EPIDURAL ANO CI NE?

12.12.2008

Ahoj holky, chtela bych znat vas nazor na epidural, vy co uz to mate za sebou nechali jste si ho pichnout, pomohlo vam to a boli to?
A vy co mate jeste porod pred sebou uvazujete o epiduralu ano ci ne?
Moc vsem dekuju za prispevky :a: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak já jsem byla přesvědčená,že to zvládnu bez epi,slyšela jsem nějaké negativní zážitky a nechtěla si zbytečně"komplikovat život",v porodnici jsem už byla pár hodin,kontrakce po 3 min.,ale pouze na 3 cm otevřená a pořád se to nelepšilo,ani kapačka s oxytocinem nepomohla,doktor zamnou přišel a sám mě nabídl epidural,že prý mě porod urychlí a měl sakra pravdu,od píchnití za hodinu a pů, jsem se otevřela na zbylých 7 cm a malý byl na světě a ta úleva do 5 min. jsem byla vysmátá a působilo to asi hoďku,ale tohle má každý prý jinak,druhou dávku mi ani nestihli píchnout,aplikace nebolí,mě alespoň nebolela, takže já mám s epiduralem fakt dobrou zkušenost a můžu doporučit,záda mě nebolí,ani migreny nemám,prostě žádné vedlejší účinky a vím,že kdybych měla jít ještě někdy rodit,jako že už to nehrozí,3x stačilo :///: tak jedině s epi :a:

Ahojky, podle neorologa musím rodit bez ní. Něchtějí mi ji dát kvůli zádům (sinistroskolioza páteře) :00: . Ale stejně bych epidurálku asi nechtěla - pánev mám velkou, tak to snad bude s pohodě. :)

že do něj půjdu, popisovala mi to kámoška a říkala, že bez toho to bylo šílený, po injekci úplná nádhera :). Doktorka mi říkala, ať si o něj řeknu hned jak přijedu do porodnice, aby mi udělali včas odběry a nemusela pak na něj právě čekat. Takže řeknu hned, že ho chci, a kdybych náhodou porod ani necítila :), tak se o něj akorát nebudu hlásit....

ahoj.Tak já jsem si ho nechala píchnout.Je to teda už 11let,ale já jsem hodně cvičila a vůbec jsem se neotvírala,jak jsem měla to svalstvo moc zpevněný a taky malé rozměry pánve.Měla jsem bolesti neustále a tak mi ho píchli a normálně jsem pak spolupracovala.Záleží,jak na tom budeš.Nebolelo to píchnutí vůbec.Papapa :a:

Já bych v případě nutnosti do něj šla, ale můj pocit je takový, že ho neradi dávají. když si o něj řeknete, tak s to tak protahujou až řeknou,že už je pozdě. Je to můj osobní pocit, zkušenost zatím nemám. Já se na to zeptám až půjdu na kontrolu do nemocnice.

mě ho odmítli dát, údajně prý rodičky po něm nespolupracují, a pak jsem chodila se zánětem nervů k neurologovi a ten říkal, že jsem udělala dobře, spoustu maminek potom bolí šíleně v zádech, ale chtěla jsem ho, rodila jsem 14 hodin a silné bolesti jsem měla 4 hodiny, tak bych ho určitě uvítala :a:

Tak ja ho nemela, dalo se to zvladnout...ale podotykam ze jsem mela rychlovku a ty opravdovy bolesti jsem mela asi jen hodku.....

Ahojky tak já na něj nedám dopustit. Rodila jsem 17h,kdy jsem měla neustále kontrakce po pěti minutách a pak velice nepravidelný. Kdyby se lékař nerozhodl mi ho dát tak by mi museli udělat císařský řez, pro nepokračující porod. Protože jsem nespolupracovala bylajsem unavená a vyčerpaná. Hned jak mi ho píchli, bolesti ustali, cítila jsem jen kontrakce a malá byla za hodku a půl venku.... A pokud ti ho anesteziolog píchne dobře tak nemáš žádné potíže. Jak někde uvádějí, že necítíš nohy, nebo že tě pak bolí hlava atak. To je pokud to ten doktor zmrví. Já necítila akorát oblast pánve ale jen po dobu toho porodu, a tak to záleží kolikti tam dají té znecitlivující látky.

In reply to by Tapicka

měla taky. Ale proto že jsem se neotvirala. Od boůesti pomohl tak na 2 hodky. Nakonec jsem ale sla na cisare maly se vracel a nechtel ven. A to jsem byla v celkove narkoze. Pichal mi ho pry nej odbornik z cele nemocnice. Byl sice postarsi ale fakt dobry zadne problemy.

In reply to by Tapicka

měla taky. Ale proto že jsem se neotvirala. Od boůesti pomohl tak na 2 hodky. Nakonec jsem ale sla na cisare maly se vracel a nechtel ven. A to jsem byla v celkove narkoze. Pichal mi ho pry nej odbornik z cele nemocnice. Byl sice postarsi ale fakt dobry zadne problemy.

Ahoj Cate, já osobně bych do něj šla, ale uvidíme na okolnostech. Každý má jiný práh bolesti, takže uvidíme....Pokud bych to přestala zvládat, rozhodně budu škemrat, aby mi ho píchli. A z toho, jestli to píchnutí bolí...bych strach neměla. Myslím, že ho nebudeš vůůůůbec vnímat.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky