Sedmiměsíční chlubení...

13.12.2008

Zdravím všechny maminky (i snažilky, samozřejmě)...

Zase se měsíc s měsícem sešel a Kryštof je zase o něco větší, rychlejší, silnější a šikovnější...

V plazení připomíná válečného hrdinu, ve stoupání důchodce bez hole :) - zvládá vyloudit takový ultrazvuk, že ho možná zaměstnají na Bulovce na gyndě... papá zeleninu, masíčko, přesnídávky i kašičky - sice s přesvědčováním (to vypadá tak, že mu zpívám Včera zvečera mor a cholera, nebo Přízraky, u toho se chechtá, a já mu tam šoupu jednu lžičku za druhou)...

Chodíme plavat a taky cvičit a obojí se nám oběma strašně líbí... Kryštof už začíná zadržovat dech, takže se brzo budeme potápět...

Posílám pár fotek k pokochání...

PS: A stále kojíme (5x denně a 2x v noci)

Ahoj Jitusko!
No to teda koukam! :00: Krystofek je uzasny a poradny kus chlapa! :one: Fakt supracky! :qu: A vypada to na poradneho rostaka! :///:

Bezvadne je i to, ze jeste porad kojis. Fakt super!
Ja se uz ocividne poradne nerozkojim ani kdybych delala buhvico, takze po kazdem kojeni jeste delam flasku, aby byla ta nase drnda spokojena a neprobrecela mi cely ten krasny miminkovsky cas.
Mimochodem - uz nam vylezl prvni zoubek :-D za chvili zacnem s cistenim a uvidime, jak dlouho na sebe nechaji ty dalsi cekat ;-)

In reply to by Räberka

jak se říká - odříkaného chleba - největší krajíc :) ... jak nám to kojení tak strašně nešlo, tak si ho konečně můžu užívat... včera jsme byli u dr kvůli očkování (pořád nemáme ani první dávku hexavakcíny - dlouho mu nepřestávala reagovat ta tbc na ramínku) a zjistila mu, že má moučnivku, takže se opět očkování odkládá na neurčito... jsme celí fialoví (já prsa, on pusinka - tj. i ručičky a všechno, co do pusiny strčí) od genciálky...
to kojení už asi neřeš - kojila jsi dlouho :) ... ale podle mě by to šlo ještě rozpumpovat - ale je to náročný (kdyby Kryštofek nebyl tak malinkej a nehrozila mu alergie, nevím, jestli bych to teď ještě dělala)... je to kolotoč kojení po hodině, poté odstříkávat po každým kojení, v noci kojit po 3 hodinách, pít hektolitry kojícího čaje, melty a dítě mít pořád u sebe - nejlépe se na dva dny zapelíškovat do postele a nevstávat... do týdne můžeš kojit Bulovku :)

In reply to by Kytiii

Jejda, tak to je mi lito. Myslim, ze za chvili nebudes chtit fialovou barvu ani videt, co? :///:
No ja nevim, ja jsem se fakt strasne dlouho snazila, a pravidelne odstrikavala/odpumpovavala, narizovala budika i na noc... A docela to slo, ale paxe mala zacala budit castokrat (5x a tak) v noci a to uz jsem odpumpovavat nemela co. A pres den Angie byla spokojena, takze jsem si rikala, ze uz mam mlika dost, jenze v poradne mi rekli, ze mala malo pribira a ze ji asi trapim hladem, takze ji mam davat mliko z prasku a taxme v tom jeli nanovo. Je teda fakt, ze Angie uz silene nevyvadi, kdyz jen vidi prso, a prisaje se pokazde rada, sice jen po chvilkach, protoze ji rozptylovana vsim ostatnim, ale aspon tak - takze minimalne jeden pokrok jsme udelaly! :///:

In reply to by Räberka

no, nevím, na všech laktačních webech píšou, že váha není jediným směrodatným ukazatelem...
...když byla spokojená, tak jí evidentně nic nechybělo... ona by se ozvala... to buzení 5x za noc by signalizovalo nějaký ten růstový spurtík (děti nepříbírají, zato rostou)... a kolik váží? třeba už přibírat nepotřebovala... jestli je to takhle, tak bych ještě flintu do žita neházela... ale je to na tobě :)
...až začne víc jíst, tak už navíc toho mlíčka nebude potřeba tolik...
...zkus jí dávat při každým krmení o 10 ml míň UM a přikládat častěji... třeba se to rozjede... uvidíš...
pa a hodně štěstí

In reply to by Kytiii

Ahoj Jitusko,
to jsi hodna, ze se o nas tak hezky staras. Ja jsem si taky rikala, ze kdyz je spokojena, hraje si a po kojeni nerve hlady, tak je vsechno v poradku, jenze jsem byla z te nasi poradkyne tak vyjukana /krkavci mama a pod./ takze jsem reagovala uplne jinak, nez bych mela a vidis, jak to dopadlo. Rozhodne to ale uplne nevzdavam. Malou prikladam tak casto jak to jen jde - co hodinu nezvladam, tak alespon co dve.
Od nedavna se mala budi v noci jen 1-2x - takze se konecne vyspim a uzivam si to na ukor buzeni se na pumpovani. Ale chci s tim znovu zacit. Pred tim totiz, kdyz mala vstavala co chvili, taxe pumpovat nedalo, protoze to byla pak hladova, takze jsem ted vynechala pumpovani v noci s tim, ze ji muzu dosyta nakojit. A ted kdyz uz se nebudi tak casto, nic nebrani tomu, zase s tim znvou zacit. A doufat, ze to pomuze.
Meltu nesnasim (stejne jako kafe), ale piju nealkohol. pivko, hodne rively (to je mistni piticko s 35 % mlecneho sera) a 2-3 cajiky pro kojici maminky denne, takze po tehle strance toho delam snad hodne...
Jinak mala byla ted v pondeli v poradne (6,5 mesicu - 65cm, 7,35kg) Za mesic porostla o jeden cak a 310gramu. Coz je myslim dobry, na to jaxe ted zacina vrtet a hazet s sebou a zvedat prcinu a borit hlavu do podlahy :-D
Tvuj tip ohledne ubrani toho UM rozhodne vyzkousim (diky za nej), to by Angie mela zvladnout bez problemu a kdo vi, treba tohle bude to, co nam zrovna pomuze! :///:

In reply to by Räberka

Neradila bych ti to, kdybych si teď to kojení tak neužívala... je úžasné pozorovat to šikovné stvořeníčko, jak si hraje s mými vlasy, šibalsky pokukuje a tak rád je u mě u prsa... když byl maličkej, tak tohle nedělal a mamči, co s kojením švihnou do půl roka to nikdy nezažijou...
Vem si, co dělaly naše prabáby, když děti rostly... prostě přikládaly častěj, nebo jim na noc vrzly kaši... (mimochodem, to můžeš taky... hned bude o příkrm míň), protože jim nic jinýho nezbylo - žádný Nutrilony neexistovaly :)
Držím palečky, ať vám to, holky, vyjde...
Já mám pro změnu jiný starosti... v úterý v poradně Kryštofovi doktorka objevila moučnivku, včera mu začal průjem a dneska horečky... je mi z toho hrozně úzko, vůbec nechce jíst ani pít... tak ho alespoň přikládám co nejčastěji, aby se alespoň napil ode mně, ale je přisátej max. 5 minut a pak už zase nechce... nechce čaj, šťávu ani vodu... kaše snědl sotva třetinu... zatím nekaká krev, jen žlutý hlen, dávám mu panadol sirup (pěknej humáč, mimochodem), ale smectu na průjem do něj nemůžu dostat... přimíchala jsem mu jí do kaše, ale jak jsem psala, snědl fakt málo... ach jo....

In reply to by Kytiii

Jezis, toje chudatko ten tvuj Krystofek! Nejdriv ta moucnivka a ted tohle....
Drzim palecky, at se z toho brzo dostanete!!! Je to nestesti, kdyz jsou ti nasi prdolkove marodi, clovek si pripada tak bezmocny...
Drz se Jitusko a malemu horecky srazej treba i studenymi zabaly. Urcite to brzo pomuze! S tim pitim je to spatne, musi ted pit vic nez normalne... Chce to asi pevne nervy a cas jen pro maleho.
Ozvi se mi urcite, jak na tom jste o vikendu... Budem s Angelkoku na vas moc myslet! :k: :k: :k:

vlasatej a s tím potápěním,to jste šikulkové,že vám to tak jde a už se chystáte na ponor :///: . Moc se mi líbí fotečka se sluchátkama, malej vypadá na svůj věk tak dospělácky,takovej rozumbradík a máte fakt hodně vlásků. Musíš být strašně šťastná a pyšná maminka. Tak ať ti i nadále dělá Kryštůfek takovou radůstku a přejeme vám krásné vánoční svátky :a: .Gabča,Filípek,Domčulka

In reply to by Bestyjka.

no oni mu vlásky vůbec nevypadaly... prostě jen mezi ty první tmavý narostly nový - blond :) - občas sice vypadá, že má přehazovačku, ale jinak dobrý :)
rozumbrada to no je... hlavně je úplně nejchytřejší, když se jedná o to, jak vymyslet, jak nejít spát, jak se nechat chovat, když maminka vaří, jak se dostat k telefonu, co je na druhé straně místnosti :) a tak ...

Taky přejeme krásné vánoce a bohatýho Ježíška!!!

To je krásnej kluk jako buk a moc šikovnej. Má supr vlásky :one: Tu osušku s ovečkama máme taky :s: Jo a taky kojíme 5x denně a 1x v noci :s: Gratulujem k narozeninkám :\x:

ty jo to je neskutecny mezi Terinkou a Krystufkem je rozdil mesic a je to neskutecnej rozdil....
nemuzu uverit tomu,ze za chvilku tohle vse bude umet terinka....
Malej je moc krasnej a sikulka.

téééda, ty jsi ale veliký a šikovný chlapeček :one: :qu: :///: jen tak dál, dělej mamince a taťkovi samou radost :///: :s: :a:

Ahojky Kytiii :a:
Teda, už sedm měsíců, jo? No, ten čas ale letí :dog: Kryštofkovi přejeme všechno nejlepší k dalším měsíčninám a přejeme mu všechno nejlepší :k:
Je krásnej a šikovnej :qu:
P.S.: To kojeníčko vám moc závidíme, my kojíme už jen na žížu :r:

In reply to by Ricky

Ahoj holky... díky za gratulace... no jo, taky jsem si tuhle vzpomněla, že loni touhle dobou jsem ještě neměla ani žádnej pupek, a dokonce jsem v 15. týdnu ještě carvovala na Pasekách na sjezdovce - jo to byly časy :)
Musíme jít ven - už je protivnej... takže pápá

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka