streptococcus agalactiae prosim poradte

12.12.2008

Ahoj holky prosim poradte mi co je vubec ten streptococcus :? a jak ovlivnuje miminko jsem ve 38tt a dnes mi byl zjisten :r:
moc vsem dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky vůbec se tím nenervuj. Já ho mám taky.
Jinak je to streptokok skupiny B - proto to vyšetření se jmenuje GBS (z angličtiny group B streptokok). Je to bakterie kterou má v pochvě spousta ženských a nemusí dělat žádnou neplechu - je tam jako součást běžné flory (on se ten streptokok nachází i na jiných částech těla jako běžná flora). Akorát, že při porodu se může rozjásat a udělat slušnou neplechu - dělá pěkné záněty - jak u tebe v porodních cestách které budou po porodu krvácet a všechno bude otevřené a tudíž má spoustu prostoru se někde uchytit, tak i u miminka, které nemá ještě plně vyvinutou imunitu a tudíž by se mu nemuselo dobře ubránit.
Až budeš rodit nasadí ti antibiotika, aby ochránili tebe před infekcí a u miminka by měli udělat zánětlivé parametry, jestli třeba neprošel přes vaky a plodovou vodu už před porodem a není u miminka nějaká probíhající infekce a měli by se dělat výtěry (záleží na zvyklostech nemocnice) z ucha, nosu, krku, podpaží a třísel... Pokud by ho někde u miminka našli, mělo by i miminko dostat antibiotika, aby se uchránilo před zánětem...
Jinak teda se to nabírá až takhle ke konci, protože kdyby ho udělali dřív a třeba ho nenašli - tak za týden tam může klidně být... Proto když třeba maminka rodí dřív a nebo jí odteče plodová voda nebo jsou jiné komplikace, a nejsou výsledky výtěru - tak se buď honem dělají (když se stihnou) a nebo se bere jako potencionálně že ho má a měla by mamka dostat anťáky a dítko by se mělo vyšetřit. Pa

holky vsem vam moc dekuji za podporu ale i tak mam veliky strach o sebe ne ale o toho mojeho broucka v brisku cele tehotenstvi v klidu a ted problemy :r:

...taky trpívám, než jsembyla těhu opakovaně mi dělal záněty. Při porodu se prý ale nic neděje, není se čeho bát, jen podají ATB aby to mimísek nedostal, tak se neboj, bude to v pořádku :one:

Ahoj, tak streptokok ma tendenci napadat srdicko a ledviny. Ja ho mivavam obcas taky. Uz jsem teda po porodu, ale pred porodem jsem byla nastesti negat. Je ale zajimave, ze ja sama jsem v detstvi trpela hnisavymi zanety ledvin a ted mam selest na srdci, takze mozna v dobe nasich maminek se to nekontrolovalo. Ale ted se na to dava velky pozor. Takze bud naprosto v klidu, hlavne ze se vi, ze ho mas. Horsi kdyby tomu bylo naopak. Tak se opatruj a hodne stesti!

Ahojky, sama to pořádně nevím, ale měl by to bejt nějakej bacílek, kterej má víc těhulek a žen. Když ti ho zjistili, tak je to fajn, protože ti před porodem dají antibiotika na kapačkách a miminko by mělo bejt ochráněno. Mně ho doktor nezjistil, pak jsem měla porod takovou rychlovku, zjistili mi streptokoka, až když jsme přijeli rodit, ale už mi nestihli dát ty antibiotika a při cestě na svět to ode mě chytil Šimůnek. Dětský pimář pořád říkal, že to má na tři kříže v uchu a v nosánku :? , tak mu tři dny píchali chuděrkovi majijinkatýmu penicilín, aby se z toho vyléčil. Naštěstí u nás to dopadlo dobře, ale jinak ten streptokok může být i smrtelně nebezpečný, jak jsem se pak dočetla. Ale ty neboj, když ti ho zjistili teď, tak by si na tebe měli dát pozor a dát včas léky.

Ahojky, nejsem si jistá, jestli je to ten samý, co zjistili mě, ale prý se jedná o streptokoka, který osidluje střeva každého a buď vyleze do porodních cset, nebo ne. V případě, že ano, což je u 90 procent těhulí, musí se přímo při porodu podat atb. penicilin, protože jinak by mimčo bylo ohrožené infekcí dýchacích cest. Pokud se atb.nestihnu podat, podají se po narození mimču a to je prvních 48 více sledovánp. Důležité je, že se o něm ví a přeléčí se. Pak ten hajzl zase zaleze do střev. Léčba předem bohužel nemá cenu, protože ho nikdy nevymýtíš, jen zastrašíš a než bys rodila, byl by tam zpátky. Proto ta atb,. až během porodu.

je to bakterie která v tobě vegetuje aniž bys to poznala. Já ho mám taky. při porodu dostanem antibiotika aby miminko nedostalo infekci. Jinak se nic neděje.

In reply to by andre20a

Pokud ti stihnou vykapat atb. je to 100 procentní ochrana pro mimi, neboj. Dr. mi řekl, že když mi je píchnou, do 4 hodiny nesmím porodit, pak je to OK. Pokud ne, napíchají je jemu a bude to taktéž. Nemusíš mít strach, hlavně to nahlaš hned po příjezdu do porodnice.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky