Prosba

13.12.2008

Ahojte holky, mám prosbičku.... Já už nevím, co mám s malým dělat. Na Vánoce mu budou 3 měsíce a pořád strašně blinká. Příjde mě, že tak do půl hodiny po kojení z něho všechno postupně vyletí. Denně ho přeslíkám tak 10x, místo bryndáčků máme plínky (tak 15 denně) a peru 2 pračky denně. Zkoušeli jsme Nutriton - je to po něm trošku lepší, ale blinká pořád. Ale kupodivu přibírá (za měsíc 1 kg) - ale nevím z čeho, když v sobě nic neudrží. Alergie to prý není. Chtěla bych sezeptat na zkušenosti s probiotickýma kapkama - jestli by nám mohli pomoct i v tomto případě. Když už bych za ně dala více než 600, tak ať je v sobě nemá jen 5 minut. V pátek jsem byla u Dr a poslala nás do Brna na gastroenterologii, tak se budu muset objednat. Holky nevíte jakým způsobem tam budou malého vyšetřovat? Nevím, jestli přežiju pohled jak ho tam budou trápit nějakýma hadičkama a sondama do žaludku.

my to máme taky-malému jsou 4 měsíce a týden a taky hodně ublikává-ale krásně přibírá-takže to dr neřeší. on totiž hrozně hltá-takže vysaje dost vzduchu, hodně odkrkává a stím krknutím si i hodně blinkne. Nutriton plive-dr mi ještě říkala, ať zkusím rýžovou kaši nemléčnou. ale neřeším to, přibírá a já stále peru :-)

In reply to by Kylli

Ahoj Kylli, tak to jsme na tom stejně. Oliverek taky pěkně přibírá, ale to bude tím, že pořád papá :a\|: Když tak taky zkusíme tu rýžovou kašičku, třeba to bude lepší. A nemá po ní malý zácpu? Dáváš mu i čaj? Díky moc. Pa :a:

In reply to by Kajka

já tu rýžovou kaši nezkoušela-jen ten Nutriton. a čajík mu nedávám-ale přemýšlím o něm-má strašně proplakané usínání. řve jak protržený, ale prdíky asi nemá, když mu dám do zadečku teploměr, tak ani prd nevýjde :-),jak řve, tak se nechce ani přisát-no děs-vydrží někdy i 3 hodiny. tak mojí mamku napadlo, že zkusit třeba čajít-už nevím co s ním.
jo, dr říkala, že po té rýžové kaši se dětem hůř kaká-tak si myslím, že je lepší, když ublinkává

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj Veri, taky si říkám, že je lepší blinkání než něco vážnějšího.... Jsem moc ráda, že mu jinak nic není :) Na prdíky hodně trpěla moje Leuška (teď už má 5,5 roku) a můžu říct, že to je horší než blinkání :r: . U toho blinkání ho aspoň nic extra nebolí a aspoň se nekroutí v bolestech a nepláče. Na prdíky nám jinak hodně pomohlo, když jsem v průběhu dne zobala fenikl s kmínem :one: .
Přeju ať je Kačence už pořád dobře :k: :) . My budeme dál prát a přeslíkat :P A děkuji :one:

Malej také stále u blinkával :sick: ale protože přibíral doktor to neřešil.Zkusila jsem nutriton a nic moc,tak jsem si nakonec poradila sama zahušťovala jsem mlíčko malí mu rýžovou kaší(instantní) junior nestle(je v sáčku a stojí cca 25kč.)a protože je rýžová přibíral matlej přiměřeně ostatním dětem.Občas si ještě trošku ublinkl ale už to nebylo takové.Úplně to ublinkávání přešlo až po prvním roce.A byla jsem šťastná že to máme za sebou. :a: Tak se držte a ať máte brzo vše v pořádku. :a:

In reply to by mysinka

Rok blinkání - to je fakt nářez! A od kdy se ta rýžová kašička může? Dávalas mu to do každého jídla? A přímo do mlíčka a nebo si mu ji dělala zvlášť a pak krmila lžičkou? Díky moc

In reply to by Kajka

Od kdy se může to nevím ale já mu ji dávala od 3měsíců a neublížilo mu to.Dávala jsem mu to přímo do mlíka měl z toho takovou řídší kašičku :a\|: .A do každého jídla.Když už pak mohl příkrmy tak to bylo lepší to hustější v něm zůstalo akorát když hodně bumbal(čaj,ovocné šťávy)tak si stejně trošku ublinkl.A mléko jsem mu zahušťovala až dokud to nepřešlo úplně :a: a na roce měl 10kg.

In reply to by janinka18

Jajinko, díky moc - Nutriton mu pomáhal zezačátku - teď už moc ne. Ahorát je jeho blinkání hustější. Postýlku má víš, po každém papání si krásně odříhne, tak jak píšou holky, jednou to snad přejde....

In reply to by Kajka

přejde, uvidíš, ale nejhorší období bylo, když se začal točit na bříško. Nablil před sebe a rozpatlal to kde se dalo. Pak když lezl, tak mu to i uklouzlo a namlel si. Teď se tomu už směju, ale byly to boje. Ivča

Ahoj moje svagrova mela to same...Je to nevyvinuta klapka,tak proto se jim to vraci.Na to je dobre dat ppstylku do vyvysene polohy a po jidle nechat v klidu.Spravuje se jim to az po pul roce a nikomu i dele....Neni to nic strasneho,ale spis jde o to prani a neni dobre moc mackat na brisko.I kdyz on jak se bude mrskat a delat kraviny,tak stejne bude blinkat,ale mohlo by to byt lepsi....

Ahojky, taky jsem byla se synem na vyšetření na gastroenterologii kvůli refluxu a žádnou sondu mu nikam nestrkali. Jen ultrazvuk a prstem vyšetření konečníku. Zkoukli mu všechny orgány a změřili tloušťku pyloru. Mělo to na hranici, tak si nás pozvali ještě za 14 dní znovu. Blinkat přestal po roce. Pomáhal nám nutrilon AR, nebo zkus před kojením dát nutriton. Měl by pak to tvoje mlíčko v bříšku zahustit. Reflux je hodně vzácný a zúžený pylorus je prý brnkačka, ale měla jsem šílený strach. Neboj, bude to dobrý. Nechěla jsem chodit ani na návštěvy, protože po nás zůstávali všude stopy, malý nablil i šéfce do výstřihu, když jsem ho nesla ukázat do práce. Nestresuj se, nebo přijdeš o mlíko jako já. Bude to dobrý....Ivča

In reply to by lifty

Tak to musela mět šéfka radost :///: Já se taky přeslíkám častěji než dřív :00: Jsem ráda, že žádné trápení s hadičkama nebude. Já malého kojím, Nutriton mu dávám, ale zhoršuje se to i po něm, tak už jsem začínala mět strach. Budeme bojovat dál a přeslíkat a prát....

Ahoj Kajko!
Zkušenost jako maminka nemám, ale jako miminko ano :cc):
Samozřejmě si to nepamatuji, ale takhle jsem na tom byla taky, já se najedla, vyblinkala, mamka převlíkla a pořád dokola několikrát denně, přesně jak píšeš - divím se, že mě někde nepohodila. :girl: Tenkrát se nevědělo co to je, dokonce jsem hubla, ale dnes mamka říká, že to je, jak píší holky, nedovyvinutá ta chlopeň či co...Později se vyvinula a já pak přibírala o 106!!! Dnes mám zažívání víc než v pohodě (ani teď v těhotenství žádně žal. potíže :-) )
Přeji pevné nervy, kvalitní pračku a hlavně ať to co nejdříve malého přejde!!!!! :a:

In reply to by PEvík

Evíku děkuji - neboj, žádné pohození nehrozí - na to ho moc miluju :c: On naštěstí i teď přibírá, tak to je jediné pozitivum :one: Takže budu dál prát a když stihnu i žehlit (hlavně co se týče plínek - bryndáků, tak to nekdy nestíhám a beru je rovnou ze sušáku)

In reply to by Kajka

To je jasné, že nepohodíš :-) Ale mám pocit, že vždycky když mi to mamka říká, kouká se na mě, jak kdybych to snad tenkrát dělala schválně - i když ví, že ne :-)
To se nedivím,že nestíháš, musí to být perný kolotoč. Hlavně ať se to co nejdříve spraví a můžete si vše spolu více užívat!!!

ahoj já si myslím že je to tou chlopní malej se mi taky přejídal a pak šíleně zvrace klidně i hodinu po kojení ale srovnalo se to ale pokud ti přibýrá moc bych to neřešila sisina a Matějíček

In reply to by sisina

Ahoj Sisinko, já nemyslím, že se moc přejídá. Kojím ho asi tak 10 min a když si to porovnám s dcerkou, tak tá baštívala i půl hodiny (byla pěkný cvalík) a žádné blinkání. Ale jsem ráda, že přibírá, tak to zkusím vydržet. Diky moc. Pa :a:

buďto papá moc (přejídá se) nebo by to mohl být ten gastrofazeální reflux, ale to nevím, jestli by správně přibíral :n:
Mému malému dělali vyšetření před čtyřmi lety. Dávali mu pít kontrastní látku a snímali ho takovým přístrojem (jako velký rentgen). Musel pod nímležet, pokud možno, bez hnutí. Trvalo to půl dne, ale dalo se to. Pak jsem slyšela o vyšetření (u větších dětí), kde jim zavedou nosíkem do žaludku tenoulinkou hadičku, sondu, kterou tam nechají asi dva dny a sledují ty funkce.
Ale to už obojí může být minulost. Pokud se reflux prokáže, mohl by dostat léky. Nutriton jsme také podávali. Nejvíc se to zklidnilo po příkrmech. Tak přeji hodně štěstí :one: ať se to brzy vyřeší

In reply to by Handiiiik

Handíku děkuji - rentgen by jsme snad zvládli :D Doktorka mi právě říkala, že měla i případ, když s refluxem miminko přibíralo a když sama viděla, jak hodně blinká i po Nutritonu, tak nás žene do Brna. No zajedem tam a uvidíme. Jen doufám, že nás vemou co nejdřív :h:

In reply to by Handiiiik

No tak to by asi opravdu neposlechl... :? Jedině, že by mu to dělali, když by spinkal, ale oni se mu nejspíš přizpůsobovat nebudou, že.... Když je Oliverek vzhůru, tak se nezastaví :h: Nekdy mi připadá, že zachvilku uteče }:) Když tak si to ještě zkusím najít někde na netu. Díky moc.

tak to ja moc dobre znam..terinka mela uplne totez,jak pise kettynka je to tou chlopni,kterou jeste nema vyvinutou.Ja taky prevlikala snad 10x denne bylo to sileny a rano mela treba uplne mokrou hlavicku a pod sebou totalni mokro.Muzu Te potesit,ze to prestane.Ani nevim kdy to terince uz prestalo.Myslim,ze kol 4 mesice.Ale samozrejme je to individualni.Ty sondy nam taky hrozili,ale ja ti radim jedno:nenechavej mu to delat.Pokud mimi pribira je to v pohode.

In reply to by terinka

děkuji za dobrou vyhlídku do budoucna :P Opravdu ho nechci trápit. Ale už aby to bylo. Když všechno vyblinká, tak má pak pořád hlad a už si připadám jak chodící cisterna na mlíko a prádelna zároveň :00:

In reply to by Kajka

Kajko ja taky porad kojila,ale vydrzela jsem to.Fakt bych ho na zadny vysetreeni nedavala.Moje dr mi rikala,ze je to desny je pripojenej na hadicky a no......radsi nemyslet.Takze bude lepsi,kdyz si budes broucka casteji vazit,aby jsi mela klid a nevboj prejde to a vim jaky to je .

In reply to by terinka

Terinko, díky. Zajedem si tam asi jen na konzultaci a trápit ho nenechám. Večer když tvrdě usne, tak je to lepší a začíná i v noci dýl spávat a přes ten den to nějak zvládneme :a: Jinak je strašně zlatý, spokojený, pořád se culí a žvatlá (akorát občas s kloktáním mlíčka v krku) ale říkám si, že když by měl třeba bolesti bříška, nebo se trápil nějak jinak, tak že by to bylo horší. :a:

In reply to by Kajka

jojo vsak ja vim moc dobre o cem mluvis...mlicko jsme meli porad vsude no hruza,ale moje dr je dobra a rekla,ze pokud terinka pribira na vaze je to v pohode .Uvidis,ale myslim,ze to bude v poradku a casem se to upravi.Drzim palecky :)
Jo a mas krasnou ikonku :h:

může mít klidně reflux.....špatně mu domyká chlopeň na žaludku.... ale nebuj, neni to nic strašnýho a na vyšetření mu to znecitlivý a zevodou mu tam endoskop s kamerou aby viděli jestli je tam vše v pohodě, nebuj, to zvládnete a nic to nebude :h:

In reply to by kettynka

No jen to číst zní dost hrozně. Chudáček malinký. Doktorka říkala, že to bude nejspíš reflux ale když se to potvrdí, tak co s tím udělají? Nejspíš stejně budeme čekat, jestli se to spraví.... Ale dík moc za info a povzbuzení. Radši bych to ale absolvovala za něho.

In reply to by Kajka

nebuj, neni to nic strašnýho....já to mám do dneška, špatně mi domyká záklopka a jen víc krkám a časdto mě pálí žáha...asi záleží na tom jak je to hodně nedomyklé, ale opravdu to nic není, nebuj...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka