Maminky-kdy si mimi udělá svůj režim???

15.12.2008

Ahoj mamky, mám 10denní holčičku a chci se vás zeptat , kdy si utvoří nějaký svůj režim? Vím, že co se týká spánku, tak na to je čas, ale jde mi spíš o kojení. Malá spí pořád a hodně tvrdě a na jídlo se mi vůbec nebudí, jenom v noci se vzbudí tak dvakrát, ale to spíš jen, když má prdíky..ale hlad jí prostě nevzbudí. Musím jí na kojení budit, což je občas nemožné, jelikož s ní cloumám pul hodiny a ona pořád spinká. Od kdy se to urovná a začne si sama říkat o mlíčko??

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj Aluso,
já už mám sice 7,5 měsíčního syna, ale kojím ho stále, i když teď už s ovocnými a masozeleninovými příkrmy.
Co si pamatuju, tak pravidelnější režim v kojení si můj syn udělal až po šestinedělí, ten 1. měsíc byl opravdu hodně vyčerpávající, protože jsem ho na radu sestřiček z porodnice kojila pokaždé, když se přihlásil, to znamená, že přes den třeba každé 2 hodiny a v noci po 3 hodinách. Nejnáročnějších pro mě bylo prvních 14 dnů, kdy Honzík nerozeznával den a noc a budil se pravidelně i v noci nejdéle po 2 až 3 hodinách, navíc jsem rodila v květnu a to pak uhodila krutá horka, takže jsem ho kojila vlastně pořád. Nechtěla jsem mu dávat nějaké čajíčky, protože mlíčka jsem měla dost, tak jsem mu dávala třeba i hodinku po kojení ještě napít, protože křičel žízní. Důležité pro kojení je dodržovat pitný režim, protože to jsem právě v těch prvních 14 dnech trochu zanedbala a moje tělo mě po 14 dnech od porodu potrestalo vysokými horečkami, skoro 40 stupňů. Naštěstí to bylo způsobené jen dehydratací, paraleny do 2. dne zabraly a kojila jsem bez problémů dál. Jen mě to poučilo, že se nevyplácí cokoliv zanedbávat.
Pravidelnější režim v kojení si Honzík udělal asi až ve 2 měsících, kdy přes den bumbal po 3 hodinách a v noci vydržel spát třeba 4 hodiny v kuse, takže jsem vstávala za noc jen dvakrát.
Teď v 7 měsících už kojíme večer o půl osmé a pak až ráno v pět a přes den dávám dopoledne ovocný příkrm + dokojím mlíčkem, v poledne masozeleninový příkrm + dokojím mlíčkem, odpoledne kojím a večer taky kojím. Zatím nám to tak vyhovuje a Honzík je moc spokojený (váží už 10 kg).

Čauky Aluso, tak ty už máš taky mimčo? No, buď ráda, že ti spinká, náš malý neumí usnout a pořád je jen kroutí a je to fuška, protože mu to brání ve spánku, je unavený a brečí... Je to takový nešťastný miminko. :( Já být tebou, tak ji budím tak po 4 hodinách, třeba si navykne a bude se budit sama. Ale věřím, že režim si udělá. My máme dva měsíce a něco a režim jsem udělala já, ale dodržuju ho s obtížema, když se prcek pořád budí. V noci je to hrozný a přes den počítám každou minutu. Obvykle spí tak od desíti do dvou až půl třetí a pak už je to problém, pořád se budí a heká.. Co bych dala za to, kdyby spokojeně spinkal..

In reply to by Deenah

Ahoooj, jo jo už jsem se taky dočkala svý berušky. Zkoušela jsi Sab simplex?? Nám teda zabírají suprově, první den doma malá taky probrečela a kroutila se jak had, pořád tlačila a nemohla spát, dr. nám napsala kapky, dávám je 3x denně a fakt je klid, krásně kaká a prdíky má opravdu jen hodně zřídka...Aluša+Nelinka

In reply to by alusaP

No, my zkoušeli Sab simplex, Baby calm, Pupík, Flatulin, Teplou plínku...prostě všechno možný, ale stejně to nepomáhá... On docela kadí a problémy má jen v noci, ale přes den ho to kadění furt budí, oči vytřeštěný dokořán a nespí... jé, a už se zas probudil. Je to holt boj.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, mě se budí taky jen v noci, přes den vůbec, tak jí musím budit já..no tak to budem zkoušet dál, díky..Aluša+Nelinka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky