kojit-nekojit?????

15.12.2008

ahoj všetkym kojícim mamkám...mam doma 5tyždnovu holčičku..zatial plne kojime....uz v porodnici sme s kojenim mali problemy,mam sploštene bradavky a musim použivat klobučiky....malá mi príde nespokojná,musím kojit á hodinu,v noci vydrži i 3hodiny ale musím sa hrozne omedzovat v jedle...malu hned nadyma a v noci sa budí na prdíky a strašne heká jak jej to neda spat.... pijem fenyklovy caj,masirujem bruško a na noc davam sab simplex a nepomaha. dalej sa mi zda že mam menej mlieka,prsia už niesu tolko naliate a musim jej davat z obidvoch.... pijem denne 4litre,čaje na podporu kojenia a i tak mam pocit že mam prsia prazdne....psychicky ma to dost vyčerpava a premyšlam o umelej vyžive.... stale sa rozhodujem,na buduci tyžden ideme v pondelok do poradne a chcela by som to s Dr.prebrat.... jak sa mam ale rozhodnut?

Kliknutím vložíte smajlíky:

taky jsme ukrutně bojovali, v porodnici jsem měla zánět obou prsou a ačkoliv byla prsa nalitá k prasknutí, tak prostě mlíčko neteklo, každý tři hodiny jsem si brala elektrickou odsávačku, hodinu odsávala a odsála max. 20 ml. hrůza, takže malej šel z porodnice s flaškou, já s antibiotikama. ale nevzdala jsem se, i když jsem byla na zhroucení, pořád jsem přikládala a protože to fakt bolelo, tak přes klobouček. asi ve 4 týdnech se nám povedlo od kloboučku upustit, ale pořád nebylo dost mlíka, takže jsme pořád měli v rezervě UM, kdyby bylo třeba. přikládali jsme celý šestinedělí po hodině a z obou prsou a spravilo se to. a stálo to za to bojovat. teď je mlíka akorát a kojení si doslova užívám. taky jsme trpěli na prdíky, používám teď probiotický kapky je to super, strašně nám pomohli. A co se týče nalitých prsou, taky je nemám nalitý, ale ono je to jedno, hlavně, že se nají, ne? taky jsem zjistila, že miminka sajou jinak než odsávačka, takže si stejně vždycky vezmou víc, než si myslíš a když je necháš vysát prso "do dna", tak tvoje tělo bude vědět, že má tvořit víc. je dobrý když kojíš z obou začít pokaždý tím, kde jsi naposledy skončila, tak zajistíš, že ho vezme celý. a ohledně čaje, mě se třeba černý čaj vůbec neosvědčil. naopak mi pomáhá roibos, nevím proč, a hlavně musíš je pít teplý, to pomáhá. a meltu. mě ten kojící čaj moc nejede, asi už jsem ho přepitá.
hlavně se nevzdávej, zruš všechny návštěvy a věnujte se jenom sobě. a můžeš zkusit ty kapky, jsou dražší, ale jestli ti je někdo může přivézt ze slovenska, tam vyjdou na míň než půlku.

Ahojky mamino,
ja nekojím z prsů ale odstříkávam a dávam malý z láhve a to od počátku ( i v nemocnici-císařák ). Malá se u prsů hrozně unavila a vypila tak asi 20 a méně. těď vipije z flašky aj 130ml. Koupila jsem flašky od Aventu ( protikolikové ) a jsou výborné. Malá se spokojená a já také. Také jsem pila čaj ( tekané pro maminky ). Tvobu mléka jsem zvýšila tím, že jsem po odstříkání ( pomocí pákové odsávačky ) pak odsříkala i ručně a často. Mezi jídlem malé jsem odstíkavala ručne i několik krát. Měla jsem pak mléka na rozdávání ( také zamrařuji-jsom k seznání takové sáčky do mrařáku). A asi tak kdy bylo malé jako tvý holčičce tak jsem dávala na noc nutrilon. ( pozor ale jenom jednu flašku a dodnes jsme u toho zůstali a jsou nám témněř 3 měsíce ). Malou si vykoupu tak kolem 10 večer a pak dám flašku nutráče a malá mi spinká až do 8 rána... super. Nechávej malou po každém jídle odříhnou a v průběhu kojení také... je to důležité ( vypije více a nemá pak prdíky ).
Neboj sa dávat i malý čajíček po lžičkách... já dávala a dávám ten 100 procentí feniklový čaj ( vždy čerstvý ). Nezapomeň sterilizovat láhve a tak.... Nevzávej s kojení ještě to potáhni tak do 3 měsíce a déle jak to jenom půjde...
to je jedno jak do ní kostaneš svojí mlíčko, jestly flaškou nebo prsem...hlavní je, že má tvoje mlíčko ve kterém jsou protilátky k nemocem a výžívní to je víc než nutrilon nebo sunar...
Malá když pije z flašky tak máme vypito cobydup a když pila z prsů tak to kojení se nám protáhlo i na 1,5 hoďky a pak malá byla mrzutá a stále hladová.... Teď je pokoj a já mám čas na vás i na sebe.
Přeji vám holky hodně zdravíčka a pohodové svátky. papa Henka a Laura

kojení bych určitě nevzdávala. Proč kojíš co hodinu, nevydrží ti déle, zkoušela jsi to? Ono jí pak taky může bolet bříško z častějšího kojení a taky jestli kojíš z obou prsou, může si vytáhnout jen to přední mléko a na zadní už se jí nechce a tak se odtrhne. Zkoušela bych jí co nejdéle přikládat k tomu jednomu, aby si vytáhla to zadní mléko na jídlo. Prsa mít nalitá nemusíš. Jsou maminky, co prostě prsa nalitá nemají a zdá se, že tam nic není a miminko se přesto nají. Určitě bych nezvdávala a vydržela, kojení je k nezaplacení.

Ahojky ja to bohužel vzdala :-( měla jsem cisařak malej už byl zviklý s nemocnice na vlažku sice jsme v nemocnici bojovaly ale chudak se stekal tak třeba po 40 min.stejně vypil jen 20ml,- pak jsem měla bradavky až do krve tak jsem i tak musela přestat,- bradavky mam malé.-( taky další duvot ,- blbě se mu salo :-( ale doporučuji bojovat jak to pujde mlíčko od mamči je nejzdravější tak se držte pa

tak já jsem s kojením bojovala taky od samého začátku.Už v porodnici jsem brečela bolestí tak jsem začla kojit přes klobouček až se mi prsa spravili tak jsem klobouček odložila,ale bolest se brzo vrátila a já opět brečela bolestí.Tak jsem začla odstříkávat.Zjistila jsem,že v jednom prsu nemám žádné mlíko a do toho všeho jsem na večer toho mlíka měla maličko a malý byl z toho každý večer protivný a já zralá tak na prášky.Tak jsme šli k doktorce a já začla na večer po kojení malého dokrmovat.Stále kojím přes klobouček a jenom z jednoho prsa.Bolí to pořád,ale už jse si začla zvykat.I když poslední dny se u kojení rozčiluje tak mám pocit,že už mu toho mlíka nestačí.Bude nám 5týdnu tak bych aspon ty dva měsíce chtěla odkojit.Jinak s prdíkama my taky hodně bojovali,ale kapeme sab simplex před každým jídlem a ještě mu během dne dávám pár lžiček fenyklového čaje na radu dr. a řekla bych,že se nám to hodně zlepšilo.Držím Ti palce at se to u vás všecno brzo spraví.

Některé děti se kojí i co hodinu, já kojím tak, jak si malá řekne... zezačátku to bylo taky tak často, ještě je hodně brzo, tak bych to na tvém místě zkusila vydržet a nevzdávat... no a ten pocit prázdných prsou je normální, to jen první týdny jsou prsa nalitá, že je to poznat, později se to upraví a mléko se začne tvořit až během sání podle potřeb dítěte, takže se ti klidně může zdát, že máš prsa naprosto prázdná... důležité je dobře jíst a hodně pít... já jsem zjistila, že když jsem chtěla jíst méně, abych zhubla, tak malá potom byla neustále hladová, takže jako bych měla méně mléka... a pít nejméně ty dva až tři litry denně... no a s ty prdíky tak do třech měsíců přejdou, jak tělíčko zesílí, tak si s nima poradí sama a pěkně je vytlačí ven, nám pomohl Sab simplex a gel Flatulin na bříško... to kojení se určitě upraví a sehrajete se a bude líp... já bych to určitě nevzdávala, pět týdnů je krátká doba, po šestinedělí bude zase líp...

nevim jak se tady preposilaj clanky nebo diskuze, ale kdyz se podivas ke me do blogu, tak tam mam v oblibenych - diskuzi s nazvem Rada nad zlato, tak se na to jukni. Snad ti to pomuze. Me uz se prsa taky tolik nenalivaj, ale to je pry normalni, presto mam mlika dost, ustalilo se to podle potreby malyho a tak uz se tak nenalejou jako ze zacatku, kdyz hamal nepravidelne. No, uvidis.... drzim palecky!!! Malej taky trpi na prdiky a ja tedy pouzivam jeste rektalni trubicku a po koupani cvicime. Davam ho lehat na brisko, to se taky pekne vyprdi :) nebo ho nosim na ruce, ze lezi na brisku a chodime a hladim mu zadicka druhou rukou, a pry pomaj i teply obklady na brisko. Chleba uz nejim vubec, jenom den -dva stary housky, cokoladu jsem taky omezila. Jo a jeste pouzivam gel proti nadymani - Pupik. Tak pevne nervy :) vydrz :)

takze urcite kojeni nezvdavej....ja kojila s klobouckama a v poho a terinka mela trimesicni koliku takze ji brisko bolelo porad.
Caj bych nepila nekomu to naopak dobre nedela........Prsa nejsou uz tolik nalite to je normalni,ale mlika tam mas urco dost......
miminka se v noci budi to je normalni...terce bude 6mes a budi se porad a i 4x....vydrz bude lip.

In reply to by terinka

dakujem naozaj za podporu.... chapem že sa v noci budí ale čo ten den???? nemala si pocit že ju to kojenie cez klobuk vyčerpava? alebo ymsliš že ked bude staršia pojde jej to lepšie?

In reply to by Chuchi

bylo to silene narocny s klobouckem ja vim.......kojila jsem ji s klobouckem asi 7tydnu pak uz jsem porad zkousela kdy se chytne a kdyz byla vetsi uz ji to slo.Pujde to neboj se.A ja jsem pres den kojila porad.....jak pises i co hodinu uz jsem taky byla vycerpana jenze kvuli terince jsem to zvladla......do ted ji kojim jak sama chce.Muzu te potesit tim,ze se to fakt zlepsi.....vydrz :)

In reply to by terinka

asi by bola škoda vzdavat to ešte v šestinedelí.... skušala som či sa chyti ale zatial jej to nešlo. bojim sa že pojdeme cez klobučky do 6mes.ja tie bradavky nemam skoro žiadne,jedine asi minutu po sundaní klubučiku :!k: ....dakujem....potešila si ma... ja ale zas prileziem ked to budem chciet vzdat :dance:

In reply to by Chuchi

no existuje i tvarovac bradavek.....teda spis vytahovac,ale je to drahy a celůkem na nic...zkus si je povytahnout rukou...casem se ti trochu vytahnou.Jak pisu kojit urco vydrz je to nej pro mimi.Ja uz taky nemohla,ale vydrzis a budes za to rada.

Ahojky, :a: ja bych kojeni nevymenila za nic. :n: Je pravda ze se taky hodne omezuju v jidle(me nafoukne snad i voda),ale zatim je to furt lepsi nez v noci ohrivat lahev.Malej chce pres den jist tak po 2 hodinach,v noci po trech.Zkus na prdiky jeste Lefax-ten mam ja a nam zabira a malymu moc chutna.Jinak pokud si myslis ze mas malo mlika,tak to chce casto stridat,behem kojeni treba i 2x,hodne pij smetanku a prej delaj divy i vyvary.ja si varim taky fenyklovy caj-ten taky piju po litrech(moc mi chutna) :a\|: a na prdiky trpime obcas(ted abych to nezakrikla)taky jsem obcas uplne vycerpana a rikam si ze to nezvladnu,ale vydrzim to-malej za to stoji :e): .Prober vsechno s DR. i ty prdiky a uvidis co pro tebe bude nejlepsi.ahoj a mej se. :a: :a: Lucka a Davídek

In reply to by flekies

mna to kojenie ale nijako psychicky neuspokojuje..ešte i malá dostala rýmu takže ja som uplne vyčerpaná. naše kojenie prebieha asi takto: malá chvilku saje poctivo 2minuty,potom zvolní a saje ako sa jej chce,po 15minutach spí a pušta prso,niekedy nezaspí a pušti prso. dam ju grgnut...položim a o pol hodiny ju už zas beriem lebo plače a hlada prso... ja s nou ani nikam nemožem ist rpetože čo sa tyka kojenia na verejnosti tak to sa hanbim a ešte tam maturovat s tym klobučikom a všetkym byt na očiach,plus to nekonečne kojenie....... :§)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka