi tvrdí, že to musí, jak by vypadal a podobně. Dělá se to tady tak, nechápu to. Neřeknu půl slova, když to oslaví rodina, ale proč úplně cizí chlapi mají utrácet moje peníze, myslím si, že se dají využít na ledacos příjemnějšího, než na opice pro známé a že do další pařby budou všichni povídat jek zachlastali na narození mého dítěte. Jaký je váš názor na to slavení a zapíjení miminka?
Mimochodem jedinej kdo má nárok na oslavy jsou právě maminky, které si mimnko vynosí, porodí a celej život piplají. Nemám pravdu?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já tedy nevím, ale zastávám názor, že miminko se zapít má. A čím víc tím líp, je to na jeho zdraví. Naše miminko se bude zapíjet tuto sobotu a osobně bych byla moc zklamaná, kdyby ho nikdo zapít nechtěl. To je můj osobní názor. :a:

Ahojky!
Můj manžel je hokejbalista... a taky se s celým týmem chystá na to, až zapijou narození naší Martinky... Moc o tom nepřemýšlím, protože si myslím, že je to správný. Manžel si na to trošinku víc přividělal a jak znám chlapy z jeho týmu, tak mu něco určo koupí. Myslím si, že to neni nic špatného... ale každý má na to svůj názor...

tak koukam ze je to vsude stejny..muj pritel je fotbalista takze ma taky spoustu kamaradu i kamaradek...a taky uz planuje jak pude s kamaradama zapit ze se narodi prcek..absolutne s tim nesouhlasim ale je opravdu tezky mu to vymluvit..jediny co udelal je ze si nakou chvilku uzil a udelal mi mimco -) zapijet bychom meli my maminky..ktere se s mimcem tahaji maji ruzne potize,nevolnosti a tak...jenomze mi bohuzel nemuzem-) tak jestli toho svyho dokazes presvedcit o tom aby pit nesel taky mi prosim napis jak jsi to dokazala-)

to s tebou naprosto souhlasím, nelíbí se mi tahle tradice, Ti chlapi aby se to miminko narodilo, proto udělají úplné minimum ( jen si užijou :s: ) no a my miminka nosíme, pipláme,... a pak to vlastně ani oslavit nemůžeme, protože kojíme a hlavně si myslím, že se jen tak od mimi nebudeme chtít ani hnout - alespoň já asi taková budu :) moje tchýně je také proti tomu a když říkali, že by schválili týden otcovskou dovolenou, tak jen řekla, jen ať mažou do práce, to by akorát měli jen týden na chlastání navíc a prdlačku by té mamině doma pomáhali :)

Muj muzik je fotbalista.....a takze taky to znam,ale muj teda nikam nechodi nemuze bo porad hraje...
A jinak vzdycky chlapi zapijeli miminka tak to proste je.....ja uz se taky tesim az pujdu zapit Terinku :s:

Ahojky Caroll, bohužel je to tradice. S manželem jsme se dohodli,..... teda já navrhla a on souhlasil, a dokonce si to prý tak i sám myslel, ......že v porodonici bude s námi a první týden doma taky, pak si to oslaví s chlapama (ale s finanční mírou ;) - pozve jen ty nejbližší kamarády). Jen ať jde, to bude můj dárek za ty moje psycho výkyvy. :00: :s:

Ahoj,tak u nás to bude to samé co u vás,ale ještě s tím,že můj manžel je Slovák a tím pádem k tomu přibude ještě jedna oslava na Slovensku-na vesnici.......Take nemám radost z toho,že to bude platit on,ale chápu,že je to už takové tradiční a on je hrdý otec už teď.Vím,že nás nenechá na holičkách a tak mu v tomto nebudu nějak extra bránit.....Jen mu musí být jasné,že budu brblat a to dost ;)

Kazdej k tomu pristupuje jinak a je to vec osobniho nazoru. Muj manzel Dadulku s kamarady nezapijel, nechtel. Ze pry bude radsi s nama, nez se nekde s kamarady zmatlat. A kdyz jsem pestala kojit (to bylo bohuzel dost brzo, uz po 7 tydnech), tak koupil moje oblibeny sano a zapili jsme Dadulku spolecne.

ahoj caroll,
ja jsem driv taky byla toho nazoru, ze se chlapi jen opiji jak ty pises zadarmo, me to prislo, ze si hledaji duvod, proc se opit ... ale pak jsme se seznamili se super partou lidi a tam uz se zapijelo miminek a zapijeli se skutecne od podlahy. Vetsinou tam sli chlapi a nekdy s nima jejich partnerky a atmosfera byla fajn. Probihali i akce, ze zenska sunda podpordu a chlapi do ni vybiraji penize pro maleho ... a tak podobne.

Takze cekam, ze az se malej narodi a jeste si myslim, ze to bude o to vetsi, ze je to kluk - prvni myho muze a vysnenej, takze alhokol potece proudem a bude se slavit. RAdeji si rikam, hlavne at je co slavit, at je malej v poradku, at si slavi jak chce. Ale podle me je dulezite, aby nejdriv manza ty svy zensky podekoval za mimi, aby s ni ten zacatek sdilel v porodnici a jasne ji dal najevo, jak se rad, ze pro nej to miminko donosila a porodila a ze je ma oba rad a kdyz tohleje schopen udelat, tak at se pak klidne ozere, ale uz od zacatku musi fungovat jako tata. i kdyz ze zacatku je potreba spise jako partner.

A co jsi popsala za tu situaci u vas - tak je naprosto jasne, ze kdyz je manzel nebo partner znamej na vesnici, tak ze by mu to kamosi asi neodpustili. Tak k nemu bud schovivava, treba to tolik neprezene. ;)

SilvieS

Je to taková tradice, ale samozřejmě v rozumných mezích. Já vím, že mladý naši malou taky zapije, pravděpodobně s mým otcem, protože jeho rodiče jsou abstinenti, pak asi se svou sestrou a jejím přítelem a dobrých kamarádů má jen pár, takže se nemusím bát, že by utratil nehorázné peníze. A v tomhle ohledu je rozumný, takže poručí jednoho, maximálně dva panáky a to je všechno. Stejně mu bude zle, znám ho a tvrdé v kombinaci s pivem mu nedělá dobře. Ale lidi jsou svině, jak mají možnost ožrat se zadarmo, tak se hned vnucují. Normálně by si vás nevšimli, ale pak jsou najednou všichni velcí kamarádi.

ahoj, zapít ? proč by ne? ale platit celý vesnici???, no nevim no... já bych s tim rozhodně nesouhlasila,... to je důvod? spíš by měli platit vám...

tak já tě chápu a taky by mě to štvalo.Je fakt že mužskej taky plánuje jak zapije mimčo ale mě to vadí ale jen proto že on se bude bavit a já budu v nemocnici.Já k smrti nesnáším nemocnice natož tam spát.Můj první muž syna nezapíjel prý počká až ať si ťukneme spolu že je to moje zásluha že přišel na svět a taky to tak bylo.No a nynější partner si to plánuje už co pomalu víme že jsem těhu.Se známýma plánujou a já vždy jen smutně sedím a pak konstatuju hlavně že se pobavíte.Je mi to líto protože budou slavit sice mímo ale když se známýmu narodil kluk tak mi mužskej řekl jo pojedu to oslavit a já jako sám?A on jo to jen mužská záležitost a já jsem koukala jak blázen.Nakonec nikam nejel protože se chlapcí nějak nepohodly.Na našem zapíjení prý ale budou samozřejmě i ženský.No to mě tedy uklidnil.Takže holky otázka je:kdo se nejvíc nadře a jak to oslaví?Nijak ty jo.Tak jsem mu taky řekla ať za mnou nechodí dokud nepřestane po chlastu smrdět.No prej to se mnou odrodí a půjde chlastat zatím co já prý budu odpočívat.Že já na tom budu prý lépe protože budu s mimčem a on chudáček sám(tedy bude muset obstarat syna ale na to je už domluvený hlídání)Takže mě je z toho spíš smutno než abych měla radost ze zapíjení.A zařekla jsem se taky ať nepočítá s tím že potom budu něco po nich uklízet.

Moc vám všem děkuji za vaše názory. Moc si jich vážím, ať se s semnou shodují nebo ne. Možná jsem to jen špatně podala. Budu ráda, když to oslaví s rodinou a opravdu blízkými nám oboum. Prostě s lidmi, kteří tam nebudou jen ze zjištných důvodů. No přežijeme to, mě vůlastně hlava bolet nebude :///: U mě je kabrňák chlap který umí jednat diplomaticky, dá všem pocit, že to vlastně oslavil a raději myslí na maminku a mimiko u nás vlastně na obě děti. Máme doma už šestiletého chlapečka. Prostě mě jen rozlobila asi ta primitivita některých co si o to říkají a hlavně těch slepiček co využijou každou možnost toho, aby mu mohli popřát osobně, lepí se na něj samý tupý osmnáctky a to je taky možná ten důvod. Holky jáááááááááááá žárlím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :c:

In reply to by KáKa

Divila by jsi se, u nás je to teď nová moda. Je to nechutný, ale je to tak. Mám sice muže o kterém jsem zatím neměla jediný důvod si to myslet, ale alkohol, dobrá nálada, sám doma a nějaká neodbytná slépka co mu bude pochlebovat. Nechce se mi ani domyslet. A hlavně jsem to viděla a dokonce se to děje mojí nej kamarádce. Samo, že ona o tom neví, těší se na mimi a ten její hajzl..... Nejhorší je to, že to všichni víme a nemůžeme s tím nic dělat. Ale kdyby jsi vyděla ty tragédky... Svobodnej kluk si jich nevšimne a ony čekaj do rána než se nějakej tak dopije, že už i koze říká slečno. Je to hnus KáKa a zvrácennost. Přeju ti krásný den

In reply to by Caroll

ahoj, asi jsme v tehu mnohem citlivejsi na tyhle veci a vsechno si moc bereme.
Kazdopadne jestli se u vas takovy veci dejou - jako tvoji kamosce - tak mysli na sebe a drzi ho zkratka. Ale ovsem nejak nenapadne, pokud to vymyslis. jsou to holt jenom chlapi. Ale nam to vzdycky stoji za to, udrzet si dustojnost.
Nejhorsi jsou takovety, co delaji sceny ... vzdyt vis, co myslim.

In reply to by roselini

Vím přesně co myslíš, diplomacie nadevše :s: Jsme s polu už nějaký pátek a tak nějak vím co od něj můžu čekat. Je fakt, že jsem nikdy nežárlila ale teď jsem na všechno tak citlivá a ze všeho mám takový strach. Nepřipadám si atraktivní a neposlouchám svého muže, jak mi to sluší atd. Nevím je to teď ve mě snad to pomine až bude malinká venku. Ale na jeho obranu myslím si, že si moc dobře uvědomuje co má ve mě a v dětech. Chlapečka máme hodně nemocného, víš a je pro nás obrovský dar zdravá holčička, je tak trochu i nálepka za poslení nešťasný rok. A tak si myslím, že by nikdy nedal celou rodinu v sázku. Ale jak se říká nikdy neříkej nikdy. I toho co týká toho zapíjení, věřím, že se na něj mohu spolehnout a že trochu té diplomacie pochytil odemně.

:) podle me se ma miminko poradne zapit aby bylo zdravy!!!!pak uz je jen na tvym manzelovi jak si to zorganizuje,my mame vyborne kamarady,takze sice nejaka ta koruna padla,ale vratilo se nam to stonasobne,ve vybavicce obleceni atd...myslim,ze zakazovat chlapovi aby zapil sve dite je hloupost,oni proste premysli jinak nez my zenske a tak se na to taky musi hledet ;) nerikam,ze skacu radosti,kdyz druhy den v porodnici z manzela tahne jak ze sudu,ale proste prihmourim oci a preju mu to,pak bude mit starani o nas vsechny az az ;) :a: :a:

Ahojky, tak u nás úplně ta samá situace! Termín jsem měla včera, už týden zvoní manželovi telefon, jestli náhodou nezapoměl slavit a tak. Ten můj má discotéku a chodí k němu celé město, takže si umíš představit, jak se celé město třese na to, až si zadarmo ožerou držky! Já to nekomentuju, ten můj se stejně bude chtít vytáhnout (objednal i ohňostroj :00: ), ale řekla jsem mu ať laskavě pořád někdo nevolá, že až to bude, tak snad dáme vědět?!!! :?

my uspořádali večírek teda ale jediný co bylo od nás bylo prase co sme vlastně dostali a jinak každej pil na svuj účet nevim proc bychom my měli platit panaky pro ostatní nikoho to tady ani nenapadlo

Ahoj, já jsem rozhodně pro zapíjení miminek. Už jen z toho důvodu, že jsem jich pár taky zapíjela :c: Druhá věc je, že peníze zatím řešit nemusíme, takže nevím, jak bych se k tomu stavěla, kdyby peněz nebylo "na rozdávání" Přiznám se, že vůbec netuším, kolik utratil můj manžel, ale protože vydrží jako muzikant dost, jeho přátelé taky a navíc slavil několik dní, tak to byla asi slušná sumička :? Když mne přišel navštívit do porodnice, bylo vidět, že zapíjel opravdu mocně. Když mi říkal, že se v posteli i klepal, jak mu bylo špatně, tak jsem si říkala, že naše malá bude jak rybička :girl:

Ahoj Caroll, taky bydlím na vesnici a máme svoji partu kamarádů se kterou slavíme narozky a jiné podobné příležitosti. Snad už před půl rokem kámoši řešili zapíjení miminka a teď se na to všichni třepou. Naštěstí ještě neotravují po telefonu, přece jenom mám tři týdny ještě čas, jsem 37+5. Když se zapíjeli děti kamošů, tak jsme byli pozváni všichni i holky - tedy celé páry a zapíjelo se to celkem symbolicky. Zapíjení bude muset prostě manža zorganizovat. Ty peníze bych rači taky utratila jinak, ale co už. Je to u nás ptostě taková tradice, hlavně doufám, že se moc neožere. Hlavně tam budou i holky, tak na ty hovádka boží dohlídnou. :spid:
Podle toho co píšeš, ti asi nezbude nic jiného, než zatnout zuby a nechat ho mimi s kamarády zapít. Víš jak je to na vesnici, to by tě pak všichni těžce roznesly a řešila by to pak celá dědina. Už slyším, jak by tvého manžu měli za podpantofláka a tebe ... rači ani nemyslet, víš jaký jsou chlapy. Zkus to ještě promyslet, vím, že je to těžký a máš vztek. Úplně tě chápu. :a:

Ahojky, tak u nas sa nic nekonalo. Manzel nepije..i ked vlastne v praci si dali..a tiez hovoril, ze to musel..ze jak by vypadal..to je asi chlapsky udel :s: :!k: chudackovia malinktii :) ale ne..tak pokial je to v medziach normy, tak to berem...ale pokial kvoli tomu minu prasulky na nieco rozumnejsie, tak je to blbost :) vseho s mirou

Ahojky, mů přítel si našeho klučíka taky pěkně zapil... a nic jsem proti tomu neměla. Co se týče utrácení našim peněz, tak samozřejmě že koupil do placu nějakou tu lahev šampusu nebo nějakého panáka, ale s našima známýma to chodí spíš opačně... když se něco slaví - ať už miminko, narozeniny nebo cokoliv, tak panáky kupují známí právě oslavenci... to je příjemnější :wink: Asi bych manželovi dopřála tu radost, oslavit narození svýho mimča, ale nemusí zvát všechny známý a neznámý... trošku s rozumem. No přeci by ti známí měli taky pochopit, že ty penízky teď budete potřebovat spíš na plínky, než na alkohol :s:... asi by mě nejvíc štvala ta drzost těch lidí, že si o to ještě tak trapně říkají, ale "zápitek" bych mu určitě neupírala. Hodně štěstí, rychlý porod a zdravé miminko přeje Danielle a Filípek :papa:

Ahojky, tak já proti tomu, aby můj přítel našeho mimíska zapil nic nemám,chlapi to prostě berou jinak, mají radost, tak myslím,že na tom není nic špatného ;) samozřejmě tím nemyslím,aby byl týden v lihu... :s: navíc mám slíbený, že až budu mít odkojené, tak si sem tam mimíska vezme na starosti jen on sám a já budu moct taky někam vyrazit a zpětně mimíska zapít :one:

Ahojky možná že mě tady taky pár holek odsoudí,ale já jsem taky proti tomu zapíjení. Taky bydlíme skoro na vesnici a úplně se mě to příčí. Budiž ať si to ten chlap zapije s rodinou, na zdraví miminka,ale taky nevidím důvod proč by měl platit celé hospodě, a to je slušně řečeno. My ženské se vlastně v porodnicích málem trápime, že to tak nazvu a chlapi jen a jen myslí v tomto případě na chlast. Takže držím palečky ať to u vás dobře dopadne!!! :cc):

asi se to opravdu dělá všude. Prvního syna manža taky tak zapíjel, mlčela jsem a teď mě překvapil a nikde nebyl. Kdo z kamarádů přišel dostal pivko nebo panáka a toť vše. Jen to trochu uvedu na jinou míru, snad se nebudeš zlobti. ;) Nejde o tvůj účet, ale o zapití miminka. ;) samo všeho s mírou, nemyslím, aby propil výplatu nebo byl týden v lihu! Prý jsou dětičky pak zdravé :s: :a: :a: :a:

Ahoj, plne s tebou souhlasím. Já jsem skončila šestinedělí, ale manželovo zapíjení ješte prij neskončilo. To bylo taky kamarádi, pak v práci a ješte ho čaká brácha a bratránci. Minul už přes 4000,- Kč a ja trčím doma a starám sa o naše miminko. Samozřejmě mi to nevadí, ale kdy půjdu zapít já, vždyt my aspon máme čo zapíjet. 9 měsícu strachu a pak tú bolest u porodu. Ano, chápu, že je to pro zdraví miminka, ale prechlastat plno peněz, které jsme mohli investovat inak, no, nevim :n: Jsem za to aby zapíjeli jednou a jen s nejbližšími. Ale my to asi nezměníme. Tak hodně štěstí s miminkem :one: a krásné svátky :qu:

jééé to je hezká diskuze :qu: taková sympatická :one:
tak plně souhlasím že mamina si to vytrápí a nakonec je zavřená s mimískem v nemocnici a nejí nespí a strachuje se o to malé bezbrané nic které má jen ji :c: a tatík místo aby byl s nimi tak si léčí kocovinu :pig: Tatka je taky taková VIP a už i jeho děsí co bude po porodu :jawdrop: :sick: ted je navíc pořád s námi(přenášíme)a kamrádi otravujou a přesně jak říkáš,nejapný komentáře..Ovšem našli se tací kamarádi,kteří už nahánějí kdo přidá do zavinovačky :qu: což si myslím že je užitečnější než to spláchnout do WC že??Jen je otázka aby právě tatka ty korunky v bezpečí odevzdal :00:
PS.nevím jak u vás ale tatkovi hrozí útrata mého půlročního výdělku což mi sakra děsí :§)

já na tom nevidím nic špatného, prostě miminko se zapíjí a čím víc se zapíjí, tím líp, aspoň bude zdravé. Honza ho zapil snad s každým, koho potkal :) A vůbec mi to nevadilo :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jsem ráda, že se mnou někdo souhlasí. Honza se mnou byl celou dobu v porodnici, strašně mi pomáhal a říkal, že kdyby mohl, tlačí za mě :) Prostě tak je to uzpůsobené, mamina to nosí, taťka se stará o uživení rodiny a tak. A zapít se miminko musí, by pak nebylo zdravý!!!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já ti ani nevím, jeslti to Honza někomu platil. Jako asi kapele jo, doma jo, ale těm ostatním, to myslím že už pil každý na svůj účet. Neví, proč když to chtějí zapít by to měl platit tatínek...max. nějakýho panáčka, to jo, ale jinak.

Ahoj! tak ono se to tak asi dělá všude! mě se to teda taky nějak extra nezamlouá! já do toho manželovi nějak nekecala, nechala jsem to jen na něm! a n mě mile překvapil, s nikým to nezapíjel! prostě žádnou opíječku nedělal!Katka a Vivi

In reply to by Gasinka.

ahoj Gasinko, chtela jse se zeptat, kdyz jsi male davala jmeno Vivien, ktere neni v kalendari a ani neni z tech nekalendarnich tradicni, jestli jsi musela dopredu jit na matriku nebo jestli jsi to do porodopisu mohla naspat bez reci. Diky za odpoved.
Mimichodem moc hezke jmeno, libi se mi netradicni divni od pismenka V. a Vivien je moc krasne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka