Soukoma anketka _ Nekojicí maminky prosim prosim....

16.12.2008

Holciny jak asi vite nekojim ale mam par dotazku nebo bych potrebovala rady a typy... vypada to spis jako anketka :)

nedavno mi tu jedna mamka poradila jak to delat abych mela porad vodu na UM teplou. Prevarit a nalit do termosky....

1, delate to nekdo nejak jinak??? at mam predstavu i jine pripravy mlicka???

2, varite to z kojenecke vody v lahvich??? nebo z ceho jineho....

3, pokud to varite z tehle vody a davate do termosky... delaji se vam jakoby bile srazeniny na dne????jako by kal ale v bile podobe?

vypada to hrozive... z normalni vody z kohoutku se mi to nestava.. jen z kojenecke... je to normalni???

4, a navic... malemu delam Nutrilon AR. Davam nejdriv 140 ml vody a pak Nutrilon, ale at delam co delam, at tresu at tresu, zustavaji tam zmolky nerozpusteneho mlika.. to je taky normalni????

5, Davidovi bude za chvilku 3 mesice... Dietniho Nutrilonu mi snedl maximalne 100 ml... AR sni 150 :) na krabicce je neco jineho ja vim, ale ma to nektera taky doma????

Neznam osobne nikoho kdo nekoji tak se chci poradit s vami.... Moc prosim o jakekoliv reakce, rady, typy a podobne...

Vubec si nedovedu predstavit jak se co spravne dela... prislo mi spravne tohle, ale uz si nejsem jista...

Opravdu moc diky

ahojky neodpovím ti přesne po odtázkách ale v celku...ráno vstanem a dáme ve sklenené míse vodu do mikrovlnky na 5minut litr a dame to male do termosky...kal se mi nedela, ten se mi delal z konve nebo hrnce ale z mikrovlnky ne....občas žmolky jsou, ale když to das do vody a pak převařenou do mikrovlnky - ve flašce na 0,30minuty a pak protřepeš ,tak počítej do10 a je to v poho...spon já to tak dělám =)...a vodu teda koj, používám do ted a i v ni male vařím..do 1roku mi to doporučovala dr..páč když dělam male brramburky tak tam trosku vody necham a ředím to..tak se měj moc krásně peta

Ahoj, tak já připravuju mlíko takto:
1. Vodu mám dopředu uvařenou a přesné množství na dávku mám nalito v malém hrnci. Ohřívám na sporáku a trvá to asi 3min. Kámoška zase ohřívá vodu v mikrovlnce.
2. Kojeneckou vodu jsem používala do 3. měsíce, pak už ne.
3. Co si vzpomínám, tak u některých vod se to dělalo.
4. To nevím, my dáváme HA a ten problém s rozpustností nemá. Takže ti neporadím.
5. Náš bobek taky pil víc, než v uvedený "věk" měl a teď to máme zase naopak. Kyne jedna báseň a přitom pije jen po 150ml a měl by prý pít víc. Takže tabulky bych neřešila...

1) takhle jsem to delala, kdyz jsem chodila ven, ale jeste jsem tahala studenou na redeni. Pokud jime doma, tak vodu na pozadovanou teplotu ohreju v mikrovlnce (to je otazka par vterin).
2) z kojenecke vody (napr. Aquila, Fromin, proste, co zrovna maj)
3) taky se nam to dela, to jsou mineraly, s tim nejde nic delat. Proste to cas od casu vymeju octovou vodou a je klid
4) taky se mi to obcas nepovede rozmichat (micham tretinu AR a dve tretiny normalniho), ale to je ted tim, ze malej uz pije hodne a v ty lahvicce uz neni tolik prostoru na to michani a taky ne vzdycky mam cas to poradne promichat
5) ja jsem mu nedavala taky podle tabulek. Prece ho nenecham rvat hlady. Myslim, ze pokud neni vylozene tlustej, tak je to jedno.

kdyz chystam mliko tak jen ohřeju nebo převarim trochu vody a smicham s tou chladnou. 2. Vařim vodu z kohoutku mame hodne kvalitni. Zpočatku jsem kupovala kojeneckou a přesně jak píšeš byly tam fleky bile a tak jsem to zmenila. 3.už jsem odpovedela. 4.Ja jsem Ar nedavala tak nevim. Ja davala Comfort. A ted uz davam 2 je nam skoro 7 měsicu je to zelena krabice a vždy se pěkne rozpusti. 5 a davej tolik kolik vypije. Ja davala i vic než je na krabici. A ted uz maly někdy ani nevypije to co mu nachystam. A věř tomu že těch chvilek kdy si nebudeš jistá jestli je to tak spravně bude ještě hodne. Mne to taky jeste obcas prepada ale to je normalni. chceme pro ty prcky přece to nej.

AAhojky...
Štěpánek má 9 týdnů a dva dny...
nutrilon těžce snáší, dneska jdem do poradny a vyměníme za hipp, ale
1. vodu si předem uvařím v konvici a pak ji jen přihřeju, tohle dělám v noci, přes den většinou svařím a pak ochladím
2. voda z vodovodu...jsem z vesnice a máme tu v lese vlastní zdroj pitný vody...tohle myslím není problém...
3. nedávám do termosky
4.AR je šílená sračka...malýmu to doktorka taky dala, protože ublinkával, ale tohle..to je něco...nešlo mu to ani vycucat z lahve a to měl dudlík pro půlroční děti!!! navíc ho to strašně tížílo v břišku, natahovalo ho stejně, jen to nevyblil..takže mu to nedávám
5. dej mu kolik potřebuje, je to jedno, je to už velkej kluk...mě štěpán 160 pije už od 3 týdne...krmíme i 6x denně a na noc pije 200ml zahuštěný vločkovým vývarem :-)

1. Já si dělám mlíko do zásoby a po zchladnutí ho dávám do lednice. Vydrží tam 24 hodin, ale tak dlouho ho tam nemívám. Dělám si dopředu dvě dávky.
2. Já vařím z vody z kohoutku. Nejdřív jsem ho dělala z kojenecký, ale teď už ne. Malýmu jsou tři měsíce a žádný problémy s tím nemá.
3. Do termosky nedávám.
4. My pijeme Bebu HA. Žmolky v ní nezůstávaj. Vždycky to zamíchám a je to v poho.
5. Kuba tý Beby vyžahne 180 ml vody + 6 odměrek, takže je toho 200 ml. Krmím ho pětkrát denně. Na plechovce je napsáno, že má vypít 180 ml, takže je to myslím dobrý. Tlustý nejsme, tak dávám, co vypije. I doktorka mi řekla, že ho nemám omezovat :°: .

1. Přes den mlíko dělám z čerstvě převařený vody a pak chladím. Na noc si mlíko předvařím a šupnu ho do ledničky. Adámek jí jen jednou v noci, takže mi stačí jedna dávka. Když začne pobrekávat vstanu, flanděru šoupnu do mikrovlnky na 55 vteřin (900W), promíchám lžičkou, ochutnám, zda je teplota OK a jde se krmit. Do termosky jsem si vodu dala jen jednou, když jsme s malým cestovali.
2. Vařím z kojenecké vody v lahvých.
3. Žádného kalu jsem si nevšimla.
4. Dělám Nutrilon Comfort. Nejdřív naleju 180 ml a pak přidám 6 odměrek. Mám zkušenost, že když to sypu hnedle do té vařící vody, tak se mi sem tam nějakej žmolek udělá. Když nechám vodu chvilinku odstát a nasypu Nutrilon pozdějc, většinou se mi žmolky neudělaj.
5. Adámkovi bude 5 měsíců a dávám mu 5x denně 200 ml. Někdy je vypije a někdy trošku nechá. Nechávám to na něm. Když byl mladší, tak jsem většinou musela dávku zvýšit cca o 14 dní dřív, než je v návodu na krabici. Naše dětská doktorka vždycky jen řekla, že je velkej a potřebuje holt víc.

Ahoj Hani, tak já jsem malou plně kojila do 2 měsíců, pak jsem do 3 měsíců přikrmovala a pak už jsme měly jen Bebu HA.
1,já si vždycky převařila čerstvou vodu, do termosky jsem jí nedávala, ale to je jen na tobě jak ti to bude vyhovovat ;)
2, do půl roku jsem kupovala kojeneckou vodu (zanechávala fakt hodně ten bílý povlak jak o něm píšeš) o pak normálně vodu z kohoutku. Tu už teď převařuju v rychlovarné konvici ;)
3, viz 2
4,tenhle druh mlíčka jsme neměli, tak nevím, ale možná je to tím, že máš studenou vodu.
5,z vlastní zkušenosti vím, že dítě si řekne samo, kolik chce, podle tabulek se nedá řídit. Pokud ja malý spokojený a přibírá, je všechno v pořádku. Malá jedla taky vždycky míň, než na svůj věk měla, prostě nebyla takovej jedlík :hu:
A závěrem ti chci říct,ať se z toho nestresuješ, za týden za dva si zajedeš svůj systém a budeš mlíčko dělat i se zavřenýma očima :///:

1/ vodu si většinou převařím čerstvou a ochlazuji. Na noc si připravím vodu do 2 flašek kdyby se malá vzbudila ať nemusím šaškovat u kohoutku.
2/ kupuji kojeneckou vodu (Dobrou vodu) z kohoutku nepoužívám, máme ji hrozně tvrdou a myslím, že je lepší pro mimi kupovat vodu opravdu kojeneckou určenou pro ně
3/ ten bílý kal se mi také už udělal ale většinou když koupím vodu v 5l barelu. Z Dobré vody se mi to nestalo vůbec
4/Žmolky se nám dělají také pořád. Třesu jako blázen a jsou tam :?
5/Denisce :h: bude zítra 5 měsíců a dávám jí Nutrilon AR, vypije mi 120ml vody + 4 odměrky víc zatím nevypije. Dlabe po 2 hodinách. Zkoušela jsem jí dát 150 ale to nevypije(to musí být opravdu hladová, aby to vypila)

1.Většinou si vařím pokaždý novou vodu a chladím, ale ta termoska je lepší.
2.Nutrilon dělám zatím z kojenecké vody, teď nám byly tři měsíce, časem určitě začnu z vody z kohoutku.
3. Žádného kalu jsem si nevšimla.
4.Co se týče těch hrudek, málokdy se mi stane, že tam nejsou a to taky třepu a třepu.
5.Ve dvou měsících Míša pil dávky pro tříměsíční miminka, ale myslím, že se musí brát v úvahu taky ty kila, Míša je větší, takže mu vařím větší dávky, na noc mu dělám 180ml.Většinou spí celou noc, tak nám vypadne jedno krmení a doháníme to pak přes den. Máme taky Nutrilon AR.

takže:
1. dělám to stejně
2. vařím z kojenecké, ale časem začnu vařit z kohoutku, máme vlastní studnu, akorát je tam hodně vodního kamene
3. ten kal mi to dělá taky.....voda ve flašce je normálně čirá ale v termosce se mi usazuje "TO BÍLÉ"
4. taky občas prokládám Nutrilonem AR ale jen dvakrát se mi stalo že by se nerozmíchal uplně všechen..... Ale zaráží mě ta dávka vody 140ml... dává se 120 (na 4 odměrky) a 150 (na 5 odměrek).... o 140ml nic nevím
5. malej mi sní normálního nutrilonu taky 130 zhruba...a Arkového 160 (ale už jsem přišla na to proč, protože ten normál. je řidší a já mu ho dávala z dudlíku s tou nejmenší dírkou, a ten ar je hustší tak jsem mu dávala větší díru....a jemu se nechtělo tahat....teď jsem zrušila už všechny s malinkou dírkou protože už má 5 měsíců a myslím že bude stíhat polykat tou větší dírkou i ten normální nutrilon...

klidně se ptej, od toho tady jsme ne?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky