Asi přestanu kojit :(

15.12.2008

Pěkné ráno,maminky,těhulky i snažilky!!!Několik základních informací :girl: Joli bude mít 28.12. 7 měsíců-od 6. měsíce zavádíme pevnou stravu-podle rad paní doktorky.A docela jí šmakuje. Asi od 2. měsíce stojí naše noci za prd-po hodině,po půl,po třičtvrtě-pořád je vzhůru...já jsem chtěla vydržet kojit nejméně do roku,ale síly už mi prostě docházejí :r: na noc dávám kašičku,ale po třech hoďkách je zase vzhůru a pak pořád :n: Obdivuju všechny maminy,které to vydrží,ale já už na to prostě nemám.Marně sním o 2 prospaných hodinách :'zz): Prosím,prosím,poraďtě,jak je to s tím odtavením-jaké mám koupit mlíčko,jak často podávat a jakou dávku???Kolik čajíčku dávat?A máme zkusit z hrničku nebo z flašky?Momentálně kojím po 2 hodinách přes den.

Ahojky no asi ti moc neporadím, malá má přes 8 měsíců, taky ještě kojím ale jen 2x - 3x denně. A malou po koupání nakojím to je asi tak kolem půl osmé a spí mi až do sedmi do rána, takže vydrží jen s mlíčkem taky se doktorka divila, že nedáváme kašičky ale když nemusíme tak na co. Jinak kolem desáte půl desáte dostává svačinu-přesnídávku, nebo desert co je pro děti od 8 měsíců, na oběd kolem půl druhé až druhé papa masozeleninový příkrm-kupuju a odpoledne podle potřeby nakojím, třeba v pět jen z jednoho prsu nebo vůbec když usne a vzbudí se nějak před koupáním a pak pije přes spaním po tom koupání.ale říkala jsem že budu kojit max. asi jen do roka ale uvidíme jak to dopadne

Haminko, kojit nepřestávej a místo umělého mlíčka raději dej na noc kašičku - od půl roku klidně můžeš i kojenému dítku (ale to ty vlastně už dáváš).. a po kašičce dej ještě prso, aby to mimčo zapilo a nemělo by se určitě v noci vzbudit hladem... jestli se budí, tak určitě ne hlady... spíš si tak zvyklo a ví, že když zapláče, tak ho maminka vezme a dá prso a pochová a je to... ale kojit bych nepřestala... spíš zkus v noci, když se vzbudí, nabídnout dudlík, pohladit a nechat v postýlce... možná to pár dní bude trvat, ale pokud mu dáváš kaši na noc, tak to opravdu není hlad... no a přes den zase nějakou tu zeleninku nebo ovoce... já jsem to tak dělala u obou dětí, a všechno jsem dávala zapít mlékem z prsa, jen když děti měly třeba masíčko se zeleninou, tak potom čajík... a kojila jsem tak do roku... a ten čajík jsem nejdřív dávala lžičkou, a později z flašky nebo hrníčku...

Ahoj Haminko,
to se ti nedivím, že jsi vyřízená! Přesto bych ti doporučila kojit nepřestávat, jen opravdu upravit ten noční režim, protože tohle nemůže vydržet nikdo a není to úplně v pořádku, aby tě mimi budilo tak často!
My jsme to měli s Tobíkem podobně, stále až do půl roku kojení po dvou hod, v noci tak po třech a ž 4...kolem půl roku ovšem zlom a já kojila i 6x vnoci! Při prvním zakňourání už jsem startovala kojit, aby chudáček neměl hlad a měl blízko maminku:) Pak jsem se dočetla, že dítě kolem 6měs. má spát v kuse až 10 hod.!!! Rady byly různé..
Já to zkusila takhle: od 6. měs. večer kaši..nemléčná rýžová, svoje mlíko jsem odstříkala (mám teda odsávačku) a vařila kaši z něj. Po třech dnech už zbaštil celý talíř:) První noc po kaši Tobík plakal hodně, chtěla jsem ho ignorovat, aby si zvykl, že v noci se nekojí a zařekla se, že mu dám až po 4.hod ranní. Ale měl škytavku a hlad..takže jsem vyměkla! Další noc už byla lepší, snědl víc kaše..třikrát plakal asi 5 min. a pak pokaždé usnul! Mě nikdy nenapadlo to plakání ignorovat! Kojila jsem v půl páté. Třetí noc jedno plakání kolem druhé..kojení v půl šesté. Od té doby, teda od půl roku spí Tobík od 6 do 5 až 6 bez jídla!
Úleva to byla obrovská, ale mělo to pak i své stinné stránky a to na kojení. Přes den T. krásně jedl, už žádné dokojení nechtěl, takže jsme kojili ráno a dopoledne a odpoledne..z dřívějších např. 12ti kojení jen 3..a mlíko se opravdu rychle přestávalo tvořit! Začala jsem přikrmovat Nutrilonem, z dudlíku se po 3 týdnech naučil pít. V 7,5 měs. jsme s kojením skončili a mně to strašně mrzí, protože jsem chtěla kojit déle.
Ale třeba tvoje holčička nebude takový jedlík příkrmů a kojení udržíte. Nebo koj jen jednou v noci a to striktně, věř, že mimi to brzo pochopí, ale musíš být opravdu odhodlaná a neústupná, jinak mimi ještě víc zmateš a bude to pořád zkoušet. Ten pláč je děsný, ale za pár dní bude klid!
JInak jsem ale ráda, že Tobík to UM pije, někdy dlouho kojené děti další mlko úplně odmítají a já si přeci jen myslím, že je to pořád důležitá složka stravy na ještě dlouho.
A nakonec ještě článek!

Tak hodně štěstí a sil, bude líp, uvidíš!papaP

In reply to by mirax

Jééééééé,mirax,ty jsi úžasná :one: :h: :k: děkuji za vyčerpávající odpověď!!!!! Takž je asi chyba,že jí při každým zakňourání strčím prso :? no,budu se muset obrnit tpělivostí,ale zkusím ji nechat kňourat,snad to zabere.Moooooc děkuju!!!Pozdravuj Tobíka!

ivka2222

vauuuuuuuuuuuuuuu holka jak to můžeš vydržet??jak to že jsi ještě mezi náma??to je strašný co všechno se dá zvládnout :jawdrop:

In reply to by ivka2222

Prostě jsem se zařekla,že do půl roku to vydržím plně-navíc kámoška matka,do mě hučela,že ona to taky vydržela...ze začátku to ještě šlo,ale teď je vzhůru fakt pořád :00: taky mě to kojení baví a bude mi chybět :r: co Deniska???

ivka2222

In reply to by haminka

dneska šla po douhé době do školy,byla hodně nervózní(jako by šla poprvé)tak aspoň jí p.učitelka zadá co se má zhruba doučit ;) děkuju za optání je to milé :c: a ty se drž,a ať vše má volný průběh :dance:

už má 7 měsíců, tak bych zkusila Sunar, dávkování je napsáno na krabičce, zkus jí udělat tak 150ml z flašky, čajíček bych dávala když chce, my jsme schopni vypít i litr denně

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky