Mateřská a hypotéka?

14.12.2008

Holky,máte v této oblasti zkušenosti? Bydlím se synem u rodičů v bytě,přítel,se kterým čekám miminko zatím pracuje a bydlí v zahraničí, tady hledá práci,ale zatím nic vhodného za slušné peníze nenašel. Naši nám chtějí nechat tento státní byt,za který platíme měsíčně kolem 12 tisíc ( zdědili malý baráček,budou se tam stěhovat),my jsme se s přítelem domluvili,že radši budeme splácet něco svého,a tak sháníme nějaký domeček. Při jakém zhruba příjmu partnera zvládáte splácet kolem 2 milionů? A zvládáte to vůbec? :00: Máte nějakou radu? Řešíme to Liškou,kde máme stavebko...Díky za názory. :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

My jsme si brali loni úvěr od lišky 1,25 mega platíme 7000 a je to jen s přítelova platu jelikož jsem student. Březnu budeme mít mimi. Nemá zatím žádné děti tak to bylo jednoduché musí mu zbýt životní minimum. kdybys chtěla vědět něco konkrétního tak písni.

my jsme si před rokem vzali 1200000.- na stavbu svépomocí, měsíčně zatím máme výdelek přes 30000.- a platíme 9500.- tak to jde, ale jak budu mít jen rodičovskou 11400.- tak už to nebude tak růžový, ale jednou jsme se do toho dali tak to musíme zvládnout ... jestli to máte schválený a přítel má větší výdělky, tak to bude určitě v poho :) Tak ať vám to vyjde :)

kdo ti dá takovou hypotéku, když ani jeden z vás nemá doložitelný příjem....?
My máme hypo na 1,2mega a já měla stálý plat 12t a manžel živnostník. Nedali by nám NIC. Tak jsem musela ještě mít k sobě spoludlužníka.
Na 12mega bys musela mít ty nebo druh nebo spoludlužník příjem minimálně 25t čistýho...
A pokud máš stavební spoření a plánuješ "překlenovací úvěr" tak se obávám, že tak vysoký ti stejně nedají....

In reply to by jerabina

Ten úvěr nám dají,to už máme vyřízené,zatím dokládám plat 18 čistého a přítel dokládá slušný plat ze zahraničí,jde nám jen o to,abychom věděli kolik si tu zhruba musí potom vydělat,abychom to v pohodě zvládli. Nechci,aby tam byl pořád...1 000 km je dost

In reply to by zavoma

a fakt vám dají 2mega u lišky? To je dobrý.
My splácíme jenom 6,5t což je míň než třeba nájem v Praze.
Ale u dvou milionů to asi bude víc. Vlastně máme polovinu....

In reply to by zavoma

taky sme utekli z paneláku a raději se zadlužili. Ale to jsem ještě byla zaměstnanec. Teď jsem s manželem v jeho živnosti. Takže až porodím, dostanu 7600 rodičák a pak jen 3800. Takže my sme na tom teď špatně (dnes končím s vyděláváním) a nic nám nezbývá... Musejí nás živit rodiče :-D Ale je to jen na čas. Až porodím a s mimi se naučíme nějaký režim, tak zase skočím do práce (máme na dvoře prodejnu), Jinak by to nešlo...
Ale určitě ti schvaluju domek. :-)

Ahoj, my teda máme jen úvěr na 500 tisíc, takže pohodička a partner hodně vydělává. Co ale vím, tak pokud jsi na MD, tak partner hypotéku nedostane a už vůbec ne tak velkou. Zrovna tohle řešila moje kamarádka. Museli rychle do porodu koupit byt, protože pak by hypotéku nedostal. Navíc 2 miliony je fakt hodně...budete splácet nejmíň 15 tisíc měsíčně.

My sice nemáme hypotéku na dva miliony, ale měsíčně splácíme 10,000 Kč, a skoro 3,000 hotovostní půjčku, taky stavíme, vcelku to jde, moji MD sežerou půjčky, a z manželova platu táhneme o ostatní, ale budu muset jít na tu dvouletou RD, a co nejdříve se vrátit do práce, ono záleží kolik jsi vydělávala a jak stabilní práci bude manžel nebo přítel mít jinak se budete asi muset hodně ohánět, ale než se camrat po podnájmech tak radši toto :a:

Ahoj, je to čistě můj názor a má zkušenost, ale brát si hypotéku na 2.000.000,-, když ty budeš na MD/RD je v této nejisté době prostě nebezpečné. Žádná práce momentálně není jistá a kamarád, který se tak zadlužil (manželka je na RD)už prakticky není doma, aby to nějak utáhli.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka