Od kdy na nočník?

15.12.2008

Ahoj mamulky a mimiňáčci,
jak se tu všichni máte??? Nezlobíte tu? Mamulky, mám na vás dotaz, od kdy dávat prcka na nočník? Julinka ho totiž dostala k svátku a babička tvrdí, že nás na nočník dávala už od 9 měsíců :00: a Julince už za pár dní bude rok :girl: Zatím jsme to zkoušeli 2x tak po 10 minutach a zatím žádný výsledek :? Je mi jasný, že to nepůjde rychle, ale jen bych ráda věděla, kdy jste začaly nebo začnete vy ;) :a: :h:

Matýsek má rok a z nočníku utíkal s brekem. Nebudu ho do toho nutit a ještě počkáme. Myslím, že kolem toho roku a půl to bude ideální ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Žanett, díky za tvůj názor ;) já už jí zkusím na ten nočňajz dávat teď a pokud by se jí to nějak nelíbilo, odložíme to na později, jak píšeš na ten 1,5 roku :a:

Ahoj Silvi. Mě dr. řekl, že začít až v roce. Když se to prej naučí dřív, tak pak později na něj nechtějí!

In reply to by Silvik.52

No vidíš, to máte akorát. Já taky začla plašit, když jsem tu četla, jak už holky posazujou na nočník v půl roce, tak jsem se na to ptala dr.a on mi řek, že to je největší chyba, že pak později tu děti začnou nočník bojkotovat a je problém je donutit! Že když se začne později, je to jistější :) Ale on ti asi každej dr. řekne něco jinýho. Navíc Mikuláš mi kaká vždycky při obědě, takže to bych musela krmit na nočníku. ;)

tak já mám nočníky tři a u nás to asi tak brzo nebude, malá se toho bojí, když ji posadím tak začne brečet, zkoušela jsem to i oblečenou ale marně :n:

zrovna jsem v pátek koukala na nočníky v obchodě, na nich bylo od 18 měsíců.. adámek ho dostane k narozeninám a začneme tak nějak po nich zkoušet, prý se to nemá uspěchat.. :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj miri, nic si z toho nedělej, dříve nebo později na ten nočník začne chodit ;) Do školy s plínkama nepůjde :s: :s: :s: :a: Jsem zvědavá jak to bude u nás :00: pro začátek by bylo fajn, kdyby se vyčurala aspoň ráno, aby si trochu zvykala, no uvidíme :a:

Ahojky,Alenka dostane nočníček na Vánoce,to bude mít 9 měsíců a něco,tak to začneme zkoušet,ale myslím,že to pochopí později:)

In reply to by jituška

Ahoj Jituško, já jsem z toho úplně vedle, jak tu holky psaly, že už jim děti chodí na nočník pravidelně po spinkání. Já jsem si říkala, že je na to ještě brzo, ale ono asi naopak :00: Alenka je šikulka, uvidíš, že jí to hned půjde. U tý naší opice se ale obávám, že na tom nočníku nevydrží, je strašně akční a nevydrží sedět ani 5 minut :n: budu jí muset k tomu pustit Krtka, aby byla chvíli v klidu :00:

In reply to by jituška

Takže Alenka je teď plazíček :c: švagrové malá se taky plazila a rovnou pak začala chodit ;) Jinak Julince taky dlouho trvalo, než si zvykla na větší kousky v jídle, teď už je to dobré, ale taky mi to zpočátku plivala a já jsem z ní byla nebohá :00:

Malýmu je 9 měsíců a na nočník chodí každé ráno a většinou je obojí, ale načůráno pokaždé :one: ...

já dávám malou na nočník od půl roku vždy po spaní na čůrání a vždycky se mi vyčůrá, jinak od roku ji začnu dávat i normálně, tak doufám, že to vystihnu ve správném okamžiku aby nočník vždy něco ulovil :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky