VAŘIT ČI KUPOVAT???

12.12.2008

Přeji hezký podvečer maminkám i snažilkám ;)
Chtěla jsem ze zeptat zda svým děťátkům vaříte vývary, kašičky, masové příkrmy..atd. a nebo je kupujete už jako hotový polotovar v obchodě? Já totiž jen kupuji, myslím, že nato, že je to bez práce, je to finančně velmi dostupné. Nebo ne? Moje tchýně mi pořád říká, abych to udělala domácí, že to bude lepší, ale nemám takový názor. A upřímně - vaření není nic moc pro mě ;) Tak mě zajímá jak to děláte vy? Našemu Macíkovi bude na Vánoce 7 měsíců a vše co kupuji mu stoprocentně chutnalo ;) Děkuji za odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, tak já si myslím,že heslo,že domácí je lepší než kupované už pomalu neplatí.Určitě mají lepší suroviny(zeleninu bez dusičnanů,žádná E ani barviva apod.)
Fakt ale je,že synkovi jsem vařila stravu domácí,začala jsem asi tak na roce,do té doby kojen+kupované příkrmy,kaše a ovoce+zeleninka.Musím ale říct,že moje snaha dávat mu vše 100% zdravé a bio přineslo i naprosto nepříjemný fakt,že od toho roka jsem měla problém do synka tu domácí stravu narvat.Teď jsou mu 4 roky a potýkáme se s tím do dnes.Prostě nerad zkouší nové chutě, asi následek těch sice zdravých ale nemastných,neslaných příkrmů.
Druhé mimi dostane rajskou s knedlem na půl roce a hotovo :)

In reply to by Kačka_1

libi se mi tvuj pristup, ja myslim, ze nic se nema prehanet. BIO ano, ale ne vyhradne jen to a nic jineho, to je blbost. Ja jedla normalni mrkev z Jednoty a jsem zdrava jako ripa a nic me netrapi a tehotenstvi mam ulne pohodove.

In reply to by Karluša

to by souhlasilo :) můj bracha (18) dotedka neji nic namazanyho--treba chleba s maslem by nesnedl, zadne syry, pastiky,pomazanky..kdyz uz chleba, tak s kecupem a se salamem. Ale jinak s prominutím žere všechno :-D a kamoska ma malickyho (2) a ten taky ma problemy s jidlem a jeji holcicka papala vse a na nej ma stejne taktiky a pristupy. :hu: :a\|:

In reply to by Pavčík

jo, do bráchy taky mamak nemohla nacpat nic novýho, nikdy nic nechtěl, když se jí podařilo násilím mu vnutit aspon trochu, tak pak většinou vymetl talíř. ale asi podle toho taky dneska vypadá, má dvacet kilo i s postelí.

ja mam doma žrouta sklenička ji nestačí tak vařim a ona toho sežere strasnej kotel bych se pomalu nedoplatila kupuju všechno bio na čas to rozhodně náročný neni a finačně to vyjde skoro stejně jako skleničky ale po tom mojim aspon muzu oliznout lžičku to kupovany je hnus pro mě malý je to jedno by snedla všechno skoro

In reply to by Luccinka

jojo, jsou celkem dobrý, když si vzpomenu na ty zeleninový a různý jiný blafy, který se dělali, když byl brách malej(je mu 13), tak se to nedá ani stovnat, tenkrát to všechno chutnalo strašně umělohmotně, ale ty ovocný, miluju i vetřiceti.

ja budu urcite delat domaci, budu mit na to cas, budu preci cely den doma s tim prckem, tak proc ne? Obcas koupim, to je jasny, ale vetsinu chci delat doma. S tema BIO vecma, jste si jisty, ze to neni zas jen tahani penez z lidi? Vzdyt mi taky vyrostli na normalni mrkvi a zijeme...

In reply to by lenkasimca

boužel musím protestovat, nemyslím si že by BIO výrobky byly jen pro účel vytahávání peněz z lidí. Ano, my jsme rozhodně bio výrobky neměli,,,ale když to ninější trh nabízí proč toho nevyužít, pro své dítě přeci jen to nejlepší. Dnes je boužel také více alergií a různých nemocí, proto jsem pro kupovat BIO a HA výrobky. Poté si, mohu s klidem říci, ano, dávám mu to nejlepší...

In reply to by Luccinka

ja teda se nechci poustet do nejakych rozporu-to urcite ne..tak aby sis to prosím nemyslela :-)
ale... vis ted ty ruzne alergie to vsechno..podle me je to z toho, jak jsoi ty deti ,,prešlechtěné,,..nevím jak to napsat jinak.Ditko se na piskovisti umaze a mamca hned bezi a hend ho otira. nerikam at si hraje decko v blate, to ne...ale take je dobre pestovat nejakou imunitu. Souhlasim s tim,ze pro sve dite jen to nejlepší a proto bramburky domaci, mrkvicka domaci, hrasek taky :-)

In reply to by Pavčík

ne ne :) určitě si to nemyslím, každý má prostě nějaký názor ;), ano taky myslím, že je důležité vypěstovat imunitu ;), dřívě jsem malému neustále myla hračky dokola a dokola ale ted už na to tolik nedbám, ať si hezky vytvoří to jeho malé tělíčko protilátky. Ale jelikož máme s manželem alergie, astma v rodině musím stravu 100% dodržovat aby bylo pokud možno hypoalergenní. ;)

In reply to by Pavčík

ne ne :) určitě si to nemyslím, každý má prostě nějaký názor ;), ano taky myslím, že je důležité vypěstovat imunitu ;), dřívě jsem malému neustále myla hračky dokola a dokola ale ted už na to tolik nedbám, ať si hezky vytvoří to jeho malé tělíčko protilátky. Ale jelikož máme s manželem alergie, astma v rodině musím stravu 100% dodržovat aby bylo pokud možno hypoalergenní. ;)

poprvý zkusím svoje a uvidim jak ji to poleze:-) neodsuzuju kdyz maminky kupuji vyzivky. Ja budu mit v zasobe vyzivy a kdyz treba nebude cas na to abych uvarila malouskovi, nebo treba byla nemocna, tak aby mel pritel cim krmit:-) samozrejme az bude mala vetsi..

Asi je to teda jak koho věc, ale já doma vařila, malá odmítala jíst kupovaný jídla, max. snědla ovocnou přesnídávku, ale jinak nic, take maso, zeleninu a tak jsem vařila doma. Take ted asi tomu druhýmu budu taky vařit, ale uvidím, jak to bude jíst. třeba skončím u kupovanáýho.

In reply to by Karluša

Nam nastesti basti vsechno. Teda jediny co ji nejelo byla kruta s kukurici a bramborem, tak asi ta kukurice bo kruta. Jinak papa bajecne. Tak si to zatim zjednodusuji, ale muj problem je ve vareni, proste neumim varit, tak se to za tech par tydnu snad naucim ;-))

In reply to by Aadja

Jsou i tací, jse, někde četla diskuzi a tam psala ženská, že neumí vařit a každý den chodí do restaurace. A dokonce jsem měla kaošku, která byla levá na vaření, pak si našla chlapa, měla děcko a dokonce se i vařit naučila. Tak uvidíš,m třeba to přijde.

Ahoj!
Tak ja bych te sve kocce svym varenim jen ublizila :-D Zatim teda kupujeme jen vyzivky qa to od Hippu a snazime se BIO. Ale pozdeji bych to urcite chtela stridat, vyzivkaXkoupene. Nekde jsme cetla, ze si pry deti muzou na to pyre(vyzivka)zvyknout a pak odmitat domacky pripravenou stravu. Segra teda davala taky jen vyzivky a v pohode. Takze tedka vitezi urcite vyzivy a pozdeji (10/11mesicu?) se pokusim delat stravu z bio produktu.....16.12. nam bude sedm mesicu.

ja jeste neprikrmuju,ale budu kazdopadne varit doma.....koupim vse bio.....myslim,ze je lepsi varit.Urcite na tohle tema bude mit hodne lidi rozdilnej nazor

ja jeste neprikrmuju,ale budu kazdopadne varit doma.....koupim vse bio.....myslim,ze je lepsi varit.Urcite na tohle tema bude mit hodne lidi rozdilnej nazor

Ahoj, já nevím co je lepší asi je to věc názoru. Tačínám to taky řešit. Cetla jsem, že je lepší kupovat, protože to je zbavené škodlivin a doma, když to budeš dělat je lepší bio. Sama se na to musím zeptat doktorky. Nepomohla jsem, ale zajímá mne to taky. Venda

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka