problém při usínání-pomohl by čaj?

15.12.2008

ahoj holčiny. stále si tu stěžuju, jak malej špatně už přes měsíc usíná-jsou mu skoro 4,5 měsíce. Je to fakt strašný-vykoupu ho, dám mu najíst, už u jídla začíná ječet a pak mu to vydrží třeba 3 hodiny-neuvěřitelně hlasitý pláč-prdíky nemá, když mu dám teploměr do zadečku, tak nic nevyleze. připadá mi, že se mu chce spát (mne si oči, přivírá je) a pak mu něco nedovolí usnout a začíná opě řev. už nevím co s ním. v tom řevu se pořádně asi nepřisaje k prsu, když se trochu napije, tak si přes řev ani nekrkne. stále ho chovám a nosím a furt dokola. potom usne v náručí. já už nevím. mojí mamku napadlo dát mu trochu čajíku před spaním, že by ho to třeba trochu uklidnila.
díky za odpověď a ujištění, že nejsem sama, kdo má takovýho křiklouna
(od narození krásně usínal sám a teď ani ránu)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak náš malej se v klidu nají odkrkne,ale jakmile ho položim do postýlky řve.Dala jsem mu na obličej plínku a byl klid a za chvili byl tuhej.

Mě se stávalo,že když malá řvala takhle a už prso nechtěla, že už byla dost přetažená a chtěla hned ted spát a už jí nic jinýho nezajímalo..tak jsem jí posunula koupání na 4-5hod a byl klid..nebyla tak unavená..zkusila jsi jí uspat na míči? Jinak když malá nechtěla prso, tak jsem jí do pusinky trochu stříkla mlíčka a za chvilku se přisála..a hned usla..Potom bych ti doporučila,abys jí přes den nenechávala tak dlouho spát..my dáváme už pouze 3x 20min.
V noci spí jak dudek,ale já nemůžu spát .. achjo..Rostou nám zuby a furt se v noci spí..
Už jsem docílila toho..že usíná vedle mě na posteli..jen si jí tam položim a nic s ní nedělám..zaujme pozu na spaní a během 5 min. spí..
Jinak čerstvý vzduch je taky na spaní dobrý..
Potom ten čaj bych jí nedávala..ale sama bys mohla pít heřmánkový čaj..(takhle k večeru..aby se ti to dostalo do mlíka .. přes den bych to nepila, aby ti nespala přes den)..Ale nám se to radí,že? :s: :a:

nebydlíš u nás doma???Já mám to samý s tříměsíční kočičkou. Doslova. Zjistila jsem, že tohle dělá, když si v podvečer zdřímne třeba na hodku. A pak bučí a bučí, nosíme a nosíme. Ptala jsem se laktační poradkyně na netu a ta říkala, že někdy mimča pláčou, když si v podvečer zdřímnou a pak zjistí, že je večer, po koupání, ale potřebují vybít energii, tak ji vybíjí pláčem. Je to možný, protože já mám mlíka dost i večer a když nabízím, tak je vzteklounek ještě větší a nechce a přitom prdíčky nemá. Pak ale usne a budí se k ránu kolem páté a pak po kojení usne a vzbudí se kolem desátý(tak si uklidím, vytřu podlahu, připravím na vaření). Dělá mi to až teď kolem třetího měs, předtím spinkala co tři hodinky a večery v poho.Tak Ti taky nevím....

Ahoj Kyllinko...
a opravdu nemůže mít hlad? já bych zkusila rýžovou nemléčnou kaši na noc a smíchej ji s HA mlékem - dvakrát, třikrát mu ji zkus dát a když to nezabere, hlad to nebyl a znovu ji dej až za měsíc nebo dýl... já mám večer před spaním taky už málo mlíčka, teď co už dávám kašičku, tak to řešit nemusím :)
...jinak zkusila jsi ho nechat uklidnit samotnýho? chodit k němu co 5-10 minut? mluvit na něj klidným hlasem a prostě ho z tý postýlky nezvednout... je jasný, že napoprvé to může trvat 2 hodiny - i víc... ale je to "jen" člověk... jednou padne únavou :)

In reply to by Kytiii

ahojky Kytiii-já ti nevím s tím mlíkem-přes den kojím tak po 3 hodinách-malej doma vůbec nespí a když vyjedu s kočárkem, tak spí klidně i 5 hodin, po příchodu domů dostane najíst-v cca půl 4 nebo v půl 5 a pak za 2 hodiny znovu -už je protivnej, drhne si oči a občas se mu třeba v náručí podaří za půl hodiny usnout, ale někdy řve třeba 2 hodiny. to už mě fakt chytá nerv. když zabere tak spí třeba 9 hodin-já se vzbudím, prsa plný mlíka-na prasknutí-nejsou ještě zvyklá, že takhle dlouho spí. tak to mám mlíka dost, ale je možné že v podvečer má málo. Přibral za necelý měsíc půl kila-má 6,7 kg, takže mi nepřipadá, že by strádal.
uklidnit samotnýho ho nemůžu nechat, protože pláče tak, že chvílema nepopadá dech-to by se udusil :-(
moje máma říká, ať to vydržím, že z toho vyroste-mě ale připadá, že už to nevydržím ani jednou-fakt nemám vůbec trpělivost-z řevu mě bolí hlava a nějak to špatně snáším-asi ty hormony :-)

In reply to by Kylli

no, můžeš zkusit 3 věci:
za 1) podle mě nejúčinnější, ale nejnáročnější...
- přes den nenechávat tak dlouho spát - jeďte ven dopoledne v 10 - na max. 2 hodiny, pak buďte 2 hodiny doma - do 14 hod a zase na 2 hodiny ven - bude tak spát přes den 4 hodiny... od těch 16 hod už nesmí usnout... bude protivnej, tak se na to připrav, ale udělej rituál tak, aby šel spát mezi 19-20 hodinou - bude už hodně unavenej a ty si musíš být sebou jistá... jak vycítí nejistotu, dá ti to sežrat :) - položit do postýlky - zazpívat ukolébavku, pohladit, pusinku na čelíčko a prostě Dobrou noc... chodit k němu v 5 min. intervalech - dokud neusne (neboj - neudusí se... podle mě jen bojuje o svoje místo na slunci a když pochopí, že s řevem u tebe nepochodí, vzdá to... poprvé to bude trvat dlouho, ale každou další noc to bude lepší a lepší...) - nejlepší by bylo, abys ho takhle nechávala usínat i doma - to by bylo nejúčinnější - pokud by totiž neusnul, padne za pár hodin za vlast vysílením :)
za 2) vydržet to... nedoporučuju, protože se zblázníš :) a až bude vážit osm kilo a víc, tak se sedřeš...
za 3) naučit ho na jiný "zlozvyk" například držení při usínání za ručičku - ale to je podle mě prašť jako uhoď :)

In reply to by Kytiii

děkuji všem moc za radu. my totiž máme i rána náročná-vzbudí se kolem 7 nebo 8 hodiny, nakojí se a pak zase řev, dám si ho k sobě do postele, držím ho za ruku a on stále řve a řve. usne až u mě na ruce. ale dneska jsem to fakt už nevydržela-zacpala jsem si uši a nechala ho vyřvat. teď je 11:45 a stále spí. já vylezla v 11 :-). jen nevím, co bude dělat odpoledne, pojedeme ven, tak si třeba chvilku zdřímne a večer se uvidí- je fakt, že chodí brzo spát-18:30-někdy usne i dřív a spí dost dlouho do dalšího kojení. když ale spí odpoledne dlouho, tak v tuhle hodinu je na něj ještě asi brzo. holky, třeba to do jeho 15 let vychytám :-(

In reply to by Kylli

taky si spočítej, kolik celkem za den prospí - bez pláče... v jeho věku by měl cca 14-15 hodin - tak jestli spí dýl, tak řve právě proto, že tolik spát nepotřebuje... u něj by byl ideální režim spánku od 20hod - 7 hod ráno, a přes den být 2 hod vzhůru a pak hoďku spánku (pořád dokola) a před spaním nočním být 3-4 hod vzhůru... chce to pravidelnost... mimi v tomhle věku víc než ty 2 hodiny vzhůru nevydrží být v pohodě...
pak řve třeba jen proto, že už je to na něj moc podnětů a jeho mozek to nestačí zpracovat a tak se brání - řevem :)

In reply to by Kytiii

on spí hodně v noci-jde spát kolem půl 7-7 a spí s přestávkou na kojení do 7-8 hodin do rána. a potom někdy ještě pokračuje-ale zase nemůže usnout, tak je protivnej, takže je to to samé, co večer. takže v ruce mi ještě třeba ráno usne a spí třeba 3/4 hodiny. a potom až odpoledne v kočárku.

In reply to by Kylli

on spí vážně moc... :) to je jasný, že je protivnej, v noci tolik spánku nepotřebuje - 11-12 hodin bohatě stačí (ta knížka Každé dítě může dobře spát dokonce říká, že v noci má spát 9-10 hodin), ale on fakt ve dne tak dlouho bdělý nevydrží, takže ráno prostě v 7 vstaňte, normálně začněte fungovat a po 2 hodinách ho zkus dát spinkat (a jestli budeš potřebovat, dáchni si taky :) )...
na jeden odpolední spánek je ještě moc malinkej...

ahojky Honzik ma 5.5 mesice a uz asi mesic spinkame celou noc ale skus ho dat do kocarku a povozit ho po doma moje sestra jak byla mala tak ji uspavali pod svetlem houpali a to pomahalo potom se uklidnila nic jineho me nenapada

jééj, tak to mám doma taky :-). Nám teda čajík nepomohl ani fenyklový ani na dobrou noc od Hippu. Prostě nemůže zabrat.

In reply to by mapurka

no jo, ale co s tím-on má problém s usínáním i přes den. ráno se vzbudí třeba v 8, nakojím ho a za hodinu už by zase spal, ale řve, protože mu to nedovolí usnout, takže zase na ruku-chovat a pak ještě na hodinu usne a to má potom dobrou náladu-no, jen chvíli-než zase začně být unavený-a tak to jde celý den
jedině kde spí je v kočárku-to bych mohla jezdit od rána do večera-bože já už chci, aby z toho fakt vyrostl:-)

ahojky nejsji sama...kazdej vecer bojujem a nejen vece..mala mi neusne jinde nez v kocarku takze chodim i 4x ven jinak by se uravala.A vecer???Pred chvili zrrovna mela silenj zachvat palce.Jak pises je moc unavena,ale nemuze zabrat....jenze te nepotesim caj nepomuze to mu nedavej.Ja dneska dala poprve kai na noc a uvidim bo se mi terinka budi casto v noci a ja se uz potrebuju vyspat.Takze jediny co poradim vydrzet :(

In reply to by terinka

JJ svatá pravda co holky píšou...
vím o čem se mluví. :\/: S malou sem byla venku i pětkrát denně,
jezdila s kočárekm. :? Byla sem ráda,že spinká a je na čerstvém vzduchu. :w:
Ale pak mi všichni nadávali,že neumí sama usnout,je zvyklá na drncání. :/;x:
Tak se drncalo doma v chodbičce.Jinak se křičelo taky klidně od koupání až
do 22-23hod. :jawdrop: A nepřešlo to ani radou: " nechat vykřičet " :n:
Čajík bych taky nedávala,přes den klidně cucnout,ale né večer a jako by na
spaní.Děti si na něj hrozně zvykají a budí se pak zase na něj. :n: A dovedou vypít
i dvě flašky za noc.To pak zatěžuje ledviny,pročůrávají se plenky....takový kolotoč!!!
Co Ti poradit??? :? :k:
Mám druhý mimčo,teď už zákonitě nemůžu být s kočárem stokrát denně venku,musela
bych za každého počasí tahat i malou.
Takže aspoň jezdím postýlkou na kolečkách a usnout se povede. :ooo: Je to lepší než tahat se
z takovým těžkým špalíkem,jakým máme. :!k: Někdo by řekl,taky špatně,ale nic jinýho opravdu
nezbyde!!Tak prostě jen překlenout tuhle dobu....nebude to trvat věčně!!! :h: :h: :h:
Měj se pa pa a je pravda jak se tu píše,že takhle bojuje po večerech každá druhá maminka"!!! :w: :w:
PA PA!!!! :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka