oběd rohlík ?

16.12.2008

holky, můžu malýmu do toho zeleninovýho příkrmu nadrobit rohlík? včera jsem mu po svačince dávala kousíčky a šmakovalo mu to. Tak jestli mu to můžu takhle udělat?????

Ted už je sice po obědě,ale já bych ho dala,já ho občas dávám Natálce s přesnídávkou,nebo s jogurtem,rozhodně bych neřešila,že se po tom přibírá :00: četla jsem,že dítě do 3 let se nemá v jídle omezovat,natož držet dietu,beztak to všechno vyběhaj.Naopak celozrnný rohlíky děti nesměj,protože ho neumí strávit :a:

Ahoj Ivko,
já bych mu rohlík klidně dala - naší Katy (6,5 měsíce) už jsem taky dala na cumlání rohlík. Sice ho ještě neumí kousat, jen ho ožužlá, ale je s ním spokojená (jen jí musím hlídat, aby jí nezaskočilo). Taky jsem si říkala, že rohlík tak brzo dávat nebudu, jenže Katy zeleninku prostě nechce a jíst nebude, takže zkouším, co se dá, aby si zvykla i na něco jiného, než jenom prsíčko.

In reply to by Suza

ahoj Suzi, a jak řešíš polední příkrm, co všechno jsi už vyzkoušela? Našemu to zezačátku docela jelo, ale pak se bloknul a od tý doby stím bojujeme :( občas babi udělá polívku s jíškou, tak mu to jeden den jede - jak kdyby týden nejedl a druhý den už zase nepapá. ale co se týče kupovaný zeleniny s masem, takk to neeee vůůbec. tak přemýšlím čím ho přesvědčit :hu: :\/:

In reply to by ivkahof

Tak to máme úplně stejný - Katy prvních asi 10 dní docela mrkev jedla (tu kupovanou), dokonce jsme vyzkoušely i jiné druhy (brambor, brokolici), ale pak se sekla a od té doby prostě odmítá. No řeším to dost těžko - vždycky jí něco nabídnu a ona to ochutná a odmítne. Teď jí dávám takovou menší pauzu - pár dní jí nic nenutím ani nenabízím. A vážně uvažuju nad tím, že na polední příkrm na čas rezignuju a zkusím kaši k večeři...
Dneska mi mamka říkala, že já taky zeleninku nechtěla, že mi chutnalo jen ovoce a kašičky, tak je nejspíš Katy po mně. Ach jo.

In reply to by Suza

no my taky 10dní uplně ukázkově :!k: :hu: ale teď do něj aspoň 3lžičky nacpu, ať se mu to líbí nebo ne :\/: a pak má půl hoďky pauzu a pak dostane sunar.
Jinak jsem mu zkoušela kolem 17h kaši a pak mi to hodil, a když jsem mu jí udělala k večeři tak zase nemohl spát, jak pořád brkal :00: měl to těžký do bříška. Johanka mi radila koupit rýžovou kaši od nestlé, tak jí zítra koupím a zkusím, ale aby zase jedl celý den jen ovoce nebo jogurt :? není to špatně? neměl by taky trochu tý zeleniny :§) :§) :? :? To je práce s nima :cc): :cc): :girl: :girl:

In reply to by ivkahof

Teda o tý kaši mi to ani neříkej - to je moje poslední záchrana :a\|: Já si myslím, že časem si na zeleninku zvykne - třeba až ji bude moct sám kousat nebo až ji budeš moct nějak ochutit. Mně třeba dušená mrkev chutná, ale tu Kaččinou rozmixovanou a bez soli a cukru bych taky nejedla :n:
Jsou to zlatíčka, ale je to s nima těžký :!k:

In reply to by Suza

no ten náš prcek mi blinká od začátku, i když mu zelenina jela, ale po hodince jsem pak na dece nacházela ublinknutou zeleninu, takže má asi citlivější pupík, doktorka řekla že je to normální, ale kamarádka má stejně starýho kluka a ten baští uplně normálně a neblinká :? takže vy byste problém mít neměli :hu: jinak mě chutná ta jejich mrkvička od Hippu, ty jí maji dobrou :hu:

In reply to by ivkahof

Katy blinkala jenom poprvý, pak už ne. Jinak dneska jsem jí uvařila domácí bramborovou kaši - dala jsem do ní svoje odstříkaný mlíčko, ale ani náhodou. :n: Tak jsem v lékárně koupila tu rýžovou kaši od Nestlé a po neděli jí zkusím k večeři. Teď jí dám pár dní pauzu. Tak pak zase napíšu, jestli jsme uspěly. :hu:
:a: :a:

myslim, ze na rohlik je jeste brzy...ja osobne bych 7 mesicnimu diteti rohlik nedavala, ale zalezi na tobe...ty jsi jeho matka :)

hoooolky tak to taky nepomohlo, prostě zeleninu :n: :n: :n: :n: :n: :§) :§) já už nevím jak ho přesvědčit :n: :n: ani domácí ani kupovanou ://:

ahoj Ivko, já malému už každé ráno dávám na snídani rohlíček namočený v mlíčku, a ten to tak baští jak něco :a\|: :hu: :hu: moc mu to chutná, tak určitě můžeš ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ivi ale u tebe bych dala radsi sunar nez klas. mliko - s tim citlivym zaludkem u malyho bych se bala.... ;) a nebo mliko prevar aspon na 3 minutky - ja to tak radsi delam :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky