Otcovství

15.12.2008

Ahoj holky, víte některá, jak je to se jménem miminka v případě, že s přítelem (tatínkem mimča) nejsme manželé? Četla jsem tu, že se musí ještě před porodem na matriku udělat nějaký zápis- potvrdit otcovství a dát souhlas se jménem... :? Nic o tom nevím a je to pro mě úplná novinka. Máte s tím některá zkušenost???
Předem díky za radu a krásný den všem :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

už jsem moudřejší :)
Jinak chápu, že je to trochu riziko ://: , dát příjmení po příteli, ale tak je to v životě skoro se vším....jistotu člověk nemá nikdy v ničem. Nicméně už se v chlapech trochu vyznám, mám za sebou "úžasný" rozvod s otcem mého prvního syna a jsem velmi opatrná a přítele jsem náležitě a zodpovědně "testovala" :///: , než jsem si ho pustila "k tělu" a k hlavně srdci a natož svolila k miminku :cc): :ww: a můžu říct, že zatím ani jednou nezklamal a už teď je to velice starostlivý a ukázkový jak taťka, tak partner :)
Takže holky pa pa a ještě jednou díky :a: a ať se Vám daří.
A Rozince přeju nějakého moc hodného taťku, který se dřív nebo pozdějc určitě objeví :one: Clověk si někdy musí prožít dost ošklivého, aby pak našel kousek štěstíčka ;) :k: :k:

jj, jak psaly holky, zajdete oba na matriku s OP, rodnými listy a těhu průkazkou. oba podepíšete souhlas se jménem a přítel odsouhlasí otcovství. pak si ale nezapomen vzít tenhle dokument s sebou do porodnice, jinak by ti vystavili RL miminka na tvé jméno :)

jo musis, pokud chces aby byl jAko otec v rl tak na matriku a tam podepisete papir o tom ze souhlasite s tim ze bude uveden jako otec a o tom prijmeni to tam tak muzete podepsat ale to si dobre rizmysli! ja ted toho lituju ze sem dala maly jmeno po nem a budu se kvuli tomu soudit... nikdy nevis co se stane a pak mudes litovat ze si mala miminu jmeno po nem... ja sem vlastne po narozeni maly byla jeste s otcem 6 tydnu (z toho 3 tydny na dalku ) a pak sem se snim rizesla protoze to byl ignorat...... jo a mejte sebou obcanky rodny listy a ty tehu prukazku

nic na tom není, jenom oba musíte na matriku ( kamkoliv ) - ještě před porodem s občankama a rodnýma listama a tam podepíšete souhlasné prohlášení rodičů o jméně - a to vzít sebou do porodnice, jinak by automaticky v porodnici dali příjmení po mamce ...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka