Sluch miminka - kdy se zkoumá u dr?

14.12.2008

Holky.Zkoumali vám nebo zkoumají sluch miminka u dr.? Moje dr. to nedělá, tak jestli to ještě přijde nebo jak. Já jsem včera zkoušela šustit Honzikovi u ucha a on na to nereagoval, prostě pouřád jen koukal na tátu. Jako na silné zvuky reaguje leknutím,, ale tohle ho prostě nezajímalo, tak se trošku bojím, jeslti je to v pořádku.....Díky za odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

teď tady čtu v té knížce, která byla u zdravotního průkazu že v novorozeneckém a kojeneckém věku sledujeme, zda se dítě otáčí za silným zvukem.... při jakýchkoliv pochybnostech se ihned obraťte na svého lékaře, tak to zkusím, až se malá vyspinká v kočárku

Ahoj, moji maličké je teprve 6 týdnů, a taky se bojím toho jestli dobře vidí a slyší, nemůžu si uvědomit jestli zkoumali sluch, očička to jo, a mám pocit, že ji přikládali nějaký malý přístroj k uším, ale nevím, taky se bojím, na můj hlas moc nereaguje, zkoušeli jsem zvonek a nic, tak nevím, jen mám pocit, že ji večer budí tv, stalo se nám to víckrát, a když ji vypnem, tak přestane uplakávat a hned usne, tak nevím

Cauky, tak nam to doktorka zkousela, jestli slysi na prohlidce v 8 mesicich. Myslim si, ze je to dost pozde, ale spis to poznas ty sama, jestli slysi!

In reply to by Veveronika

no možná že jsem už jen zblblá. Vždycky mi reagoval na silné zvuky, rány a tak, a teď prostě zkouším pořád dokola, jestli reaguje na šustění a tak...tak tomu asi nechám ještě chvíli čas a pak to zkusím znovu :) Díky

ahoj Pechy. Já se specializuji na vady sluchu a logopedii. Ve všech porodnicích se miminka nevyšetřují. To vyšetření je tzv OAE(otoakustické emise),ale nedělají to všude. Mělo by se,ale k tomu český národ ještě nedospěl, přitom je to tak důležité podchytnout to včas. Doktorka by měla vyšetřovat sluch na preventivních prohlídkách,ale ne přístroji,ale klasicky, slovně.pokud by měla podeezření, pošle vás na foniatrii k audiologovi

In reply to by MATYG

já se bojím, že nám ho nevyšetřovali. On se otáčí, ale nefixuje to očima, tak nevím, jestli to je v pořádku a když začnu pískat nebo šustit, tak začne hodně hýbat nožičkama a ručičkama, tak myslíš, že je to v pořádku? Já právě že včera šustila a on jen koukal na tátu a na to šustění se vůbec neotočil. Ale když jsem třeba kojila a on usínal a Honza bouchnul dveřma, tak se lekl a začal plakat, tak myslíš, že jen plaším?

In reply to by Pechy

A kolik malýmu je přesně měsíců?Do těch 3 to je ještě OK, pak už , kdy ho hračky zajímají, tak by se měl otáčet,ale není to pravidlem. T´Třeba má na práci důležitější činnosti. Zkoušejte to dál. Posadte si ho do autosedačky, tak aby kolem nebyly žádné rušivé elementy, nejlépe před bílou zed a mluvte na něj, klepej, pískej, bouchej do hrnců. To všechno dělejte za ním. začni třeba nejakým pískátkem, nebo můžes i mluvit mu u ucha, ne uplně, at neohluchne a uvidíš. Jestli se bude otáčet, nebo zpozorní, začne se vrten, jak říkáš kopat nožkama, tak je to OK. Kařdé dítě reaguje jinak na zvuk. Nejdřív zpozorní a ustrne, dítě se musí naučit zvuk najít.Já myslím, že se nemáš čeho bát. Ale pro jistotu řekni doktorce. Sice bude dělat to samé, co ty doma, ale je to přeci jen doktorka a kdyby se jí něco nezdálo, tak to včas podchytnete. Ale já myslím, že to bude OK

chodila s Honzikem a nevšimla jsem si, jediné, kdy jsem ho neměla byla ta první noc, jinak jsem byla pořád s ním.

zkoumaji to v nemocnici, přijde doktor, strčí takovej měřič do ucha a hned pozná, jestli slyší. Mohli to dělat, když jsi měla miminko třeba u sester, když to dělaly Kátě, tak jsem u toho byla, proto to vim, ségře to taky tak dělaly, nevim, jeslti se to dělá všude stejně.

Ahojky Pechy, tak nám zkoušeli ouška přístrojem už v porodnici!! Byl to ale jakýsi citlivý přístroj a jedno ouško nám prostě nezměřili, tak jsem žila měsíc v nejistotě, jestli nebude hluchá a ono to bylo jen přístrojem!! ;) Já si myslím,že to teď dělají standartně v porodnici a možná když to chtěli změřit, tak si malého v porodnici vypůjčili a tys to prostě nezjistila!!! ;)

In reply to by anisek777

s malým pořád krom první noci, tak já fakt nevím. Se bojím, jestli je to fakt v pohodě. On se dneska otočil, ale nevím, jestli to nebylo tím, že to viděl...včera jsem to zkoušela a on prostě nespustil oči z táty .

In reply to by Pechy

Víš co - já dnes kojila u našich a malou jsem si dala na takový barevný polštář a malá po kojení na něm tak ležela a hleděla¨tak zaujatě na něho, že vůbec nereagovala ani na moji mamku ani na můj hlas!! :s: Neboj se ono je to určo v pořádku!! ;)

In reply to by Pechy

Já bych spíš řekla, že je to u všech miminek stejné, ale asi máš pravdu, že těm chlapům to zůstane na vždy, za to my šikovnější pohlaví pak začnemě zvládat vícero věcí najednou!!! :s: :s: :s:

Nam detska sestra na kurzu rikala,ze sluch u deti se skouma uz v nemocnici...doktor z ORL a kdyz to nestihne pocas hospitalizace po narozeni /babyboom/,tak by te tam mela poslat Tvuj pediatr.Skus se potom pidit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka