vánoční tradice

13.12.2008

Ahoj holky, chci se zeptat jak u vás probíhá štědrý den? Co k jídlu, jaké tradice, kdy zdobíte strom a tak, jaké jste vybraly dárky, trávíte je doma nebo u rodičů a jak to máte s návštěvami?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak mi máme vánoční tradice takovéhle... dříve když byly malému 2 roky strojil ježíšek (tatínek) stromeček, ted už mu je pět takže letos ho budeme zdobit celá rodina :) kromě Štěpánky ta bude letos jen vyvalená :00: k večeři máme bramborový salátek s kuřecími řízečky, vinnými klobáskami a rybičku a jako polévku jsme měli boršť s houbovýma ouškama tu dělala manželovo babička je polka tak proto na vánoce boršť, musím uznat že poprvé to pro mě byl šok že na vánoce budu mít jako polévku boršť ale moc mi zachutnal ;) letos ale nebude babička bohužel zemřela :r: no jo jinak po večeři já uklidím po jídle, tchýně jde s malým ven vyhlížet ježíška mi připravíme dárky pod stromeček no a pak už jen zazvnoní zvonec a mi jdeme ke stromečku :) pak ještě ujídáme cukrovíčko, něco popijem, kouknem na televizi a jdeme spát :///:

U nás se stromeček strojí na štědrý den ráno a dělá to manžel.Dělám řízek,bramboroví salát a čočkovou polévku :a\|: a pod talíř dávám penízek aby jich měli všichni příští rok dost,také jsem dělávala šunku s křenem a šlehačkou ale manželovi to nejde pod nos tak to dělám bez křenu.Mě manžel pod talíř dává papírový peníz :qu: .Koledy pouštÍm s CD a lezu s tím manželovi na nervy.A když je příhodné počasí chodíme odpoledne na procházku krmit kačenky.

Nazdárek. Tak my budeme s manželem spolu trávit druhý Vánoce a první, co máme prcka. Jsou mu tři měsíce, takže z toho ještě bude mít prdlajz, ale to nevadí :ww: . Ráno ozdobíme stromeček, snídáme vánočku a musím přiznat, že se moc nepostíme. Pře večeří jdeme na procházku a počítáme stromečky, co svítěj za oknama. K večeři rybí polívka, manžel kapra, já filé a bramborovej salát. Pak rozbalování dárků a pohádka v televizi. Nevím ale, jak to letos s mrňousem zvládnem.

tak já se snžím alespoň nějaké ty tradice zachovat, ale jelikož můj přítel na vánoce nějak není, je to trochu omezené Takžeto,co zachovávám, je 3 šupiny každé osobě u stolu pod talíř, aby se jí držely peníze ..... stromek sice máme umělý :-(, ale bez všelijakých těch umělých svíček atd .... peču nějaké to cukroví, na štědrovečerní večeři máme samozřejmě salát a kapra (2 kapry :-)), polibek pod jmelím .... a to je si všechno. Koledy si pouštím na CD, dárky moc neřešíme, jde nám spíš o tu atmosféru a dárky si dáváme po celý rok :-). A co mám nejraději ..... vždy jeden z vánočních svátků se sejdeme u mých rodičů celá rodina (jsem ze 4 dětí) a tam si vynahradím všechno to, co nemám doma ..... mamka upeče krůtu, jíme na etapy, kolik nás je :-) .... po obědě zapálíme svíčky a prskavky an stromku a zpíváme koledy .... a smozřejmě i dárečky jsou ..... je to krásné a bez těch vánoc doma si to neumím ani představit :dance:

ahojky,tak ja vanoce miluju a uz se nemuzu dockat.tradice na ktere si zakladam je,ze poslu tatinka s malym ven,abych mela klid nazdobim stromeceka vidi ho az po veceri driv ani tuk :) u nas se totiz detem rika,ze stromecek zdobi jezisek :) jinak mame normalne smazeneho kapra,bramborovy salat a rybi polivku :a\|: :a\|: :a\|: mnam.slavili jsme vanoce doma,ale letos budeme veceret u mych rodicu,bydli jen dve patra nad nama,pak pujdeme k nam pod stromecek a pak k nim :) je to rok od roku lepsi,malej ma uz skoro 4 roky,takze se vsichni tesime na jeho rozzareny ocicka :c: jinak navstevy je pro me takovy to nutny zlo,nejradsi bych totiz lezela cely svatky v posteli a koukala na pohadky ty miluju :\x:

In reply to by lenkaxxx

, ale ted co jsem těhu se na nic netěším, myslíte holky, že to je tím těhu, že to pak přejde? :dance: Jinááááák den před štědrým dnem strojíme stromeček,zabíjíme kapra ten musí plavat dva dny před štědrým dnem ve vaně, samozřejmě až malej spinká, musí být všude naklizeno, napečené cukroví, všechno musí vonět jehličím, perníkem a ovocem. Na snídani máme domácí vánočku tu peču každoročně je výborná klidně dám recept kdo bude chtít :hu: ....pak celý den nejíme a večer je kapr a salát :a\|: :a\|: u večeře posloucháme koledy a až zazvoní zvoneček(manžel :!k: ) tak se jdou rozbalovat dárky :\x: :\x: :\x: .Ještě po večeři krájíme jablíčka kdo má krásnou hvězdičku bude zdravý, rozlouskneme každý oříšek, ochutnáme alespon po jednom cukroví...jo a vždycky má někdo proslov jako, že doufáme, že tento rok se sejdeme znovu. :one: Už asi třetím rokem dělám houbovou polívku z praváčku co nazbíráme v létě:-)

In reply to by Lukášek duben

Já se také vůbec netěším kdyby jsme neměli děti klidně je zruším :00: ,jen se honim furt něco sháním a není moc peněz(letos firma nedala manželovi 13plat) :n: .A přijede tchýně tak abych gruntovala i za skříněmi a pod kobercem.Ale večer u stromečku s dětmi se to zlepší. :a:

In reply to by lucinecek

750g hladké mouky
150g cukru moučka
50g droždí
300g brambor
120g hery
100g hrozinek
3dcl mlíka
2ks vajec
1ks vanilkového cukru
1 balíček mandlí
1 lžička soli
špetka citronové kury

V mléce si rozpustíme vanilkový cukr a droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. do větší mísy nasypeme mouku, uděláme dulek, přidáme cukr směs kterou jsme si připravili z hery, vajíčka, mléka a hrozinek. Na drobno nastrouhané vařené brambory ve slupce a kvásek. Zaděláme na těsto, které necháme v teple vykynout. Poté si vytvoříme dílky z kterých tvoříme válečky a na konec pečeme vánočky.Potřeme rozšlehaným vajíčkem, hřbet propíchneme mandlemi a upečeme. Necháme dva dny uležet :a\|:

In reply to by Lukášek duben

:///: Máte hezký Vánoce, já se letos taky těšila, stromeček jsem chtěla mít už na začátku prosince, ale jak se to blíží nějak mě to snažení opouští. S manželem trávíme druhé vánoce spolu, loni jsme přes štědrý den byli u mých rodičů a pak večer u jeho. Letos jsem si prosadila, že chci být doma- už mě nebaví tolik jezdit po návštěvách ono to s pupíkem neni až tak příjemný se furt kodrcat v autě :00:
A hlavně chci, až bude malej tak aby jsme měli svoje vánoce.
Tak budeme na štědrý den doma. Ale pak zase musíme po návštěvách, tak nevím. Já bych byla nejraději, kdyby se každý přijel podívat k nám na kafe a zase jel - né že bych je neměla ráda, ale tak nějak chci mít klid a spát ve svojí posteli...
Má to některá taky tak?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka